24 Haziran 2013 Pazartesi

Phuket'de Nerelere Gidilir Ne Yapılır Neler Alınır? Uydu Koordinatları ile

PHUKET hakkında bildiklerimi paylaşmamı isteyen birçok arkadaş var. Bu nedenle elimden geldiğince sizlere bildiklerimi, gördüklerimi yaşadıklarımı aktaracağım. Umarım sizlere biraz da olsa faydam dokunur.

PHUKET GEZİM

Öncelikle birkaç teknik detay vererk yazıma başlayayım.

ÇOK ÇOK ÖNEMLİ...
Phuket Adasında ICT free WIFI by TRUE adında TTNET benzeri bir firma var. Güzel çeken yerler var bu ağı. Oralarda  kablosuz olarak internet bağlantısı kurabilirsiniz. Amaaaaaaaaaa
Bu internet sayfalarını açabileceğiniz anlamına gelmez fakat Whatsapp , Tango, ve Viber sayesinde internet üzerinden görüşme ve mesajlarınızı gerçekleştirebilirsiniz.Yni Türkiye'deki yakınlarınızla ücretsiz görüşebilirsiniz.
Yoksa otel , cafe ve her yerde Wifi ücretli bilginize.

Ne Zaman Gidilir?

Tayland'ın en büyük adası Phuket  tatil turları ile özellikle romantizm arayan balayı çiftlerinin gözde mekanı.
Ancak Phuket için tatil turları arayanlar Phuket hava durumu ile ilgili pek de bilgi sahibi olamıyor. Phuket hava durumu nasıldır, ne zaman gidilmelidir gibi soruların yanıtlarını burada bulabilirsiniz.Çevresi 32 küçük ada ile sarılmış olan Phuket için hava durumu açısından bilinmesi gereken ilk şey  Phuket üç mevsime sahiptir.Phuket hava durumu Kasım ile Ocak ayları arasında serin olur. Bir tür ılık kış diyebiliriz. Mart ile Mayıs ayları arası yaz mevsimidir. Mayıs ile Kasım ayları arası ise Muson mevsimidir ve Phuket hava durumu tatil turları için hiç de uygun değildir.Muson mevsiminde güneydoğudan esen sert sıcak nemli rüzgarlar ile Hint Okyanusu'ndan gelen yoğun yağmur ile Phuket hava durumu insanı şaşırtıcı derecede yorar.Hemen ardından gelen ılık kış, serin ve rahatlatıcı bir iklim ortamı oluşturur. İşte bu dönem yani Kasım ile Nisan ayları arasında Phuket hava durumu tatil turları için en uygun dönemi oluşturur. Mart ayında yaz başlar. Hava kurudur ve gökyüzü mavi renk alır. Phuket hava durumu artık bunaltıcı derecede sıcak olur.Mayıs, Eylül ve Ekim ayları Muson yağmurlarının en güçlü olduğu dönemlerdir. Muson mevsiminde özellikle batı kıyıları ve kumsalları, sert rüzgarlar ve devasa dalgalarla tehlikeli bir hal alır. Bunu göstermek için Kırmızı Bayraklar dikilir. Siz siz olun Phuket'te kumsala dikilmiş kırmızı bayrak görürseniz, otelde kalın.Öte yandan Phuket tatil turları muson mevsiminde daha ucuz olur. Uçak biletiotel rezervasyonları en düşük seviyede seyreder. Phuket hava durumu hakkında bilgi sahibi olursanız, ne tip bir şeyle karşılacağınızı da bilebilirsiniz.En yüksek ortalama 29-33 derece olan sıcaklık, en düşük ortalama 22-26 derece civarındadır. Nisan ile Mayıs ayları hem 36 derece gibi bir sıcaklık hem de aşırı yüksek nem olur.Phuket hava durumu ile bilgi edinerek tatil turları için plan yapar, doğru zamanı yakalarsanız, Phuket gerçek bir cennet olarak karşılayacaktır sizi.


1-Ben 17 Haziran da gittim. Gittiğimde kalabalıktı ama hava çok güzel değildi denize girmek yasaktı. Yani denize girecekseniz uygun mevsim olmayabilir, birazda şansınıza kalmış. 5 gün kaldım 3 gün yağmur bazen de sağlam fırtına vardı. En uzun yağan yağmur 20 dk sürdü sonra hayat devam ediyor.
2-Oradaki fişler TR den götüreceklerinizle rahatlıkla çalışır, Voltaj fiş vs sıkıntı yaşamazsınız.
3-Ülkenin para birimi Baht.
4-Baht x 0,063 = TL cinsinden ederi. 20.06.2013 tarihindeki kur değeridir, gider gitmez hesaplayın yada gitmeden hesaplayın ki sizde benim gibi keklenmeyin. Ben Baht değerinden 1 tane sıfır atıp 2 ye bölerek TL değerini buluyordum malum internette gidenlerin yazdıkları 20 de 1 orandı ama kazın ayağı öyle değilmiş.
5-Adım başı döviz bürosu var, toptan para bozdurmanıza yada havalimanında bolca bozdurmanıza gerek yok ve en geçerli para birimi $ (USD).
6-Sigara içenler için Marlboro Phuket fiyatı 90 Baht.
7-En önemli plajları PATONG sonra Karon sonra da Kata...
8-İshal ilacı almadan yola çıkmayın.
9-Pazarlık, Pazarlık, Pazarlık genelde yarı fiyatına almalısınız.
10-Niyetiniz varsa mutlaka inci alın.
11-Easy Tour Patong, İsmi KEA. Telefonu: +66887608789 Deniz tarafından Bangla Road girdiğinizde hemen sağda ufak bir tur şirketi var oldukça samimi ve dürüst biri.Bayağı ilgileniyor ve kazık atmıyor inanın.


Ben Phuket Adasına Ankara'dan gittim. Ankaradan aktarmalı olarak Phuket Adasına direk uçuş var. Qatar Hava Yolları ile gittim. Genel olarak süper olmasa da idare eder diyelim. Emirates Daha iyiydi ama... Verdikleri sıcak sandwichler 2 den sonra sıkmaya başlıyor malum 3 kere gidişte 3 kere de dönüşte durunca 6 sandwich yapıyor. Neyse uçağımız ilk önce Katar'a gidiyor. Orada 2-3 satlik aradan sonra Kualalumpur'a gideceğiz. Katar Duytfree olarak muazzam bir yer, havaalanı olarak da. Uçak indikten sonra otobüsün sizi terminale götürmesi yaklaşık 10-15 dakika sürüyor, muazzam büyük bir havalimanı. Ben diyeyim 500 siz deyin 1000 uçak var. Burası buluşma noktası gibi biryer. havaalanı da aşırı kalabalık. Her milletten her türden insan var. 45 derecede montuyla gezen bile var :-)

Gelelim dutyfree ye. Sakın ha phuketten alırım bilmem ne demeyin. Alacağınız birşey varsa Katar'dan alın isterseniz giderken isterseniz dönerken. 2 karton Marlboro 43 Dolar. Çikolatalar vay 2 alana bir bedava türünden. Parfümler, Rolex, Omega, İçkiler Elektronikler varda var. üstelik çekilişle araba bile veriyorlar Lamborghini ve Bmw. Size de çıkabilir...





Neyse devam edelim. 2 saat sonra Kualalumpur'a uçuyoruz bu uçuş yaklaşık 8-8,5 saat sürüyor. Battaniyeniz, çorabınız ve uyku maskesi Qatar Hava Yollarından. Uçak çok soğuk olmuyor ama ince bir hırka almanızda fayda var. Benim ihtiyacım olmadı ama eşim hırka ve battaniye kullandı.Sonraki durağımız Kualalumpur burada 45 dk kadar bekliyoruz ama uçaktan inmeden yolcu alıp devam edeceğiz ama önden bir temizlik şart. Uçak berbat.




İşte sonunda Phuket göründü. İşte size uçaktan birkaç görüntü.Sanırım 3-4 resimler inci üretimi yapılan çiftliklere ait resimler. Malum buranın incisi dünyanın en kaliteli incilerinin olduğu yer.Onlara ileride değineceğim.






HAVALİMANINDAN OTELE NASIL GİDİLİR?

Havalımanına iner inmez pasaport kuyruğuna girmeyin. Öncelikle size verecekleri ufak kupon tarzı bir form var onu dolduruyorsunuz. O sizin vizeniz oluyor. Duvarlarda örneği mevcut. Zaten kalacağın otel yaş meslek gelir düzeyi falan filan yazıyor basit yani. Bazı sitelerde uçaklarda da o formların dağıtıldığını okumuştum ama benim başıma gelen budur. Havalimanından çıkarçıkmaz dışarıda 100 Dolar bozdurun ki gideceğiniz vasıtaya para ödeyebilesiniz.Havalimanında bozdurduğum ve şehir içinde bozdurduğum doların fişi aşağıda.





Gelelim vasıtamıza. Buradan Taxi yada Limousine service dedikleri araçlara binebilirsiniz.Taksi yaklaşık 700-800 Baht aralığına götürüyor.Gerek yok çünkü Limousine service dedikleri 10-15 kişilik minibüslerle giderseniz otelinizin kapısına kadar bırakıyor ve sadece 180 Baht alıyor. O da yaklaşık 11-12 Lira. Tek sıkıntı bu vasıtaların sadece Patong Beach e kadar gidiyor olmalarıdır. Karon yada Kata Beach e kadar yok. Aşağıdaki resimde arkası görünen minibüs iste onlardan biri.



Havalimanı ve Patong arası yaklaşık 50 dk falan sürüyor.Minibüse binince yanımıza oturan kişi genç bir Türk arkadaştı, 3 kişilik arkadaş grubuyla gelmişler onlarda.Neyse yolda bir yerde minibüs duruyor ve sizi durdukları yerdeki acenteye yönlendiriyorlar. Minibüste eşyalar ve güvenlik bahane edilerek herkesin aşağıya inmesi isteniyor ve sizden biletinizi ve hangi otelde kaldığınızı söylemenizi istiyorlar. Asıl amaç ise orada size bir tur satmak. Adalar,kabaret show,island safari gibi... Ben o anki kıvrak zekamla burada başka arkadaşlarımın olduğunu ve onların herşeyi ayarladıklarını bize de bu turlardan satınaldılarını söyledim. Çok iyi arkadaşlarımın olduğunu söyleyen bayan bizi çok çabuk rahat bıraktı.Sonra kurulduk minibüse ve ver elini Patong.

OTEL

Burada 20 dolardan 500 dolara kadar gecelik otel bulabilirsiniz.Her keseye her zevke uygun otel bulabilirsiniz.Burada önemli olan ne istediğiniz ve nerede kalacağınız. Patong Beach (7.89288 x 98.29412) en merkezi yer.Eğlence gezme dolanma istiyorsanız buraya gideceksiniz. Kusura bakmayın ama Karon'a gidip orada takılıp kalacağınıza Çeşme'ye gidin hiç değilse dünyanın uçak bileti parasını vermezsiniz, adaysa ada Çeşme'de de var, barsa bar da var. Yada orada kalıp hergün patong a gidip gelmeniz gerek. Ya araba kiralayın ya da motor. Motor kiraları günlük 200 BAHT civarı. Motor kiralarsanız elinizde fazla çanta yük olmaması gerekli. yada devamlı taksi tuk tuk seyahat edeceksiniz. Ortalama Karon Patong arası 250-300 BAHT arası taxi tuktuk fiyatları.Beni dinleyin PATONG dan şaşmayın.

Benim kaldığım otel PATONG BEACH HOTEL(7.89221 x 98.29563). Meşhur Bang-la Road a çok yakın.Tam merkezi bir yerde ve çok çok temiz bir otel. Delux olanda açık büfe kahvaltı dahil olarak konakladık. Oda fiyatı yaklaşık olarak    130 dolar civarıydı iki kişi için. Oteli ben Ankara'dan ödeyip girmiştim fakat orada kredi kartımın numarlarını falan aldılar güvence olarak, otelden de ayrılırken gözümün önünde yırtıp attılar.Otelde plaj havlusuna kadar var, Türkiye'den yük etmenize gerek yok yani, ama dikkat edin kaybetmeyin yoksa parasını alıyorlar yada havuzbaşında bırakıp almalarını beklemeyin. Islaksa resepsiyondan değiştirebilirsiniz yada odanızı temizleyen bayanlar yenisini koyacaktır. Otelin klozeti dubai ve Katar da olduğu gibi taharet duşlu.  Balkonda jakuzi içeride duş ve ayrıca küvet var oda içerisinde. Anlayacağınız kaldığımız oda mükemmeldi.Kahvaltı sıkıntı ama, tüm Thailand da olduğu gibi...  Bol bol domuz ürünü var, peynir yok, zeytin tek tük ama berbat, ama meyveler çok ve mükemmel. karpuz mango,dragon, ananas, muz vs. Omlet, haşlanmış yada rafadan yumurta hemen yapıp veriyorlar.Birde orada milletin bolca yediği pancake var onun ufak ve kalınından var reçel olsa sürün diyeceğim ama yok marmelat var sadece birde bal dökebilirsiniz.

Otellin hemen önünde BANANA Disko var giriş 200 BAHT 1 içecek dahil ama otel müşterilerine indirimli, sanırım %15...







