25 Mayıs 2013 Cumartesi

Dubai'de Nerelere Gidilir Ne Yapılır Neler Alınır Nerelerden Alınır? Uydu Koordinatları ile


Dubai hakkında bildiklerimi paylaşmamı isteyen birçok arkadaş var. Bu nedenle elimden geldiğince sizlere bildiklerimi, gördüklerimi yaşadıklarımı aktaracağım. Umarım sizlere biraz da olsa faydam dokunur.

DUBAİ GEZİM

Dünya hali insanın başına her şey gelebilir.Bu yüzden devleti arkanıza almak için.
TC. BAŞKONSOLOSLUĞžU:
Posta adresi:
Dubai World Trade Center Building 8th Floor P.O.Box:9221 Dubai-U.A.E.

Telefon:+971 4 331 47 88
Faks:+971 4 331 73 17
E-posta:  consulate.dubai@mfa.gov.tr
Çalışma Saatleri:
Pazar - Perşembe     08.30 -14.00 08.30 -14.00
Başvuru Kabul Saatleri:   Başvuru saatleri: 08.30-12.30

NAVIGASYON  koordinatı:    25.227266 , 55.294155

DUBAİ'ye Ne Zaman Gidilir

Dubai çöl iklimine ait olduğu için çok sıcak oluyor. Bu nedenle Aşırı sıcaklara dayanamayanlara Türkiye'de yaz iklimi yaşanırken gitmesini tavsiye etmiyorum; ama şunu da atlamamak lazım her yerde ama her yerde klimalar çalışıyor. Otobüs durakları da dahil olmak üzere...
50 dereceye varan sıcaklarda sokaklarda dolaşmak çok hoş olmayabiliyor (yaşayan bilir :-)))   ) Ama araba kiralarım zaten pek dışarıda işim olmayacak derseniz o zaman ayrı, su parklarında serinlerim derseniz ayrı. Ben çok sıcak zamanlarda gittim ve bayağı da yürüdüm, metroya, otobüse bindim, anlayacağınız dolu dolu gezdim ve bir iki kere dışında da çok rahatsız olmadım. Yalnız çok sıcaktan çok soğuğa geçişlerde hastalanmak kaçınılmaz olabilir. Birde yaz aylarında gittiğinizde denize girip serinleme şansınız çok fazla olmuyor, çünkü deniz suyu hamam gibi, bu yüzden bazı otellerdeki havuzlar soğutmalı.

Alışveriş önceliğim diyenler:
Her sene değişiklik gösterse de Dubai'ye yaklaşık Şubat başlarında gitmelidir. Bu ayın başlarında yani ilk haftalarında hava gündüzleri minimum 20 ile 24 derece arasında oluyor. Geceleri ise 14 ile 16 derece arasında seyrediyor. Şubat sonlarına doğru ise gündüzleri 30 dereceye kadar çıkabiliyor, ama alışveriş festivali zamanı gideceklerin denize girmesi biraz da olsa risk teşkil eder. Hava denize girmek için şubat sonlarına doğru daha güzel olacaktır.

Gelelim denize girmek ve gezmek için olan en güzel aya:
Mart ve Nisan aylarında çok bunalmadan denize girmek daha rahat ve güzel olacaktır. Mart aylarında hava sıcaklıkları gündüz 27-30 derece iken geceleri ise 17-19 derece arasındadır.
Nisan ayında ise gündüzleri 30-35 derece, geceleri de 19-22 derece arasındadır. Derecelerden de anlayacağınız gibi Nisan ayı en iyi ay gibi görünüyor. Tabi bu verdiğim dereceler yaklaşıktır ve bir garantisi yoktur. Özetle:

Dubai’yi ziyaret için en güzel aylar Ekim başından ile Mayıs sonuna kadar olan zaman dilimi. Haziran – Eylül arası epey sıcak oluyor

Birde cildi hassas olanlar kızarmaya yanmaya müsait olanlar için ufak bir tavsiyem olacak. Ben bunu ilk Dubai'ye giderken uygulamıştım ve her sene tatil öncesi gelenek haline getirdim.
SOLARYUM...
İnanın benim için deniz tatili yapacaksam hayat kurtarıcı. Tatil öncesi son 1 ay yada 20 günde birkaç seans gittiğinizde zaten kısa olan tatiliniz burnunuzdan gelmiyor. rahat rahat denize ve havuza girebiliyorsunuz.

Alışveriş saatleri
09:00 x 13:00  -  16:00 x 21:00 Cuma günü 11:30 x  13:30 Kapalı

Vize internetten alınıyor, çok bir prosedürü yok, ama Emirates den alınan biletlerle daha kolay ve hızlı oluyor. Ama dikkat edilmesi gereken husus şu Dubai'de havalimanına gidince hemen pasaport kontrolüne gitmeyin sağ tarafta  göz taraması yaptırmanız gerekecek, daha sonra kontrol...  Vize örneğimi ekledim sizlere.