GECE HAYATI

Gelelim gece yaşantısına. Burada akşam 9 gibi sokaklar dolup taşıyor. Biz tam mevsiminde gitmedik, ben ocak şubat aylarında düşünemiyorum orayı adım atacak yer yoktur sanırım. BANG-LA ROAD dedikleri yer işte bu gece hayatının yaşandığı yer. Birçok bar var ve boru dansı yapan kızlar...
Yollarda oyuncak araba satanlar ışıklı pervane türü oyuncak satanlar, sigara satanlar (ama marketten bile çok istiyorlar).Maymunlarla,iguanalarla resim çektirip para kazanan insanlar, pazarlık için güzel güzel giyinmiş bayanlar yada bayana benzeyen erkekler. Tabi birde pingpong show ve go go barlardaki eğlenceleri pazarlayan genç yaşlı kadın erkek zenci beyaz insanlar. En fazla 2 metre arayla bu insanları görebilirsiniz. Buradaki insanlar herşeyden komisyon alıyorlar. Yani sizi biri pingpong shoow a götürdüyse o götürene avantası, biri size tur sattıysa o turdan avantası, bir tuk tuk sizi inci satılan meşhur yerlere götürdüyse onlara avantası veriliyor, daha doğrusu işletmeler veriyor.

TIGER (7.88968 x 98.29580) buradaki gece klüplerinin en meşhur ve en güzeli.Çoğu insan buluşma noktası olarak da burayı veriyor adres olarak.Rengarenk ve ışıl ışıl. Herkes oranın resmini çekmek için muhakkak duruyor.İçeride bir sürü kız boru dansı ve kıvrak hareketler yapıyor.İçki su gibi akıyor.Tiger ın tam karşısında 1. katta sushibox var, aşağıda resimleri var oraya oturup nefis ve ucuz sushilerinizi yerken geleni gideni pazarlıkları kendi çapında şov yapan kowboy kılıklı adamı seyredebilirsiniz.





Biz burada Go go barlara gitmedik, ama sanmayın ki insanlar eşiyle beraber gitmiyor.Herkes herkes gidiyor, aile grup Japon turistler ama herkes gidebilir.Yaklaşık fiyatlarından bahsedeyim size. Kim ne tuturursa hesabı 500 diyen var 600-700 diyen var. Ama gidenlerden aldığım notlarda 2 kişi 1 içecek dahil 400-450 BAHT gibi gittiklerini biliyorum.

SIMON CABARET ve APHRODITE CABARET SHOW var burada. Erkekten dönenlerin yaptıkları bir show. En meşhuru siman cabaret fakat aphrodite de sonradan çıkan bir show. Aphrodite daha uygun fiyat olarak yaklaşık 600 Baht diğeri ise 800 Baht. Eskiden erkek olduklarını anlamanızın imkanı yok.




AKTİVİTELER

Bu adada yapacak çok fazla şey var. Ada turları bunların başında geliyor. Bungy jumping , Island safari ile fillerle gezi maymun şovu, fil şovu , jetski, su aktiviteleri gibi.İlk olarak yukarıda yazdığım bilgileri burada da yazarak size deneyimlerimi aktarmaya çalışayım.


Easy Tour Patong Bayanın ismi KEA. (7.89408 x 98.29550) Telefonu: +66887608789 Deniz tarafından Bangla Road girdiğinizde hemen sağda ufak bir tur şirketi var oldukça samimi ve dürüst biri.Bayağı ilgileniyor ve kazık atmıyor inanın.Bayağı ilgilendi ve indirim yaptı diğerleri gibi 3000 deyip düşmedi direk 1100 olur 600 olur vs dedi.



Gerçekten de gidenlerin tecrübelerinden dayanarak fiyatlara baktım aynen bize yaptığı şekilde. Hatta kıza çok ilgilendiği için 100BAHT bahşiş verdim kız çığlık attı sanırım ilk defa kendisine  bahşiş veren birini gördü.Gönül rahatlığı ile gidebilirsiniz. Sanırım beni söylerseniz de hatırlar. Cem TUNA Türkiye'den phi phi adasına fil safarisine ve inci dükkanlarına gittim onun vasıtası ile bahşişten sanırım unutmaz.

Bu arada Tekin Bey Nisan 2016 da gerçekleştirdiği Phuket gezisinde bu acenteyi bulamadığını söyledi. Belki kapandı belki de kendisi bulamadı ama başka acente ile işini halletmiş. Sağolsun kendisi de başkalarının yararlanması için kendi bulduğu acentenin resimlerini bizim için çekmiş ve bende size sunuyorum.


Tekin Bey'in aşağıda yazdığı yazının bir kısmını da sizlerle paylaşmak istiyorum:
"Cem kardeşimizin tavsiye ettiği easy tour Patongu ve Kea hamımı biz bulamadık. Tlflar da cevap vermiyor. 
Onun yerine tripadvisor dan Phuketsrctravel acentesini bulduk. Ve hem adalar turumuzda hem şehir turumuzda onların organizasyonlarından çok memnun kaldık. O kadar ki dönüş uçak biletimizi de onlardan aldık. İnternetten daha ucuza aldık onlardan. Ayrıca Phuket içinde hava alanı transferi de yapıyorlarmış. Bilseydik gelirken onların taksisi ile gelirdik sıkıntı çekmezdik. Neyse dönüşü onların göndereceği taksi ile yapacağız ve 600 baht ödeyeceğiz. Bu acenteyi Phuketteki her türlü gezmeniz için tavsiye ederim. "

Gelelim Phi Phi Adasına;
Bu adada olmazsa olmazların başında Phi Phi , Maymun , Maya Adalarına seyahat geliyor.İsterseniz ekstradan JAmes Bond adası seyahati de var ama ben gerek görmedim ve çoğu kişi de zaten sadece bunlara katılıyor. 1 günlük tur için ödediğimiz bedel 1100 BAHT kişi başına.Parayı peşin ödüyorsunuz ama korkmayın elinize makbuz veriyorlar onu gelen şoför alıyor daha sonra. Patongdan yaklaşık 45-50 dakikalık bir yolculuk sonunda vardığınız bir limandan hareket ediyor tekneler.Yalnız bizi almaya gelen şoför 1 saat geç geldi haberiniz olsun kek gibi kapının önünde beklemeyin. Limana varınca da kolunuza takımınıza uygun renk ip bağlıyorlar. Size birkaç tavsiyem olacak. Otelde kahvaltıdan alacağınız birkaç muz ile maymun adasında maymunları besleyebilirsiniz.Fazla yaklaşmanızı tavsiye etmiyorum üzerinize atlıyorlar. Yine aynı şekilde kahvaltıdan fazladan birkaç dilim ekmek alabilirsiniz balıkları beslemek için, gerçi para ile satıyorlar teknede ama bence 3-4 dilim kafi zaten para vermenize gerek yok.Birde bu önemli limana gider gitmez miğde bulantısı haplarından için. Tekneye binmeye yakın veriyorlar aslında ama gider gitmez içerseniz sizin yararınıza, ne demek istediğimi 750 Beygirlik tekneyle tam gaz giderken kusanları görünce anlarsınız. Kusmakta sıkıntı yok zaten yolculuğa başlarken poşet dağııyorlar dilediğiniz gibi kusabilirsiniz. Burada birkaç tur firması var PNA iyi ama bize KEA nın dediği burada önemli olan size eşlik eden tur personelleri. Gerçekten de PNA ile değil  onun önerdiği turla gittik çok memnun kaldık.Tekneye girerken terlikleri toplayıp sepete atıyorlar. O yüzden mutlaka palet alın,yada yanınızda götürün. Benim tavsiyem 3-5 lira için valizde yer kaplatmayın bence, kiralayın.Maske ve snorkel parasız. Bolca su var ve öğle yemeği onlardan, üstelik öğle yemekleri helal ama pek lezzet ve kalite beklemeyin. Tavuk makarna meyve... Yanınıza para alın ama abartmayın. 100 BAHT palete harcayacaksınız, alırsanız tekneye girerken çekilen resminiz olacak, fiyatını bilmiyorum çünkü internetteki tavsiyeler üzerine pek para almadım yanıma ama pişman oldum fotoğrafa bakmadım bile para olmadığı için, sanırım 150 BAHT idi. Neyse Maya beach de mısır yiyebilir, şezlong- şemsiye kiralayabilirsiniz, çünkü burada 1 saat konaklayacaksınız. Meyveler ise tur şirketinin ikramı bolca karpuz ananas... Teknenin en arka sağ köşesine oturdum buradan sağınıza solunuza bakabiliyorsunuz ama bayağı ıslanıyorsunuz söyleyeyim. Artık en son dönerken gözüme yanımdaki japonun verdiği havuz gözlüğünü taktım o derece yani. Adalar muazzam güzel, çeşit çeşit tropik balıklar hiç korkmadan çevrenizde yüzüyor.Hele yanınızda getirdiğiniz ekmekleri elinizde tutarsanız elinizden nasıl kapıştıklarını görebilirsiniz.Maymunları ve yavrularını görebilir besleyebilirsiniz.




Yandaki videoyu kendim çektim. Balıkların ne kadar çok ve çeşitli olduğunu görebilirsiniz.Üstelik de uysal.
Balıkların yanı sıra birçok çeşit mercan, kestaneler ve deniz canlıları mevcut.Deniz çok temiz Patong da dalgalardan denize giremezken burada deniz durgun ve dalgasız.







Saat 16:00 gibi tur bitiyor ve dönüyorsunuz dönüş yolunu çok uzun sürecek gibi düşünmeyin daha kısa sürüyor ama bu demek değil ki kusmayacaksınız. Hele birde yediniz içtiniz ki poşetin dolması muhtemel. Ben daha evvelden yedek hap almıştım, tekneye binmeye yakın içtim, teknede dağıtıyorlar ama  dediğim gibi hap etkisini göstermeden kusmuş olursunuz, beni dinleyin siz. Karaya varınca araç sizi otelinizin kapısına kadar bırakıyor tekrar.Mutlaka gidin görün...

Island Safari;





Bu turu da yine KEA'dan satın aldık,yine bizi otelden minibüs gelip aldı,başka kimse yoktu yanımızda ve yaklaşık 35-40 dk. hususi aracımızla yolculuk ettik.600 BAHT karşlığında anlaştığımız tur kapsamında resimden de anlaşılacağı üzere 30 dakikalık fil gezisi, fillerle şov, muz ikramı ve orkide bahçesini gezme var, biz gittiğimizde sadece 1 tane orkide vardı hepsi ölüydü sanırım mevsimi değildi.Birde size bir tüyo; Bizi gezdiren filin önünde oturan adama tur bittiğinde bahşiş verdik 100 Baht, fakat bizden önceki adam cebinden 200 çıkarıp sallıyor ve 200 almış gibi gösteriyor halbuki aldıkları 50 bilemedin 100 baht sende gaza gelip 200 verme sakın.Fillerle gezerken resim de çektiler gezi sonunda çerçeveletip önünüze koyuyorlar sanmayın ki bedava sağlam bir miktar istediler sanırım 800 BAHT. Ben şahsen almadım.

Resimde diğer seçenekli turlar da var oradan bakıp başka alternatif seçebilirsiniz.Maymun şovu,pirinç tarlası,tai mutfağı vs gibi.














MASAJ 

Thailand deyince akla gelen ilk şeylerden biri de masajdır.Burada gelirlerin büyük bir bölümü sexten sonra masajdır, tabi sonu sexli biten masajlarda var. Kumsalda, caddelerde ve her sokak arasında onlarca masaj salonları var. Masaj işini çok ciddiye alıyorlar, eğitimli ve sertifikalılar. Biz masaj yaptırmaya Thawiwong Road üzerindeki SERENITY (7.89070 x 98.29356) diye bir masaj salonuna gittik, 300 metre ileride 2. şubesi de var,ikisine de gönül rahatlığı ile gidebilirsiniz.. Thai masajı için 1 saatliğine 250 BAHT para verdik kişi başı. Düzgün ve temiz bir yer. Eğer sizde benim gibi eşinizle giderseniz, aynı yerde ve yanyana iki minderin üzerinde masaj yaptırırsınız. Burası mutlu sonla biten masaj salonlarından değil. İşini profesyonel yapan bir yer. Gidince göreceksiniz kapıda oturan yırtmaçlı, sexy elbiseli full makyajlı kızlar yok burada. Vücüdunuzun hemen hemen her kemiğini her eklemini elden geçiriyorlar. Bayağı bir rahatlatıyorlar. Eşimin belinde sıkıntı olduğunu masaj yapan kadın hemen anladı, hatta yerini bile gösterdi birkaç gün daha gelmemiz durumunda daha iyi edeceğini de söyledi maalesef gitmeden 1 gün önce uğradık biz oraya. Yağlı masajın fiyatı da 350 BAHT. Arzu eden saç da ördürülebiliyor. Saçın gürlüğüne uzunluğuna göre değişiyor fiyat, eşimin saçları için istedikleri fiyat 900 BAHTtı.
Ayak masajı ise burada en çok rağbet gören masajlardan. İnsanlar saatlerce geziyor ve ayakları ağrıyor ve yoruluyor, hemen soluğu ayak masajı yapan yerlerde alıyorlar 1 saatlik masaja da 200 Baht ödeyip 2-3 saat daha geziyorlar.
Ayrıca gidebileceğiniz bir başak temiz yer de SALA SPA Masaj Salonu.

ALIŞVERİŞ 

Burada adam gibi 1 tane alışveriş merkezi var, o da JUNGCEYLON (7.89240 x 98.29824). Güzel ve büyük bir yer, ilk başta küçük zannettim fakat sonradan gördüm ki arkada devamı olan büyük bir yer.






Alışveriş merkezi girişindeki cafede Swensen's de dondurma ve kahve keyfi buyurun buda fişi.

Alt katta yemek yenecek yerler var  Bunların içerisinde helal yemek satan 2 tane de yer var. Değişik yemekler var hindistan cevizi sütünden bir çorba denedim, pilav yedim acılı baharatlı. Noddle ise iki çeşit incesi ve kalını var. Buyrun:




Bu çarşıda her yerde olduğu gibi pazarlık var ama yemek katında falan yok birde çok fazla değil pazarlık imkanınız, zaten değerinin 2 katını falan da yazmıyorlar. Alt katta inci satılan yerler de var ama asıl incilerin kralını ileride anlatacağım size. Çok miktarda sahte gözlük var. Güneş gözlüğünün yanı sıra hazır numaralı gözlüklerde var. Al tak ama numaralar sabit yani sağ ve sol ikiside aynı numara değişiği yok. Ama 200 BAHT a çok güzel çerçeve sahibi olabilirsiniz. Ayrıca bayan erkek takım olarak giyebilmesi için t-shirtler var. Güzel ve değişik esprili şeyler. Ben kardeşime ve kız arkadaşına hediye olarak bir tane aldım. Bang-la Road caddesine yakın olan girişten girince hemen ileride solda. Orayı geçince biraz daha ilerleyin ve orada fırlama bir kız var o da t-shirt satıyor. Üzerinde thailan box yapan adam figürlü t-shirtler ve atletler var. Desenler el yapımı ve kumaşı da oldukça kaliteli, tavsiye ederim.  Buradaki t-shirtler pazarlıkla 350 BAHT a alınbilir. Ben siyah renginden bir tane aldım. Orada 3 yerde başıma geldi paketi açtırmıyorlar, denetmiyorlar. Altı üstü poşeti açıp üzerime şöyle bir tutayım dedim ama inat kız açtırmadı, bir önce uğradığımız yerdeki de açtırmamıştı. Neyse mankenin üzerinden göz kararı small olanda karar kıldım ve sonra doğru tercih yaptığımı anladım. Son gün tuk-tuk ile havalimanına giderken şoföre tekrar bu çarşıda durmasnı söyledim ve 1 siyah ve 2 beyaz olmak üzere 3 t-shirt daha aldım. Bu sefer 3 tane alıyorum diye 1000 Baht ta direttim ama şıllık vermedi. Döndüm gittim falan ama yemedi, 1050 bayıldık yine. Ama iyiki de almışım. Bazı arkadaşlar daha sonra gitmeyin vermezler aynı paraya, alamazsınız falan yazıyorlar ama alakası yok. Gayette aynı paradan alıyorsunuz. Çünkü beğendiğiniz şeyler tek bir yerde satılmıyor. Gezin gezin öyle karar kılın.

7 ELEVEN ve FAMILY MART;
Her yerde göreceğiniz bu marketler bizdeki BİM ve ŞOK gibi birşey oranın BİM i  7 ELEVEN ŞOK da  FAMILY MART. Sandwich sosisli içecek sigara ne bileyim markette olması gereken herşey var burada.Çoğunluğu da 24 saat açık.






Bu arada buradaki elektrik telleri dikkatinizi çekti mi? Heryer arapsaçı gibi karman çorman. Arıza durumunda nasıl yapıyorlarda kendi tellerini buluyorlar hayret.Birçok trafo cızırdıyor zaten ama korkmayın orada normal bir durum.Neyse devam edelim.
Biraz daha kaliteli market olsun derseniz VILLA MARKET var. Bu markette ne ararsanız bulabilirsiniz.İnsan sırf gezmek için bile gidebilir buraya, o kadar iç açıcı yani.Bir sürü çeşit ve görülmemiş markalar yiyecek içecekler var. Burası BANANA WALK diye yeni açılan bir alışveriş merkezi, aslında pek alışveriş merkezi değil de pasaj diyebiliriz. Haziran 2013 itibari ile açık olan sadece 4-5 dükkan vardı kaldığımız otelin hemen önündeydi. İçeride ibeat adında apple ürünleri satan bir dükkan vardı ama fiyatlar uygun değildi.

Ülkede genel olarak irili ufaklı taklit ağırlıklı satılan dükkanlar var. mesela THE NORTH FACE markasının orjinali de var sahtesi daha çok var. Orjinalleri 200-300 TL aralığında iken birebir aynı olan sahteleri de 600-800 BAHT aralığında pazarlıklı alabiliyorsunuz. Bunun yanında marka taklit gözlükler ve bayanlar için şık çantalar mevcut. Onlarında fiyatları 15 lira ile 80 lira arası değişiyor, ama 1-2 yer var ki gerçekten bayanlar için muhteşem çantalar var. İnanın eşinizi oraya götürmek istemezsiniz. Çantaları siz bile o kadar beğeniyorsunuz eşiniz ne yapsın. Resim çekmek yasak ama çaktırmadan çektim ben yinede fazla aydınlatıcı değil ama malzemelerini sizlere söyleyeceğim birazdan...






Thawiwong  üzerinde yer alan bu UDOM AGG (7.89593 x 98.29624)mağazasını mutlaka gezin. İçeride değiş değişik hediyelikler var. El yapımı güzel bir şemsiye aldık oradan hediyelik çok güzeldi, burada olsa aynısını 80-100 liraya alırsınız ama orada 20 TL civarıydı. Ayrıca hindistan cevizi kabuklarından ve çeşitli materyallerden yapılma hayvan figürlü ve değişik figürlü lambalar,objeler var onlarda gayet uygun. Birşey almadan çıkmayacağınıza eminim. 

Gelelim buradaki FINDIG marka ürünlere.Daha evvel bahsettiğim çantalar, cüzdanlar ayakkbılar çizmeler, erkekler için kovboy çizmeleri hepsi mükemmel. Hepsi kesinlikle deri amaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa  ne derisi????

Ürünlerin  çok azı dana derisi. Geri kalanlar YILAN derisi, TİMSAH derisi, DEVEKUŞU derisi ve STINGRAY diye adlandırılan aşağıda resmini koyduğum vatoz balığının derisinden yapılıyor. Üzeri pütür pütür görünüyor ve çok güzeller.


Fiyatlara gelince çok değişken, çantanın büyüklüğüne göre ne kadarının hangi deriden yapıldığına bağlı ama inanın Türkiye fiyatının 3 veya 4 te 1 i kadar.Orta halli patchwork tarzı yapılmış yılan derisi çanta yaklaşık 140 liraydı, daha büyüğü 5000-6000-8000 BAHT.

PHUKET İNCİSİ;

Bu adanın incileri çok meşhur.Deniz ve Tatlısu olmak üzere 2 ye ayrılıyor. Deniz incileri de yanlış hatırlamıyorsam 3'e ayrılıyor. Okyanus,deniz ve çiftliklerde gibi bir ayırımı vardı. Ama fiyatları dudak uçuruyor.Biz aldık ama tabi tatlısu incisi. Oraya da gitmek için yine KEA'ya başvurduk.Bu yolculuk için hiç pazarlık etmeden direk 300 BAHT ödedik,tabi parayı yine Tour şirketine ödüyorsunuz. 

KEA'nın arkadaşı olan bayan bir Tuk-Tuk sahibi bizi Phuket Town da ki 3 tane İnci satıcısına götürdü. Sanırım oradan alışveriş yapınca onlar da komisyon alıyorlar yada belki standart bir para var onu veriyorlar onlara. Neden mi derseniz en son havalimanına giderken herif ısrarla 10 dk işi olduğunu ve uğrayıp uğramayacağımızı sordu. Uçağın kaçta olduğunu sordu. Allah'tan 15:00 te dedim 17:30 olan uçağa, yoksa bütün adayı gezdirirdi herif. Herife buraya daha evvel geldiğimizi resimlerle ispat edince canımızı zor kurtardık yoksa bizi gezdirip duracaktı. Neyse konumuza dönelim.İlk gittiğimiz yer GEMS GALLERY. Acayip derecede kalabalık ve Japon doluydu, yine resim çekmek yasak model örneği çalınmasın diye. Birisi size eşlik ediyor ve incileri anlatmaya başlıyor. Nereden çıkar ne kadar zamanda oluşur gibi. Deniz incisinin pahalı oluşunun esas nedeni istiridyeden 
sadece 1 tane çıkması ve 2 yılda oluşmasıymış. Tatlısu incisi ise 8 ayda belki daha az ve 6-7 tane oluşmasıymış. Kabuğunun rengine göre incinin de rengi oluşuyormuş.




Büyük bir salonda binlerce inci yüzlerce Japon. :-))))))))

Büyük salonun dışında yine çanta satılan ufak bir yer var. Tabi yine yılan derisi,stingray,timsah derisi falan. Oradan sonra ufak bir bölüm var orada da daha düşük kalite incilerin satıldığı bir yer.Oradan alma imkanımız oldu. İncilerin deniz ve tatlısu dan sonra fiyatı belirleyen özellikleri şeklinin tam yuvarlak olması daha sonra büyüklüğü ve az da olsa rengi. Birde fildişi falan objelerin satıldığı bir bölüm var ki sormayın muhteşem. Adamlar nasıl işlemişler onları fildişine hayret edersiniz. Çok pahalıydı biraz ucuz olsa inanın alırdım. Buradan 2 tane inci aldık Kredi kartı ile ödedik.Sonra aldık birer Hindistan cevizi sütü (Türk misafirperverliğini gösterip kıza da aldık tabi) ver elini başka bir satış yerine...


Daha sonra bir yere daha gittik ama orası bayağı kazıktı GEMS ve daha sonra gideceğimiz yere göre. İlk girişte bir bayan bizi karşıladı. Elimize içi meyve kokteyli ve buz dolu bir kadeh tutuşturdular ve başladılar anlatmaya ve gezdirmeye. Yine deniz incisi, tatlısu incisi nasıl oluştuğu falan filan. Oradan çıktık ve kıza burası çok kazık biz o kadar zengin değiliz dedim ve bizi bir başka yere daha götürdü.Burası da bayağı büyük bir yerdi.

Buradan da 3 sıra inci kolye ve 1 küpe aldık pembe kavuniçi arası rengi olan ve burada bize indirim yaptılar daha doğrusu biz biraz zorladık. Girişte verdikleri kart-kupon tarzı bir şey vardı onun kenarını yırtıp aldılar.Buraya çok para ödedik ama buradan aldığımız tam yuvarlak ve 3 sıraydı.

Aslında JUNGCEYLON alışveriş merkezinde alt katta da inci satan yerler var ama buradakilerle mukayese bile demezsiniz. Zaten fiyat olarak da çok uygun düşmüyorlar. Aslında bir tane hediyelik de oradan aldık, tam yuvarlak muntazam düzgün olan inciler pek yok burada. Aradan bir tane zar zor bulduk aldık.

YEME-İÇME

Gelelim yeme içmeye.
Sokak satıcıları bir hayli fazla. En çok da pancake yapan seyyar satıcılar var. Koyduracağın malzemelerin çeşidine göre fiyat değişiyor ama muzlu nutellalı 50 BAHT:



Bunun dışında bol bol domuz ızgara yapan seyyarlar ve yine ızgarada mısır yapıp üzerine tereyağ süren satıcılar var. Orada haşlanmış mısır yok sadece mangal kömüründe pişirilen mısır var. Tazesine denk gelirseniz nefis. Bizim buradakiler gibi değil, kömür gibi yapmıyorlar, yakmıyorlar orada, onun fiyatı da 50 BAHT. Kızarmış tavuk satan seyyarlar da var, derin yağda kızaartıyorlar, hiç yemedim aslında cesaret edemedim. Çünkü yağ ne yağ, kaç günlük bilemiyorsunuz. O yüzden uzak durdum size de uzak durun derim. Tavuk dönerciler de var, onların çoğu da helal. Zaten helal olanların tabelasının kenarında arapça Helal yazısı yer alıyor. Bunun dışında  JUNGCEYLON alışveriş merkezinde yeme içme imkanı var. Orada menüdeki yemeklerin hazırlanmış halleri tezgahta duruyor ve ona göre karar verebiliyorsunuz. Biz bolca sushi ve deniz ürünü yedik. Sushibox tan şaşmayın derim. 

Sushibox,  (7.88968 x 98.29580) fiyat olarak gayet uygun, bo bol yiyin.Sanırım aşağıdaki resimler sizlere yardımcı ve açıklayıcı olabilir.Biz hemen hemen hergün gittik. Kuşkonmazlarda fena değil tavsiye ederim. Bir şubeside JUNGCEYLON alışverişmerkezinde vardı sanırım.






Burada gidilebilecek en güzel ve meşhur yerlerin başında SAVOEY SEAFOOD var.

SAVOEY,(7.89447 x 98.29.572) Çok kalabalık ve şık bir yer.İçki kullanmadığımız için 2 tane alkolsöz kokteyl söyledik. İçki olmadan ödediğimiz hesap 3622 BAHT, yani yaklaşık 230 Lira. Bunun içinde ıstakoz da var. Orada servis yapan bir garson vardı Türk olduğumuzu öğrenince hemen YENİ RAKI yı patlattı. Çok acı olduğunu içemediğini söyledi. Oraya önceden gelen iri yarı şişman bir Türk'ün kendisine ikram ettiğini söyledi. Rakıyı yanında getirmiş, hatta bardağını bile. Yanlış hatırlamıyorsam 3 yada 4 şişe rakı içmiş adam. Bizim garson şok olmuş adam hiçbirşey yokmuş gibi kalkıp gidince...








Burasıda başka biryer. Bunun gibi çok yer var burada. Savoey hizasında sanırım 3 yada 4 tane daha var.Bazılarında vergi ve servis bedeli yok ama fiyatlara bakarsanız zaten aynıya geliyor. Mesela kalamar Savoey de 60 Baht aşağıda resim çekildiğim yerde ise 70 baht ama vergi falan yok, zaten geçirmiş adam fiyata...



Balık ve ıstakoz nefisti, içecekler ve kalamarda... Orada kilo ilo seçip alıyorsunuz ve menüden hangi çeşit isterseniz o usül pişiriliyor. Mesela kaamarı 2 tane aldım ve 3 te 1 ini grill olarak yapmalarını istedim oda güzeldi. Ama çok abartmışım bayağı arttı kalamar ve deniz mahsulleri kokteyli. Gördüğünüz gibi vergiler zaten fiyatların içinde ve  %7 servis bedeli de ekleniyor ekstradan. Yoksa sadece balık yeseniz 600x2 1200 BAHT tutar az da kalamr alsanız 400 falan da o tutar 300 içecek tutsa toplamda vergi dahil 2030 falan tutar o da yaklaşık 125 falan yapar. Bu da bu kalitedeki biryer için uygun bence. Unutmadan adamlarda salata kültürü yok. Ben masanın birinde gördüğüm yeşil bir salatadan istedim ama oda sıcak ve baharatlıymış sadece birer çatal alıp olduğu gibi bıraktık bence salata söyleyip macera yapmayın.
Buranın dışında KANTOK SEA FOOD , RISTORANTE ROMA DA MAURO (7.89112 x 98.29389) , MR GOODS SEA FOOD (7.89382 x 98.29855)gidilebilecek diğer güzel mekanlar. Buralar nispeten daha ucuz yerler ama öyle aman aman ucuz bir yer değil. Kebap yerseniz size gezerken gördüğüm gidilebilecek 2 yer göstereceğim üstelil Helal.Aşağıdaki Mısır Restaurant onun altındaki de Lübnan (7.88968 x 98.29580). Ben gitmedim ama oralarda bayağı kalabalıktı.







Burası ayrıca meyve cenneti bir sürü tropik meyve bulabilirsiniz burada. Hepsini muhakkak deneyin taze taze sularını sıktırıp için. Genelde ülke halkı sahtekar değil ama siz yine de tedbiri elden bırakmayın. 

Tüm koordinatların listesini de aşağıda sıralıyorum tekrar:
7.78221 x 98.29563     Patong Beach Hotel
7.89240 x 98.29824     Jungceylon AVM
7.89336 x 98.29784     Tiger & Sushibox
7.89070 x 98.29356     Serenity Masaj Salonu
7.89408 x 98.29550     Easy Tour KEA
7.89593 x 98.29624     Udom Age hediyelik dükkan
7.88968 x 98.29580     Mısır ve Lübnan Lokantaları
7.89382 x 98.29855     Mr Goods Sea Food
7.89112 x 98.29389     Ristorante Roma da Mauro
7.89447 x 98.29572     Savoey Sea Food
7.89288 x 98.29412     Patong Plajı

Çeşitli resimler:
 Çeşit çeşit barlar var yandaki rock bar da onlardan biri gece ışıl ışıl yanıyor ve bang-la caddesinin en sononda jungceylon a yakın bir yerde.
Amca yaklaşık 65-70 yaşında yanındaki ise 19-20 yaşlarında bir hatun. El ele göz göze, diz dize...

Geldiği gün kadar anlaşıyorlar ve gidene kadar sevgili kalıyorlar.

Açık büfe...
İnternete girmek için gittiğimiz cafenin birinde insanlar hatıra olarak kendi notlarını yazmışlar. Güzel görüntüler oluşmuş.

















Burada ise memleketimizden arkadaşların yazdığı güzel notu görebilirsiniz. Soner ve Mete'ye
teşekkürler


Çeşitli hallere girip müşteri çekmeye çalışan insanlar.







Tsunami ise bu ülkenin acı bir geçmişi

Envai çeşit tropik meyveler bu adada.                    

İşte Phukette bir cami...
 Bu adadaki elektrik telleri insanı hayrete düşürecek cinsten. Karman çorman.

 Değişik hediyelik eşyalar yine burada.

Bazı yapılar gözalıcı
Bu ülke halkı krallarını çok seviyor. Burası Patong a giderken tepede bir yer. Buraya gelen herkes kornaya basıyor ve ellerini kavuşturup krallarına saygılarını sunuyorlar. Birde aynalarına astıkları süslemeler ve yine arbalarına astıkları krallarının resimleri var.

131 yorum:

  1. Çok güzel bir yazı olmuş. teşekkürler

    YanıtlaSil
  2. yazinizi ilgiyle okuduk, cok guzel! biz de bu ayin 26sinda 6,5 aylik bebegimizle tayland'a gidecegiz; bizim icin onerileriniz var mi merak ettik :)
    bilgilendirme icin simdiden tesekkurler (Idil & Ozgur)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şimdiden size iyi eğlenceler dilerim. Öncelikle ben Thailan'a gitmedim sadece Phuket adasına gittim.O yüzden Thailand da nerelere gidilir ne yapılır bilmiyorum.Ama Phuket derseniz hepsi bu yazımda mevcut.Öncelikle bana Phuket e gidip gitmeyeceğinizi bildirirseniz yada oraya da gidelim bari derseniz o zaman tekrar yazın.

      Not: Uçak biletleri adaya 2-3 gün önceden alırsanız çok ucuz 45-50 lira gibiydi o zaman.

      Sil
  3. Merhaba, katıldığınız phi phi adası turunda teknede toplam kaç kişi vardı?

    YanıtlaSil
  4. merhaba, bu yazıyı şu an phuket ibis hotel'den yazıyorum. dun akşam geldik ve bugün gezmeye başlıyacağız. çok güzel yazı olmuş ellerinize sağlık. bugün yarın ve cuma için phi phi ve james bond için tur almayı düşünüyoruz. inşallah sizin acentecenizi buluruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne yaptınız acaba gittiniz mi bizim acenteye merak ettim. Bizi söylediniz mi yada gösterdiniz mi resimleri...

      Sil
    2. Merhaba; geçen hafta döndük Tayland gezisinden. Gerçekten çok aradım ama sizin belirttiğiniz acentayı bulamadım. belki acenta ofisleri küçük olduğundan dikkatimizi çekmedi. Ancak yine sahile çıkan köşeden tur satın aldık. sizin belirttiğiniz fiyata (1100 baht/kişi) james bond ve phi phi için iki tur. Çok eğlenceliydi. yazınızı okumasak aynı turu neredeyse 2 katına satan ofisten satın alacaktık. yazdığınız bir çok yere gittik (mücevher hariç) gerçekten gezimiz için çok ışık tutucuydu. Tekrar teşekkür ederiz. Gerçekten kış mevsimi (bize göre) gidilecek çok güzel bir ülke.

      Sil
    3. Evet gerçekten kutu gibi ufacık bir yerdi. Neyse en azından kazık yemediniz ya yeter...

      Sil
  5. Cem bey tur haricinde Ankaradan nasıl gidilmeli buraya?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vallahi ben booking.com dan otelimi ayırttım. internetten de uçağa baktım uygun bir tarih buldum ve gittim. Zaten tur daha pahalıya gelir ve hiç de gerek yok. Sizde aynısını yapın ve burada dediklerimi de dikkate alın hiç sıkıntı yaşamazsınız.Zaten ben de Ankara dan gitmiştim, İstanbul dan gidiş biraz daha ucuz olabilir onu da dikkate alın.

      Sil
  6. merhaba
    eylül başında gidilir mi oraya?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Phuket üç mevsime sahiptir.Phuket hava durumu Kasım ile Ocak ayları arasında serin olur. Bir tür ılık kış diyebiliriz. Mart ile Mayıs ayları arası yaz mevsimidir. Mayıs ile Kasım ayları arası ise Muson mevsimidir ve Phuket hava durumu tatil turları için hiç de uygun değildir.Muson mevsiminde güneydoğudan esen sert sıcak nemli rüzgarlar ile Hint Okyanusu'ndan gelen yoğun yağmur ile Phuket hava durumu insanı şaşırtıcı derecede yorar.Hemen ardından gelen ılık kış, serin ve rahatlatıcı bir iklim ortamı oluşturur. İşte bu dönem yani Kasım ile Nisan ayları arasında Phuket hava durumu tatil turları için en uygun dönemi oluşturur. Mart ayında yaz başlar. Hava kurudur ve gökyüzü mavi renk alır. Phuket hava durumu artık bunaltıcı derecede sıcak olur.Mayıs, Eylül ve Ekim ayları Muson yağmurlarının en güçlü olduğu dönemlerdir. Muson mevsiminde özellikle batı kıyıları ve kumsalları, sert rüzgarlar ve devasa dalgalarla tehlikeli bir hal alır. Bunu göstermek için Kırmızı Bayraklar dikilir. Siz siz olun Phuket'te kumsala dikilmiş kırmızı bayrak görürseniz, otelde kalın.Öte yandan Phuket tatil turları muson mevsiminde daha ucuz olur. Uçak bileti, otel rezervasyonları en düşük seviyede seyreder. Phuket hava durumu hakkında bilgi sahibi olursanız, ne tip bir şeyle karşılacağınızı da bilebilirsiniz.En yüksek ortalama 29-33 derece olan sıcaklık, en düşük ortalama 22-26 derece civarındadır. Nisan ile Mayıs ayları hem 36 derece gibi bir sıcaklık hem de aşırı yüksek nem olur.

      Yani kısacası çok elverişli değil, Haziran başlarını geçirmemeye çalışın

      Sil
  7. Cem bey çok başarılı bir makale çok teşekkür ederiz. Siz otelinizden memnun muydunuz? ben kasımın ilk haftası phukette olacağım ve balayı için gidiyorum otel seçimi konusunda kararsız kaldık ucuz otelde mi kalsak yoksa patong dışında lux bir otelde mi ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sizi temin ederim otel 10 numaraydı. Balkonda jakuzi olan kaç otelde kaldınız bilmiyorum ama Ben 1 ...
      Üstelik çok temiz ve merkeze de çok yakındı. Şehir merkezinden uzaklaşmayın sakın, yoksa pişman olursunuz. Sizi şimdiden tebrik eder mutluluklar dilerim 💖💖💖

      Sil
    2. Bilgilendirmeleriniz için çok tesekkurler cem bey çok yardımcı oldunuz

      Sil
  8. merhabalar cem bey biz 14 ekimde balayi tatilimiz icin phukette gidiyoruz sizce ne kadar nakit para goturmeliyiz ve tr deki bankamatik ve kredi kartlari orada kullanabiliyormuyuz, tesekkurler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Okan bey bizde balayına phukete gidiyoruz. Siz yanınıza ne kadar aldınız biz 8 gece kalacağız ve patong da holiday inn express ayarladık. Sizin de bize tavsiyemiz ne olur ?

      Sil
  9. Kredi kartı ve bankamatik ten para çekmek mümkün. Ama pazarlık edeceğiniz için kredi kartı çok uygun olmaz, bankalar da bankamatik ten para çekince komisyon alıyorlar bunu da unutmayın. Harcayacağınız para kalacağınız süre ve yapacağınız etkinliklere bağlı ve inci alır mısınız almaz mısınız bilemiyorum. Oteli kartla, aldığımız incileri kartla ödedik. Onun dışında pek kart kullanmadık. İndirim yapmayan mağazalardan alışverişte yine kart kullandık. Güzel bir balık lokantasında yine kart ... Yani anlayacağınız yapacağınız ve alacağınız ile orantılı birde süre ama çok bir etkinlik düşünmezseniz 200 dolar bile yeter. Çünkü çok ucuz bir yer. Ama yine de 1000 dolardan aşağı almayın. Malum alışveriş yapacak çok şey var. Lazım olabilir.

    YanıtlaSil
  10. Merhaba. Esas amacımız, deniz ve plaj tatili olmak üzere bebekli bir aile olarak gitmeyi düşünüyoruz. Sizce denize giriş 15 aralık gidiş tarihi 10 gecelik olarak uygunmudur?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Phuket hava durumu Kasım ile Ocak ayları arasında serin olur. Bir tür ılık kış diyebiliriz en uygun mevsim Mart ile Mayıs ayıdır, bu arada 10 gece biraz uzun sıkılabilirsiniz.

      Sil
  11. Merhaba Cem bey, eşime hediye hediye olarak phuket tatili almak istiyordum, interneti araştırırken blogunuza rastladım. çok faydalı şeyler öğrendim çok teşekkür ederim. sadece bir konu hakkında emin olamadım Cem bey. uçaklara baktığım zaman - ki ben de Katar havayollarına baktım- aktarmalı uçuşlarda uçuş toplam süresi 22 saati buluyor. diyelimki 22 haziranda başlayacak bir otel için 21 haziranda mı uçağa binmiş olmam lazım yoksa 20 haziran mı, yardımcı olabilir misiniz? ben kumsalda sessiz bir otel istiyordum normalde ama dediğiniz otele de bakacağım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Uzun zamandır yazamadım hong kong a gitmiştim özür dilerim. Öncelikle bilet alım sayfasına girdiğinizde size oraya iniş tarihi ve saatini söyler sistem. Bu nedenle öncelikle ucak biletini ayarlarsanız daha doğru olacaktır, ardından da otel işi kolay olacaktır varış günü otele giriş yaparsınız, oldu bittiiiiii.

      Not: Otel olarak kaldığımız oteli tavsiye ederim, hem çok güzel hemde merkezde

      Sil
  12. Phuket den Malezya nın Langkawi adasına gidiş mümkünmü?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. iİnanın bilmiyorum ama nette feribot ile ulaşım var gibi görünüyor.Aşağıdaki linki bir inceleyin isterseniz.

      http://amazinglanta.com/how-to-get-from-phuket-to-langkawi-ferry-timetable/

      Sil
  13. Merhaba cem bey,
    15 ocak 2015 tarihin de 4 günlük bir tur planladık inşallah. Evli ve 2 yaşında bir oğlum var. araç kiralamayi düşünüyorum düşünceniz nedir . birde çocuk ile 750 bg gücünde ki motora binmek riskli mi , küçük kanolar ve fil turu vs. çocuk için omuzlara takılan kanguru var güvenlik için yeterli olur mu. Görüşlerinizi merak ettim. yazı süper olmuş teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kusura bakmayın bir süreliğine Hong Kong da bulunuyordum. Öncelikle araba kiralama işini bilmiyorum ama inanın taksiler çok ucuz zaten merkezi bir yerde olunca arbaya gerek bile kalmayacak emin olun.Hem o tutuk ile gezmenin de zevki ayrı oluyor bunu bilin. Aslında sürat teknesinin hiçbir tehlikesi yok yalnız kusma olasılığınız çok çok yüksek bunu bilin. Çocuğunuzun da yüksek ihtimalle kusacağından emin olun fakat kusmayı engelleyen hapın çocuğunuza uygun olup olmayacağını araştırın. Çocuğunuz için kullanacağınız kanguru yeterli olacaktır. Şimdiden iyi eğlenceler sizlere.

      Sil
    2. Musa bey 5 gun luk planlama icin o kadar yolu goze aliyorsaniz bir sey diyemem zira buraya geldim 1-2 gun kendime gelemedim uzun ucus ve saat farki ilk 2 gunu yok sayin birde donusunuz var icki iciyorsaniz rakiniz peynir ve zeytiniiz getirin derim onun haricinde ac kalmazsiniz bir cok italyan pizza dukkani var ve bol bol balik yersiniz buraya gelipte tavuk doner yemek kadar sacma bir sey olmaz sanirim su an buradayim phuket patong ta ulasim imkani olaraK burasi daha iyi 180 baht ulasim kisi basi minubusler ile taksilerde 700-800 baht havalimanindan tur alirsaniz otelinize ucretsiz birakiyorlar esiniz ve cocugunla gelecekseniz taksi mantikli havalimaninda da turlar 1500 baht civari cikartirsaniz taksi parasini 700 bahta birde tur aliyorsunuz bu da karli sabriniz oldugunu umuyorum bol bol pazarliktan cekinmeyin 3 te bir fiyatina iniyorlar zorlarsaniz 4 te 1 e alirsiniz bir cok seyi 50-100 dolar kuru 32.78 1 -5 dolar 31.60 merkezde bir otelde kaliyorum. plaj ve eglence yerleri icin guzel merkezde kalmak her seferinde taksi kiralamiyorsunuz arac kiralamaniz eger ters trafige alisiksaniz sorun olmaz motorsiklet kiralamak isterseniz kiralarken sormuyorlar fakat cok fazla trafik polis i kontrolune rast geldim genelde sehir icinde bir cok insan alkol kullaniyor' sizlere simdiden iyi eglenceler dilerim 5 gunu 8-10 gun yaparsaniz memnun kalirsiniz otel tavsiyem ise booking tripadvisor veya buraya gelip kendinizin bulmasi yonunde bir cok avrupali oyle yapiyor

      Sil
  14. Abi şimdi phuket'teyiz ve senin yazdıkların bize ışık oluyor. Süper bir yazı olmuş. Kea ile bile görüştük :) pazarlıklarımızı senin fiyatları esas alarak yapıyoruz :) tekrardan çok teşekkürler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım güzel vakit geçiriyorsunuzdur. Size biraz olsun faydam olabildiyse ne mutlu bana.

      Sil
  15. cem bey merhaba
    bu tatil yaklaşık toplam ne kadar bir maliyete (uçak+otel+genel harcama) yapabildiniz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Cüneyt Bey.
      Öncelikle tek mi yoksa eşinizle/arkadaşınızla mı gideceksiniz bilemiyorum. Güncel bilet fiyatlarını bilemiyorum. Ben Ankara'dan gittim İstanbul yada hangi ildesiniz bilemem ama ona internetten baksanız daha iyi olacaktır. Birde kalma sürenizi bilemiyorum ama 6-7 gün diye düşünürsek otel için oda seçeceğiniz konuma ve kaliteye göre değişecektir yaklaşık olarak 2 kişi 1500 lira gider. Turlara katılırım derseniz, showlara giderim derseniz,barlara giderim derseniz yeme içme taxi vs. ile birlikte tahminimce 2000 TL gider. yazımı zaten tam olarak okursanız hemen hemen her şeyin fiyatını yazmaya çalıştığımı görürsünüz. Eşiniz ile giderseniz inanın oradan çanta vs almadan dönmeyecektir, alacağınız hediyeleri de hesap edin derim. 1500 TL de öyle gider diye düşünün.bilet hariç 5000 TL gibi bir rakam 2 kişilik harcamanın bedelidir diye düşünüyorum. Yok ben ekonomi yaparım derseniz 2 kişi çok rahat 2000-2500 aralığında otel dahil kalırsınız. Çünkü bu ada gayet ucuz, uygun.

      Sil
  16. Cem bey merhaba yazinizi okudum veridginiz bilgiler icin tesekkurler. Ekim ayinda balayi icin phuket ve cevresindeki adalari dusunuyoruz tercigimiz phukette 3gun gerikalan 6gunde Ko samui adasinda kalmak bunun disinda bir ada onerirmisiniz. Bankok aktarmali phuket mi yapmaliyim yoksa direk phukete mi inmeliyim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. gezmek için phi phi ve james bond adalarını tercih edebilirsiniz çok güzel olacaktır. Yolculuk içinse ben direk phuket adasına uçtum aslına bakarsanız bangkok da 2 gün de geçirilebilirdi, ama sadece aktarma içinse ben bangkok gezmem derseniz boşuna eziyet yaşamayın direk uçun derim.

      Sil
  17. cem bey merhaba , sanırım sizin tailiniizn aynısını eşimle beraber 1 hafta sonra yaşayacağız. süper paylaşım olmuş yazınızı çıktı alıp gidiyruz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biraz olsun faydam olacaksa ne mutlu bana. şimdiden iyi eğlenceler.

      Sil

    2. Merhaba,
      Eğer bir kredi acil ihtiyacı var mı? Eğer banka veya finansal firmadan bir kredi olan ise reddedilir? Sen finansal yardıma ihtiyacınız? Faturalarınızı ödemek veya bir ev satın almak için kredi ihtiyacım var mı? Kendi iş istiyorum ve kredi yardıma ihtiyacım var? Eğer bir öğrenci kredi ihtiyacınız var mı? % 3 düşük faiz oranı ile mali yardım için Bize bugün. BİZE ULAŞIN. BUGÜN.

      barbara_sanusi@outlook.com

      Sil
  18. Cem bey merhaba,verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. Ağustos 18'de balayı için Patong Beach Hotel'den oda satın aldım agoda.com sitesinden. Sitede 2 kişil 1 oda olarak satın aldım ve site kalacak misafirlerin tek tek isimlerini istemiyor. Bildiğim kadarıyla Phuket'te oteller kişi üzerinden değil oda üzerinden satış yapıyor.. Gittiğimde eşim için ücret talep ederler mi diye aklıma şüphe düştü. Bilginiz varsa paylaşırsanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sizden eşiniz için extra para talep etmeyeceklerdir, sadece girişte depozito isteyebilirler onu da otelden ayrılırken geri verirler.

      Sil
  19. cem bey merhaba....yazinizi soluksuz okudum emeginize saglik.ekim 26 da 10 gunluk balayi icin turla 3000 $ karsiligi kisiye ozel pk aldim.turun pahali oldugunu ing bilmedigim icin bilerek tercih ettim.sizce iskence mi yoksa macera mi olur ? bu arada siddetle karon beach i tercih ettirdiler.5 gun phuket 3 gun bangkok olarak plan yaptik.gorusunuz icin simdiden tsk ederim...:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Erkan bey şimdiden size iyi eğlenceler diliyorum. Karon beach iyi güzel biraz daha sakin bir yer. Sizin gittiğiniz tarihler muson iklimi zamanına geliyor yani anlık yağmur ve fırtınalarla karşılaşabilirsiniz. Bu nedenle plajlarda kırmızı bayraklar olacaktır ve denize girmeniz yasak olacaktır. Bu nedenle karondan her akşam patonga gidip gelmek külfet olacaktır, çünkü hayat patong tarafında...

      İngilizceye gelince elinizde hesap makinası yada telefon olması yeterli pazarlık vs işlerinizi bunlar aracılığı ile yapabilirsiniz. Oradaki insanlarda sular seller gibi ingilizce bildiği yok. Hatta bir çoğu yes no dan başka ingilizce bilmiyor. bence güzel maceralı bir zaman geçireceksiniz. Dönüşte izlenimlerinizi yine buradan paylaşırsanız sevinirim.

      Sil
  20. Merhaba Cem Bey, kaldığınız Pukhet adası dediğiniz yere direk uçus var mı eger var ise havalimanı ne diye geçiyor.Direk uçuşlar 2 kişi balayı için gidis-dönüş 5.000 tl galiba bu fiyat fix,daha ucuza alma şansımız var mı,aktarma tavsiye eder misiniz.Son olarak da oteli booking den ayarlasam havalimanından ındıkten sonra çok uzak yerler değil dimi kendi başımıza halledebiliriz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Havalimanının adı PHUKET INTERNATIONAL AIRPORT (HKT) ve buraya direk uçuş var yalnız geneli Katar ve Malezya dan aktarmalı olarak gidiyor onu bilet bakarken görrebilirsiniz. ucuzabilet.com adresine girerseniz oradan belirlediğiniz tarihteki en ucuz bileti görebilirsiniz. Yazımı dikkatli okursanız otel ve konaklama ile ilgili detaylı bilgi bulabilirsiniz. ada çok büyük ve havalimanında sizi oraya götürecek otobüs dolmuş tarzı vasıtalar var, taksiye binmenize gerek kalmayacak ama yolda vereceklerdir ve size birşeyler ,paketler satmaya çalışacaklardır dikkatli olun.

      Sil
  21. Merhabalar Cem Bey, bizleri boylesine guzel aydinlattiginiz icin cok tesekkur ederim. İnsallah bizimde 9 nisanda dugunumuz var 12 snde dubai ustu phuketteyiz bu bilgiler cok faydali oldu ozelliklede tur sirketi tekrar tekrar tesekkurler...

    YanıtlaSil
  22. Birazcık faydam olduysa ne mutlu. Sizden ricam yazdıklarım dışında yaptığınız, aldığınız ne varsa buradan da paylaşırsanız başkalarının da yararına olacaktır. Şimdiden mutluluklar ve iyi eğlenceler.

    YanıtlaSil
  23. Merhaba ben 2 gün kalmayı düşünüyorum. 29 nisanda bangkok tan çıkıp saat 10:00 da orada olacam. Bir gece phukette otelde kalıp 2 gün gezecem. 2.gün akşam saat 17:30 da bangkoka dönmeyi planlıyorum.Sizce phi phi ve maya bay için bu süre yeterlimi . Mevsim olarak uygunmu .. Bu arada yazınız çok işime yaradı.. Teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mayıs, Eylül ve Ekim ayları Muson yağmurlarının en güçlü olduğu dönemlerdir. sizin ziyaretiniz de yaklaşık olarak mayıs başına denk geliyor. İşte burada şans kısmet faktörü devreye giriyor. Şunu da belirteyim ki ben muson zamanı gittim denize giremedim ama phi phi adasında durum başkaydı hava muhteşemdi. Bence phi phi adasına kesin gitmelisiniz. 2 gün rahatlıkla size yetecektir. şimdiden iyi eğlenceler.

      Sil
    2. ben henüz dün döndüm ve tek bir yağmur damlası dahi yoktu nisan ayı orası için en güzel aymış. sadece çok sıcak ve nem var

      Sil
  24. Merhaba biz karon beach te kalıcaz. dönüş uçağımız sabah 8 de. sabah karondan kaçta haraket etmek gerekir. otelden sabah erken saatte taksi bulabilirmiyiz. ve karondan havaalanına ne kadar tutar taksi. Teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Patong beach ten taksi yanlış hatırlamıyorsam 800 baht civarına götürüyordu. Karon dan da muhtemelen aynı fiyata götürecektir. Limana 1 saat önce varmış olmanız yeterli sanırım 6 da taksiye binerseniz garanti olacaktır. Oradan taksi yarım saat sürüyor olmalı. Bu arada erken saat taksi yoksa bile otelden size o saate ayarlayacaklardır. Ayrıca kendi bindiğiniz herhangi bir taksi yada tuk tuk da sıkı bir pazarlıktan sonra sizi istediğiniz saatte otelinizden alacaktır. Pazartlık yapmayı unutmayın...

      Sil
  25. Merhaba 1 agustosta baalayı turu için gitmeyi planlıyoruz.2 gece bangkok 4gece phuket ve 2 gece singapur.tur fiyatı 10.000 tl.kendimiz gidelim dedik uçak biletleri 8.000tl tuttu otel hariç.bangkok ve sıngapurdaki otelleri 3-4yıldız tutcaz ama phuketteki otele önem veriyoruz bu seferde fiyat tur fiyatını aşıyor :)) buarada panwa beachte kalmayı düşünüyoruz merkeze daha yakınmış.sizce patongmu panwamı ulaşım açısından

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, umarım gönlünüzce eğlendiğiniz bir balayı olur ve şimdiden mutluluklar dilerim.
      Öncelikle orada bulunma amacınız eğlenmek ve gezmek mi yoksa sakin kafa dinleyebileceğiniz bir yer mi olacak. Akşamları hareket mi yoksa deniz, kum, güneş mi? Eğer panwa beach te kalırsanız her gün en az 35-40 dk merkeze bir araba yolculuğunu gözden çıkarmanız gerekecek, tabi bu tek gidiş. Ben sadece bir akşam gider diğer günler de otelde ve civarında kalırım derseniz siz bilirsiniz.Hangi tür bir organizasyon içerisine girmeyi düşünürseniz düşünün yolunuz patong dan geçecektir. Akşamları da sıkılabileceğinizi unutmayın. Taksiler ucuz hergün gidip gelebilirsiniz de karar sizin ama hergün git gel en az 1 saat yolda geçecektir bunu unutmayın. Parasal olarak da tahminim 500-600 baht tek gidiş taksi ücreti tutacaktır. Şunu da belirtmek gerekir ki panwa mükemmel bir beach

      Sil
  26. Amacımız gezmek eğlenmek yeni kültürlerin tadına varmak oyüzden patongtaki otellere bakayım birde.buarada phuket haritasında panwa beach merkeze daha yakın gözüküyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende googlemaps ten baktım. isterseniz tekrar kontrol edin. Bu arada benim kaldığım otel çok güzel ve temizdi hatta ve hatta en merkezi caddeye sadece 2 dk yürüyüş mesafesinde. Bangla Road olarak bakın, en meşhur ve hergün uğrayacağınız cadde odur. Biraz önce googlemaps ten tekrar denedim bangle road sonundaki Jungceylon alışveriş merkezinden Panwa Beach Resort a olan araba ile mesafe 45 dk sürüyor. Bu arada döndüğünüzde benim paylaştıklarım dışında fayda bilgiler de verirseniz sizin gibi başkalarının da yararına olur, şimdiden iyi eğlenceler.

      Sil
    2. Bang la road olarak aradım bookingten sadece ban bangla diye çıkıyor orasımı tam bilemedim. Patong beach te deniz manzaralı özel havuzlu önerebileceğin otel pansiyon villa tipi bir yer var mı? Ben hiç bulamadım. Normal otel olsa zaten Tr de dolu. Biz oraya gitmişken otelde oturup manzara izlerken bile o havayı yaşamak istiyoruz. Mesela sri panwa otelin resimlerine bak tam o tarzda biyer istiyoruz patongta bulamadık. Karon yada kata beach nasıl olur 15 dk falanmış ulaşım

      Sil
    3. oradan yeni dönmüş bir arkadaşın tavsiyesi var ona da bir bak istersen

      Sil
  27. Dün eşim ile Türkiyeye dönmüş bulunuyoruz ve inanın yazmış olduklarınız yardımcı oldu. Ben katar havayolu ile istanbuldan katar aktarmalı direk phukete uçtuk ve aynı şekilde döndük. tayland vize istemiyor. Girişte pasaport kontrolü sırasında vize veriyorlar ve ücretsiz. Vize için uçakta uçak bileti gibi bir kağıt dağıttılar ve isim soyisim pasaport numarası, kalacağınız yer ve ne iş yaptığınızı soruyorlar. bu kağıt 2 parça halinde girişte ilk parçasını koparıyorlar 2. parça sizde kalıyor ama sakın kaybetmeyin onuda dönüşte uçağa binerken alıyorlar çünkü. Ülkede en geçerli yabancı para birimi dolar. havalimanından indiğiniz gibi 100 dolar bozdursanız yeterli çünkü merkezde 1 dolar 35baht, havalimanında 1 dolar 34 baht olarak bozuyorlar. ben karonda kaldım. ulaşım konusunda 2 seçeneğiniz var ya kişi başı 200 bahta 8 kişilik minübüslerle yada 1000bahta taksi ile yapabilirsiniz. taksiye hiç gerek yok açıkçası onu dönüşe saklayabilirsiniz. minübüsler yolda anlaşmalı oldukları tur firmasında duruyorlar. sakın almayın çünkü merkezdekinin 2 katı fiyata satış yapıyorlar. bu arada cem bey minübüsler karon kata ve patongada gidiyorlar(sizden sonra başlamış olabilirler.) otel olarak karonda novotelde kaldım. 6 gecelik konaklama için 150 dolar kahvaltı dahil konakladım. bahçe katı özel jakuzili dalma havuzu mevcuttu ve açıkçası hava çok sıcak olduğunda plajda şemsiyeye 200 baht para vermektense saat 3-4 e kadar havuz kullanıp daha sonra denize gittik. otelde sadece sabah kahvaltısını yedik diğer yemek işlerini hep dışarıda lokantalarda yedik. otel international olduğu için kahvaltıda hiç sıkıntı yaşamadık. karon patonga oranla çok daha sakin çiftler için daha uygun bir yer. patonga gitmek için taksi ya da tuktuk kullandık. ikiside 300 bahta gidiyorlar yaklaşık 10 dk lık bir mesafe vardı otelimizle. bu arada jungceylan avm 2 bloklu bir yermiş ve sizin yemek yediğiniz o katı çok zor buldum =) ancak food bazaar olarak adlandırılmış ve sizden sonra orasıda tadilat görmüş yenilenmiş. çok sıkı bir pazarlıkçıyımdır ancak işin ilginci nedense insanların dedikleri gibi yarı fiyatına hiçkimseye fiyat kırdıramadım. 350-400 bahtlık ürünlerde 50 baht falan ancak fiyat alabildim. daha üst fiyatlı ürünlerde 150 200 baht indirim yapanlarda oldu ancak ama asla %50 gibi indirimli bir orana ürün alamadım :) hatta burnundan kıl aldırmayıp ürününü elimden alıp satmayana bile denk geldim=) yemek konusunda farklı tadları deneyemem diyen biriyseniz patongta jangceylan'a yakın bir yerlerde kalın çünkü tüm uluslararası fastfood zincirlerinin tüm şubeleri burada mevcut. Ama BENCE ağız tadınızdan feragat etmemek için oralarda 3 öğün yemek yemeği düşünüyorsanız tayland size göre değil avrupayı tercih edin derim. Tur olarak fil safariye mutlaka gidin. ben şahsen phi phi island turundan hiç memnun kalmadım. beach filminin çekildiği kumsal konyaaltı plajından beterdi. bırakın yürümeyi hareket etmeye yer yok ve kıyıya yanaşan teknelerden deniz gözükmüyordu. ama muhtemelen phuketin en tercih edilen dönemi olduğu için kalabalık olduğunu düşünüyorum. gitmek isteyen arkadaşlara her konuda yardımcı olabilirim deneyimlerimden.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Verdiğiniz fayda bilgiler için teşekkürler, yazınızdan güzel vakit geçirdiğiniz belli oluyor. Bu arada güncellenmiş yeni bilgiler ve tavsiyeleriniz sayesinde başka arkadaşlar da oraya gidince rahat edeceklerdir. Aklınıza gelen faydalı daha başka bilgiler ve tavsiyeler de olursa buradan yazın lütfen.
      Phi phi adasına biz gittiğimiz dönemde bayağı sakindi demek ki kalabalıkta tadı çıkmıyor, ama olsun oralara kadar gittim de görmedim dememek için bile gidilir.
      Herşey gönlünüzce olsun.

      Sil
  28. İyi günler,
    Eşim ile birlikte şu anda (18 Nisan 2016 ) Phuket Patong'dayız. Cem kardeşimizin yazdıkları bizim için de çok yararlı oldu. Emeklerine teşekkür ederim.
    Biz de bir kaç gözlemimizi ilave edelim belki bizden sonra geleceklere yararı olur.
    Bangkok'dan Phukete uçtuk. İndiğimizde yani 13 Nisan günü yılbaşları imiş. Havaalanında taksi bulmamız çok zor oldu. Sonunda taxi-meter denen bir organizasyon ile 800 baht fiyata anlaştık. Patonga gelmeden önce Cem kardeşimizin tavsiyesi ile Patong Beach otelinde yer ayırtmak istedik, doluydu, oda yoktu. Tripadvisordan Blue Ocean Resortu seçtik. 2 geceliğine yer ayırttık ki Patong Beach boşalırsa oraya geçelim diye. Ertesi sabah doğru Patong Beach otele gittik. Yine doluydu ama bir sonraki gün oda boşalacakmış. Odaları görmek istedik. Hem superior hem deluxe odaları gördük ve bu otelden vaz geçip kendi otelimizi uzattık. Blue Ocean Resort Patong Beache göre konumu biraz daha Patongun ucunda kalsa da odaları çok rahat temiz ve konforlu. Ama diğeri gibi curcunanın göbeğinde değil. 10-15 dakika daha fazla yürümek gerekiyor.
    Patong deniz olarak çok kötü. İstanbullular bilir kokusunu bir yana atın renk olarak kurbağalı dere renginde kahverengi bir su. Deniz kum olduğu için dalagalar kumu kaldırıyor ve zevksiz bulanık bir su haline getiriyor. Bir de suyun sıcaklığı eklenince bizim için tatsız bir deniz oldu.
    Paradise Beach diye bir yerleri var tuk tuk ile 200 bahta gittik. Giriş ücreti en düşük 500 baht adam başı. İçeride bir kaç boyaşı şekerli içecek veriyorlarmış. Biz girmedik aynı tuk tuk ile geri döndük.
    Patonga yakın Kata ve Kanoi koyları varmış. Orada deniz daha güzelmiş. Bugün deneyeceğiz.
    Cem kardeşimizin tavsiye ettiği easy tour Patongu ve Kea hamımı biz bulamadık. Tlflar da cevap vermiyor.
    Onun yerine tripadvisor dan Phuketsrctravel acentesini bulduk. Ve hem adalar turumuzda hem şehir turumuzda onların organizasyonlarından çok memnun kaldık. O kadar ki dönüş uçak biletimizi de onlardan aldık. İnternetten daha ucuza aldık onlardan. Ayrıca Phuket içinde hava alanı transferi de yapıyorlarmış. Bilseydik gelirken onların taksisi ile gelirdik sıkıntı çekmezdik. Neyse dönüşü onların göndereceği taksi ile yapacağız ve 600 baht ödeyeceğiz. Bu acenteyi Phuketteki her türlü gezmeniz için tavsiye ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bilgileriniz ve katkılarınız için çok teşekkürler. mümkünse sizden acentenin kartvizitinin resmini isteyeceğim. Buradan yayınlarsak gidecek arkadaşlar da faydalanabilir.

      Sil
  29. Cem Bey yazınız çok yardımcı oldu . Biz 11 temmuzda gitmeyi planlıyoruz ama yağmurlu döneme denk gelir mi kaygımız var. sizin yorumunuzu almak istedim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazımın başında yazmıştım ama tekrar edeyim.

      Mayıs ile Kasım ayları arası ise Muson mevsimidir ve Phuket hava durumu tatil turları için hiç de uygun değildir. Yalnız bu biraz da sizin şansınıza kalmıştır. Mayıs eylül ve ekim muson yağmurlarının en güçlü olduğu dönemdir bu aylar dışında biraz da şansınıza diyelim...

      Sil
    2. Yazımın başında yazmıştım ama tekrar edeyim.

      Mayıs ile Kasım ayları arası ise Muson mevsimidir ve Phuket hava durumu tatil turları için hiç de uygun değildir. Yalnız bu biraz da sizin şansınıza kalmıştır. Mayıs eylül ve ekim muson yağmurlarının en güçlü olduğu dönemdir bu aylar dışında biraz da şansınıza diyelim...

      Sil
  30. yazınızı okudum tespıtleriniz için teşekkürler fındıg markası udom agg in içindemi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen ikisinin de tabelası var aynı mekanda yan yanalar. google mapsten de bakabilirsiniz, ama benim resmini yayınladığım yer BANG-LA ROAD üzerinde 500 mt sonra sağ tarafta, oradaki şubeye gidebilirsiniz yolunuzun üzeri zaten.

      Sil
  31. Cem bey, hangi otelde kalmıstınız ismini verebilir misiniz? Booking'ten arastırdım ama bircok otel var bulamadım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim kaldığım otel PATONG BEACH HOTEL(7.89221 x 98.29563). Meşhur Bang-la Road a çok yakın.Tam merkezi bir yerde ve çok çok temiz bir otel. Delux olanda açık büfe kahvaltı dahil olarak konakladık.
      Buyrun bu da linki:

      http://www.booking.com/hotel/th/patong-beach.tr.html?label=gen173nr-1FCAEoggJCAlhYSDNiBW5vcmVmaOQBiAEBmAEouAEMyAEM2AEB6AEB-AELqAID;sid=9fb21d26d68a840230180a015a20cfcc;dcid=4;dest_id=-3406238;dest_type=city;dist=0;group_adults=2;room1=A%2CA;sb_price_type=total;srfid=d3738d462db2155c7fc7bb363a1f24fc15084f68X1;type=total;ucfs=1&

      Sil
  32. Cem bey merhaba yaziniz super. Bizde su an esim be 4 yasindaki kizimizla buradayiz simdi kae ile gorusuyorum

    YanıtlaSil
  33. kae ile gorustuk nazik birisine benziyor saat 3 30 da otel lobisine gelecek gorusecegiz. sizin yorumlariniz yol gosterecek. cok saolun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sizlerden biraz olsun yazımın faydalı olduğunu duyunca inanın çok mutlu oluyorum ve emeklerimin boşa gitmediğini anlıyorum. Umarım çok ama çok eğlenir ve mutlu bir tatil geçirirsiniz.

      Sil
  34. Çok tesekkür ederiz aralık ayın icin oldukca uygun fiyatlar gösteriyor, tekrar tesekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. umarım faydalı olmuştur, ben teşekkür ederim.

      Sil
  35. Kae cok iyi biriydi sizi hemen tanidi. Cokta iyi indirim yapti. 5 tur ayarladik 1 er gun aralikla 10 gun dolu dolu gececek. Cok tesekkurler cem bey

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biraz olsun faydam olduysa ne mutlu bana. İyi eğelenceler dilerim sizlere.

      Sil
    2. 5 turu kaç bahta ayarladınız acaba?

      Sil
    3. bu arada 5 turu kaç baht a ayarladığınızı soruyorlar ayrıntı verebilirseniz seviniriz.

      Sil
    4. Merhaba, demekki acentasını kapatmamış.. diğer yorumlarda kendisine ulaşılamadığını okumuştum. Güncel numaralarını paylaşabilir misiniz lütfen

      Sil
    5. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
    6. Merhaba; Cem Bey'e öncelikle teşşekkür ediyorum , neredeyse 4 yıldır güncel kalabilen bir yazı olmuş , süper..
      Benim merak ettiğim güncel tur fiyatları nasıl? ve
      KAE tur şirketi hala faal belliki yeri nerede veya güncel irt ?
      Phuketten PhiPhi adasına veya James Bond adasına Tur şirketi ayarlamadan daha ekonomik nasıl gidilebileceği ile ilgili deneyimi olan arkadaşlardan da destek rica ediyorum.
      Tayland'a her yıl giden biri olarak ekonominin her yıl çok hızlı değiştiği bir yer olduğunu söylemeliyim örneğin bugün 10 Baht 1 tl geçen yıl 10 baht 0,8 tl idi..
      Şimdiden Tşkler..

      Sil
  36. biz 24 ekimde gidip 1 kasımda donecegız balayı ıcın sence orda hava durumu bizi çok üzer mi:(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok iddialı bir tarihte gidiyorsunuz. Muson yağmurlarının bitiş ve kış ayının başlangıç zamanı. Çok fazla şanslı olmanız gerekli.

      Sil
  37. Herkese merhaba ; bizde ekimin 20 si gibi gideceğiz. Hem turist rehberi hemde daha önce havayollarında çalışan biri olarak ok gezdim. Tayland' a onlarca kez gittim ama Phuket e yolum düşmemişti. Cem Bey, bir turizmci gözüyle baktığımda oldukça başarılı ve detaylı buldum yazdıklarınızı tebrik ederim. Oteller ve bölge konusunda o kadar kararsız kaldım ki.. şuan 3 otelde rezervasyonum var. Patong ta deniz kötü diye istemiyorum. Boz bulanık bir görüntü insanı hoşnut etmez. Hyatt Regency ve Dusit Thani arasında kaldım ama patong a biri 9 diğeri 18 km . Patong un dışındaki diğer bölgelerde hiç eğlence restaurant alışveriş yerleri yokmu . Bilgisi olan varsa yazabilirmi lütfen . Ne dersiniz Cem bey, ben Tayland , srilanka ve colombo seyahatlerimde hep tuk tuk kullanırdım. alışkınım , ama genecin bi vakti de patong tan kamalaya tuktuk la gidilirmi yolları hiç getiremedim gözümün önüne .. teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amacım kendi deneyimlerimi ve bilgilerimi başkalarıyla paylaşarak bir nebze olsun faydalı olabilmek.Buradaki yazılarımdan faydalanan bazı arkadaşlar da ekleme yaparsa bu blog daha da faydalı olacaktır.

      Gelelim Gülce hanım sizin sorunuza. Mayıs ile Kasım ayları arası Muson mevsimidir ve Phuket hava durumu tatil turları için hiç de uygun değildir. Bu yüzden sizin gittiğiniz tarihte denize girmeniz pek de mümkün değil gibi. O yüzden Patong da kalmanız birşey değiştirmeyecektir, ama yine de kalırım derseniz tuktuk yolculuğunda sıkıntı olacağını sanmam ama taksiler de bol miktarda mevcut. Restaurant alışveriş başka yerlerde de mevcut ama oranın kalbi Patong da atıyor haberiniz olsun.

      Sil
  38. Cem Bey, öncelikle yazınız harika.Sadece bir açıklama yapmak istedim.Biz 13 eylülde phuket'e geldik.hava durumu şahane.11 günlük uzakdoğu gezimizde sadece 1 gün yağmura yakalandik.o da Pattaya'da idi.Diğer günler gayet güzel ve hep sıcaktı hava.Bu tarihlerde düşünenlere bilgi olsun.Herkese keyifli tatiller dikerim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. katkılarınızdan dolayı sonsuz teşekkür ederim.

      Sil
  39. Yazınız şahane, gerçekten yardımcı oluyor planlarımız için. 8 kasımda KAE'yi umarım bizde bulabiliriz. Bizde motor kiralamak istiyoruz ama her yerden kiralamayın teslim ederken vurmuşsun gibi bahanelerle sorun cıkarıyorlar diye bir tavsiye aldım. Sizce nasıl bir kiralama yapmalıyım?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende duymuştum dediğinizi. Kiralamayı ya kendi kullanacak birinden yapacaksınız yada size tavsiyem kiralamadan evvel sağını solunu ya kameraya çekin yada videoya, en azından elinizde kanıt olur.

      Sil
  40. Cem bey
    Aydınlatıcı yazınız için teşekkürler. Aralık ayında Phuket-Bangkok seyahatine gideceğim. Çok faydalı oldu

    YanıtlaSil
  41. Merhaba;
    Yazınızı büyük bir keyifle okudum. Bizde eşimle 14 kasımda orada olacagız. Ve umarım söylediğiniz tur şirketine ulaşabiliriz. keyifli bir tatil geçirmişssiniz. umarım bizde aynı şekilde dolu dolu geçirebiliriz. Siam nimarit diye bir etkinlik buldum güzel oldugu söyleniyor. sizin bu konu hakkında fikriniz var mı? Şimdiden teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım sizler çok daha iyi vakit geçirirsiniz. Dediğiniz etkinliği inanın bilmiyorum ama sizden katılmanız durumunda buradan paylaşmanızı rica ediyorum yada mail adresimi de verebilirim oradan da bana yazabilirsiniz. Paylaşalım ki paylaştıkça güzelleşsin...

      Sil
  42. hocam fiyatlar hakkında bu kadar ayrıntılı bilgi veren başka bir gezi yazısı daha okumadım. Gerçekten mükemmel olmuş ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğenmeize sevindim, faydası olduğunu umuyorum.

      Sil
  43. Merhaba Cem Bey yazınızı gerçekten beğenerek okudum.Ellerinize sağlık.Biz de 22 Ocak'ta Phuket ve Phi Phi adalarına gideceğiz(8 kişi).Bizim güvenlik konusunda bazı endişelerimiz var.Güvenli bir bölge mi? Veya güvenlik için ne yapmalıyız.Tekrardan ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güvenlik açısından hiçbir sıkıntı yaşamayacaksınız merak etmeyin, Gece geç saatlere kadar sorunsuzca güvenli bir şekilde gönlünüzce gezebilirsiniz.

      Sil
    2. Bizi bilgilendirdiğiniz için çok teşekkürler

      Sil
  44. Tekrar merhaba,
    Biraz geç yazıyorum. Ama harika bir tatil geçirdik. Tüm günümüzü dolu dolu yaşadık. İlk başta kokusu çok rahatsız etsede zamanla alıştık. Biz orada şans eseri bir Tuk Tuk üzerinde 'KATATÜRK' isimli restoranta rastladık ve hemen ertesi aksam yemek yerimizi ayarladık. Orada bir türk restorantı bulmak çölde su bulmak gibiydi :). Bizim kaldıgımız yere bıraz uzaktı ama tuktuklar götürüyor pazarlık yaparsanız iyi olur :). Sahipleri de türktü ve inanılmaz ilgili bir yerdi. Yemeklerde harikaydı tatilimizin son zamanı karnımızı tıka basa doyurmuştuk. Ve restorantın her yerınde Mustafa Kemal Atatürk'ün resimleri ve türk bayrakları vardı. Eger gitme fırsatınız olursa mutlaka oraya uğrayın. Söylediğim gibi Siam Niramit gösterisine gittik. Gene herhangi bir tur şirketinden ayarlayabılırsıniz. Mutlaka gidin derim. İnanılmaz bir görsel showları var. Hayran kaldık. Her an bi yerden bişeyler çıkıyordu. Hiç sıkılmadan izledik. Tavsiye ediyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bilgilendirme için teşekkür ederiz. Şayet gittiğiniz o Türk restaurantının adresini ve konumunu bizimle paylaşırsanız mutlu oluruz.

      Sil
  45. Merhaba Cem bey yazınız gayet başarılı ve detaylı olmuş tebrikler :)) eşimle gecikmiş balayına gideceğiz patong beach taraflarını önerirmisiniz? rahatsızlık yaşarmıyız?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rahatsızlık yaşamazsınız emin olun, karar sizin merkeze uzak değil derseniz tabi kalabilirsiniz.

      Sil
  46. Merhaba; Cem Bey'e öncelikle teşşekkür ediyorum , neredeyse 4 yıldır güncel kalabilen bir yazı olmuş , süper..
    Benim merak ettiğim güncel tur fiyatları nasıl? ve
    KAE tur şirketi hala faal belliki yeri nerede veya güncel irt ?
    Phuketten PhiPhi adasına veya James Bond adasına Tur şirketi ayarlamadan daha ekonomik nasıl gidilebileceği ile ilgili deneyimi olan arkadaşlardan da destek rica ediyorum.
    Tayland'a her yıl giden biri olarak ekonominin her yıl çok hızlı değiştiği bir yer olduğunu söylemeliyim örneğin bugün 10 Baht 1 tl geçen yıl 10 baht 0,8 tl idi..
    Şimdiden Tşkler..

    YanıtlaSil
  47. Merhabalar Cem bey,

    Öncelikle Phuket hakkındaki açıklamalı bilgiler için ayrıca teşekkür ederiz.

    Tayland ‘ın en büyük adası ve ada çevresinde bir çok koy bulunmaktadır. Phuket Adası, Balayı, Tatil ve Eğlencenin bir arada olduğu süper bir tatil adasıdır. Klasik bir tatilden sıkılanlar ve deniz, plaj ve eğlencenin bir arada olduğu ve beach partilerin meşhur olduğu uzakdoğu adasıdır. Phuket aynı zamnda dünyanın en fazla turist alan şehirlerindendir! Phuket Turu ve Phuket Otelleri için rezervasyon ve fiyat teklifi için Rezervasyon formu doldurabilirsiniz. Phuket

    http://www.phuket.com.tr

    YanıtlaSil
  48. Tek kelime mükemmel yazı olmuş, ellerine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler amaç sadece faydalı olabilmek.

      Sil
  49. Merhaba
    Phuket Dünyadaki en güzel yer. Herkesi beklerizç
    Seahorse Phuket Hotel de tüm Türk lere %10 indirim varç
    www.seahorsephuket.com

    YanıtlaSil
  50. Merhaba,
    Öncelikle bilgiler için teşekkürler. 22 Temmuz Cumartesi günü kısmetse phuket'e THY ile direk gidiş uçağımız var. Oranın saati ile 23 Temmuz Pazar 04:00'de ineceğiz. Otel konaklamasını pazar gününden mi başlatmam gerek yoksa cumartesi mi? (Aynı durum dönüş içinde geçerli)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabiki pazar günü başlayacak. Kural şu gecelemenin olduğu gün başlar. Sadece saat 10 a kadar beklemeniz gerekebilir o kadar

      Sil
    2. Tabiki pazar günü başlayacak. Kural şu gecelemenin olduğu gün başlar. Sadece saat 10 a kadar beklemeniz gerekebilir o kadar

      Sil
  51. Merhabalar,
    Güncel tur fiyatları ile ilgili bilgisi ve önerisi olan arkadaş var mı acaba Cem Bey? Teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  52. ben teşekkür ederim. Fazxla bir bilgim yok ama internette fazlasıyla bulabileceğinize eminim.

    YanıtlaSil
  53. Merhaba Cem Bey,
    Öncelikle çok teşekkür ederim.Yazınız çok faydalı olmuş.25 AĞUSTOS günü phukete gideceğiz.Araba kiralama konusunda görüşleriniz nedir?Hava limanından araç kiralamayı düşünüyoruz.

    YanıtlaSil
  54. Inanın ben kiralamadım pek de bilgim yok ama tuktuk çok keyifli ve ucuz taksiler de öyle. Bence araba kiralayıp başa bela almayın.

    YanıtlaSil
  55. Cem Bey Merhaba,

    Nisanın 24nde balayı Phukete gideceğiz karon beachte kalmayı planlıyoruz ama otel konusunda ikilemde kalıyoruz mese le meridien hilton gibi bir otelde deniz manzaralı oda mı keyifli olur yoksa mandarava tarzı daha dogu otelleri gibi direk havuz erişimli donanımlı bir odamı ne önerirsiniz

    YanıtlaSil
  56. Merhaba,
    Herkesin proje, iş, konut, konsolidasyon vb. Için daha fazla paraya ihtiyaç duyduğu yılın bu zamanı.
    Şu anda% 3'lük düşük bir oranla 24 saat kredi veriyoruz, ilgilenen müşterilerimiz lütfen bize ulaşın

    e-posta adresi: plutocreditfinancier@gmail.com
    Telefon: +442033221063

    YanıtlaSil
  57. Sayın Bay / Bayan,
    Kredi dosyaları uygulamanızın reddedilmesiyle bankaların çıkmaza son vermesi için maddi zorluklarla başa çıkmak için bireyler arasında nakdi kredilere ihtiyacınız var mı? İhtiyacınız olan miktarlarda ve hayatınızı kolaylaştıracak şartlarda kredi yapabilen bireysel bir finansal uzmanım. Bunlar size yardımcı olabileceğim bölgeler.

    ev borcu
    Kişisel Krediler
    Yatırım Kredileri
    Borç konsolidasyon kredisi
    Kredinin kazanılması

    MEVCUT AMOUNT: Kredi teklifimiz en az 3,000.00TL arasında değişiyor
    en fazla 100.000.000,00TL.
     
    Adınız:
    Kredi miktarı:
    Kredi Süresi:
    Geçerli Cep Telefonu Numarası:
     
    Await olarak iletişiminizi anladığınız için teşekkürler
     
    Saygılarımızla
     
    yönetim
    Bayan Linda Robert
    http://privatelanders12.wixsite.com/loan
    E-posta: (mrslindarobertloanfirm@outlook.com)

    YanıtlaSil
  58. Bir hayatı kurtarmak için bir böbrek satmak isteyen 18 yaşından büyük ciddi böbrek vericileri arıyoruz ve her bağışçı için iyi bir teklif ve diğer tazminatlarımız var.
    Bizim sürecimiz hızlı ve güvenliğiniz garantilidir.
    Lütfen bize ulaşın iowalutheranhospital@gmail.com
    Ayrıca, 1 929 281 1248 numaralı telefondan bizi arayabilir veya bize ulaşabilirsiniz.

    YanıtlaSil
  59. Bu, böbrek satmak isteyen herkese açık bir ilan, böbrek nakli ihtiyacı olan hastalarımız var, bu nedenle böbrek satmakla ilgileniyorsanız, lütfen iowalutheranhospital@gmail.com adresindeki e-posta adresimizden bizimle iletişime geçin.
    Ayrıca +1 515 882 1607 numaralı telefondan whatsapp'ı arayabilir veya bize yazabilirsiniz.

    NOT: Güvenliğiniz garanti altındadır ve hastamız, onları kurtarmak için böbrek bağışı yapmayı kabul eden herkese büyük miktarda para ödemeyi kabul etmiştir. Sizden haber almayı umuyoruz, böylece bir hayat kurtarabilirsiniz.

    YanıtlaSil
  60. *% 3 faizli kredi oranı sunar
    * Nakitsiz Girişimci İçin Sigorta
    * Para garantisi
    * 10,000 TL'den 100,000,000 TL'ye kadar kredi teklifi

    İyi kredi puanıyla, Credit Financier Home, bireysel veya şirket veya kooperatif derneklerine, endüstriyel ve kişisel çıkarlar için teminatlı krediler ve teminatsız krediler sunar.

    İletişim Adresi:
    WhatsApp: +15184181390
    Doğrudan posta:
    creditfinancierhome@gmail.com 

    YanıtlaSil
  61. Merhaba,

    Finansmana ihtiyacınız var mı?
    İşletme veya kişisel kredi?
    İşinizi yeniden finanse etmek ister misiniz?

    Aylık taksitin azaltılmasında size yardımcı olabilecek saygın bir Finans Kurumu'yuz, böylece müşterilerimiz ayın sonuna kadar nefes alabilecekleri odaların yanı sıra uygun ödeme seçeneklerine de sahipler. İletişim Postası: Howardfinancialaid@yahoo.com

    Kredilerimiz azami güvenlik için iyi sigortalanmış önceliğimizdir. Geceleri uykunuzu kaybediyor musunuz, yasal bir borç verenin nasıl sağlanacağı konusunda endişeleniyor musunuz? % 4'lük düşük faiz oranına yardımcı olabiliriz. Biz güveniliriz ve detaylar kesinlikle gizlidir. Krediyi sadece% 4 faiz oranıyla sunuyoruz.

    İlgilendiğiniz kredi miktarına nasıl başlayacağınızla ilgili daha fazla bilgi için bugün bize ulaşın.

    İletişim Postası: Howardfinancialaid@yahoo.com
    Whatsapp: +1 (573) 279-4038
    Şirket adresi: West ave, hawthorne, ca.

    En iyi dileklerimle.

    YanıtlaSil
  62. Bu genel halk için bir duyuru, ilgileniyoruz
    Böbrekleri satın almak ve farklı böbrek bağışçılarıyla birlikte çalışabilmek
    Hastalarımız, böbrek satmakla ilgileniyorsanız, lütfen bizimle iletişime geçin.
    hastamıza böbrek bağışında bulunup bulunmadığınızı onaylayabiliriz ve
    her bağışçıyı büyük ödüller bekliyor.
    E-postamızda bize ulaşın: jupitermedicalcentreinc@gmail.com
    veya whatsapp konusunda bizimle iletişime geçin:
    + 1 (515) 293-5520

    YanıtlaSil
  63. Mali İhtiyaçlarınıza Uygun Çok Çeşitli Krediler.

    İnternet üzerinden yasal krediler aramak zaman alıcı olabilir ve gereksinimlerinizi karşılayacak doğru krediyi bulmak genellikle zordur. Howard Financial, tüm dünyada çok çeşitli kredi seçenekleri sunar ve sizin için doğru krediyi sağlayabiliriz.

    Bireysel krediler, Ödeme günü kredileri, Ev kredileri, Borç konsolidasyon kredileri, Araç finansmanı, Kara listeye alınmış cep telefonu sözleşmeleri, İşletme kredileri mevcut.

    Danışmanlardan birinin iletişim kurmasını ve doğru krediyi bulmanıza yardım etmesini istiyorsanız, E-posta: Howardfinancialaid@yahoo.com

    Büyük miktarda bir kredi veya daha küçük bir nakit kredi arıyorsanız, her türlü krediyi sunuyoruz. Şimdi bizimle iletişime geçin ve size nasıl yardımcı olabileceğimizi görün. Her türlü kredi için bugün bize ulaşın.

    İletişim Postası: Howardfinancialaid@yahoo.com
    Whatsapp: +1 (573) 279-4038
    Şirket adresi: West ave, hawthorne, ca.

    En iyi dileklerimle.

    YanıtlaSil
  64. biz pluto güven şirketiyiz,% 3 faiz oranında kredi sunuyoruz. kredi arıyorsanız, daha fazla bilgi için bize ulaşın.
    e-posta: plutocreditfinancier@gmail.com
    Whatsapp: +1 (847) 453 9904

    YanıtlaSil
  65. Bu Mayo Clinic'ten genel bir mesajdır ve böbrek satın almakla ilgileniyoruz, eğer bir böbrek satmak istiyorsanız, lütfen aşağıdaki e-posta adresimizden doğrudan bizimle iletişime geçin.
    mayocareclinic@gmail.com
    Not: Bu güvenli bir işlemdir ve güvenliğiniz garanti edilir.
    Daha fazla bilgi için lütfen bize bir e-posta mesajı gönderin.

    YanıtlaSil
  66. Herkese merhaba, benim adım Ally Financial Group Company'den Kareen Williams. 24 saat içinde onaylanabilecek güvenilir bir kredi alma şansı vermek için buradayım. Başka hiçbir kuruluş hızlı çalışmıyor ve müşterilere kredi aktarmıyor, Ally Financial Group sizin için daha kolay hale getirdi ... E-posta: Kareenwilliams2002@gmail .com WhatsApp: +17204320875 Finansal sorunlarınızı bugün çözmek için ..

    YanıtlaSil
  67. Merhaba .. Benim adım Aydın Ertan ve Türkiye'nin vatandaşı, "Kredi Finansmanı Evi" adında bir kredi şirketine teşekkür etmek istiyorum. Banka tarafından kredi almaktan birkaç kez reddedildikten sonra reklamlarını aldım çevrimiçi denemeye karar verdim, çünkü bana yardım edecek kimsem yok ve neyse ki, bazı kağıt işleri imzaladıktan ve gerekli prosedürleri tamamladıktan sonra kolayca kredi aldım ve tanıklığımı çevrimiçi olarak paylaşmaya karar verdim. Benim gibi aynı durum, her tünelin sonunda ışık olması ve sorunlarının çözümünü bulmaktan vazgeçmemesi umuduyla olabilir. Ayrıca, finansal desteğe ihtiyacınız varsa onlarla iletişime geçebilir ve ayrıca bilgilerini çevrimiçi ortamda nasıl edindiğinizi anlatabilirsiniz.

    E-posta adresi: creditfinancierhome@gmail.com

    YanıtlaSil
  68. MERHABA, Avrupa'da yaşayan adıyla Rebecca Michaelson. İşte ilgilenenler için güzel bir haber. Bugün boş bir [ATM KARTI] karşılığında stres teması olmadan (THOMAS FREDDIE) para kazanabilir ve bu kartlardan yararlanan şanslılardan biri olabilirsiniz. Bu PROGRAMLANMIŞ boş ATM kartı, dünyanın herhangi bir yerindeki herhangi bir ATM makinesine sızma yeteneğine sahiptir. Ana kartımı internetteki iyi bir Hacker'dan aldım, bu ATM Kartıyla her gün kişiler aracılığıyla 5000 dolar toplayabiliyorum:
    +1 (985) 465-8370 {thomasunlimitedhackers@gmail.com}
    Çok fakirdim ama bu kart beni zengin ve mutlu etti, Zengin olmak ve işini kurmak için bu fırsatı elde etmek istiyorsan o zaman bu Master kart için başvur, bundan çok mutluyum çünkü geçen hafta benimkini aldım ve bende var THOMAS FREDDIE UNLIMITED'dan 240.000,00 $ almak için kullandı Hackerlar kartı sadece fakirlere ve muhtaçlara yardım etmek için veriyor ve AYRICA FİNANSAL YARDIM SUNUYOR. sizinkini bugün THOMAS FREDDIE SINIRSIZ HACKERS'den alın. Lütfen e-posta ile thomasunlimitedhackers@gmail.com onlarla iletişime geçin.

    Teşekkür ederim ve Tanrı korusun

    YanıtlaSil
  69. Kendi evimi nasıl satın alabilirim. Benim adım Letonya'dan Doris Susan, 30 Mayıs'ta %2 gibi düşük bir faiz oranıyla kendime ait bir ev almam için 100.000 dolarlık bir krediyle bana yardımcı olan Kredi Kredi Kuruluşlarına en içten teşekkürlerimi sunmak istiyorum. 2022, ziyaret ettiğim bankam ve diğer finans kurumları tarafından reddedildikten sonra. Ayrıca genel kamuoyuna da ulaşmak istiyorum, çünkü mali desteğe ihtiyacı olan herkesin sorumlu bir kredi ararken yanlış ellere düşmemek için bu şirketle iletişim kurmasını tavsiye ediyorum, e-posta adresi şirketi: (loancreditinstitutions00@gmail.com) ) / veya Whatsapp: +393512114999

    YanıtlaSil
  70. Herkese selam. Kredi Kredi Kuruluşlarından kredisini almış kişilerin yorumlarını gördüm ve onların tavsiyesi üzerine başvurmaya karar verdim ve birkaç saat önce kendi kişisel banka hesabımda talep ettiğim toplam 30.000$'ı teyit ettim. Bu gerçekten harika bir haber ve gerçek krediye ihtiyacı olan herkese e-posta yoluyla (loancreditinstitutions00@gmail.com) başvurmalarını tavsiye ediyorum, onlara WhatsApp (+393512114999) üzerinden mesaj atmaya karar verebilirsiniz. İstediğim krediyi aldığım için mutluyum.

    YanıtlaSil