DXB Dubai International Airport    (25.249237 ,  55.353019)



Para Birimi:

Birleşik Arap Emirlikleri para birimi  Dirhem dir. Dubai para birimi AED olarak kısaltması kullanılır. BAE para birimi yani dirhemi ABD Dolarına sabitlenmiştir. 
1 USD 3.65 dirhem'dir. 
Havalimanı ve otellerde kur 3.50 olup döviz bürolarında 3.66 dir. 
Abu dabi para birimi olarakta nitelendirilmektedir. Dubai ve Abu Dhabi Birleşik Arap Emirliklerine bağlı olduğu için BAE e bağlı tüm emirliklerin para birimi UAE Dirham idir. 1AED = 100 fils tir. Dubai parası dolara endeksli olduğu için güvenilir bir para birimidir.


Taksi fiyatları genelde uygundur. Ama havalimanından biraz daha pahalıdır.Ama taksilere gönül rahatlığı ile binebilirsiniz. Genelde şoförlerin çoğunluğu Pakistanlı.
Havaalanında da siyah afilli taksileri değil, sarı ve yanlarında kırmızı, mavi, yeşil gibi renkleri olan taksileri tercih edebilirsiniz. Çünkü siyah olanlar pahalı. Ve havaalanından başlayan taksiler 25 dirhem kafadan koyuyor



Araplar hiç çalışmıyor çalışanlar yurtdışından gelen garibanlar. Bu yüzden İngilizcelerini anlamanız bir hayli zor oluyor. Erken saatte gidiyorsanız otobüs ve metro ile de gideceğiniz yere ulaşabilirsiniz. Metro ile gidecekseniz RED LINE 1ve3 numaralı terminale gidiyor.  Ben gece gittiğim için direk taksiye bindim.
Metro ben gittiğim tarihte tek hattı, dönerken red ve green olmak üzere 2 hat oldu yaklaşık 2011 yılının sonlarına doğruydu. Metro kartının resmi de aşağıdadır, oraya gittiğimde almıştım, hala duruyor. Otobüslere binerken kartı okutuyorsunuz ve ardından inerken de okutuyorsunuz. Yani gittiğiniz yer kadar para ödüyorsunuz. Hemen hemen her yere metro ile ulaşabilirsiniz.Metro şehir gibi pırıl pırıl. Metroda da first class tarzı yer var bileti daha pahalı az kişi aldığı için oturma imkanınız yüksek.Ayrıca sadece bayanlara ait yerler var dikkat edin dalmayın. Ayrıca otobüslerin önleri sadece bayanlar ait benim yaptığım gibi gidip en öne kek gibi oturamayın.
Aşağıdaki resim silver karta ait, bu kartı alırken para ödüyorsunuz 20 dirhem civarı ve akbil gibi yükleme yaptırıyorsunuz.Yaklaşık her biniş 2 dirhem. Kartların alımını ve dolumunu bütün metro istasyonlarından yapabilirsiniz.


Yeni açılan hatla birlikte 2014 ocakta güncelliyorum metro haritasını. Buyrun...



http://dubaimetro.eu    internet adresinden daha fazla bilgi alabilirsiniz. Hatta internet adresinde sağ tarafta DUBAI MALLS yazan yere basarsanız orada bütün alışveriş merkezlerine ait bilgiler var. Açılış kapanış telefon adres hepsi mevcut.

Ayrıca sitede bilet fiyatları da, bilet çeşitleri de mevcut.Aşağıda işaretledim



Gelelim kaldığım otele:

Majestic  Hotel Tower   (koordinat        25.253973 , 55.294155)


Aşağıdaki linkten yani booking.com adresinden otele bakabilir, gideceğiniz tarihteki fiyatlarını görebilirsiniz.

http://www.booking.com/hotel/ae/majestic-tower.en-gb.html?sid=f893981459995eccbe35f5efdb04c479;dcid=1;checkin=2013-06-03;checkout=2013-06-09;srfid=92af7f3b1f2984b32639845c0de07298525e8d4fX3

Metroya yürüyerek yakın, aynı zamanda Havalimanı otobüsüne binmek için çok yakınında durak var. Gecelik konaklama+kahvaltı ortalama 322 AED İki kişi için. Ben 1 hafta için 1250 TL ödemiştim.Gayet de menundum.
Prizler hem İngiltere hemde Avrupa ülkeleri için ideal.LCD tv var, masa üzerindeki kapağı açınca da prizler çıkıyor. Yine masanın üzerinde kıble yönünü gösteren işaret de var. Minibar ve kasa var.Çok katlı bir bina. Wireless lobide , restaurantta ve havuzbaşında var. Sabah kahvaltı açıkbüfe. Ama her milletten insan olduğu için normal kahvaltıdan farklı. Noddle  dan pilava kadar çeşit oluyor. Benim favorim kızarmış hindi dilimleriydi. Bar-disco da var. Ayrıca otele ait Yunan mutfağı var. Dilerseniz Ücret karşılığı yemeğinizi yiyebilirsiniz. Havuzu da gayet güzel ve temiz.

Telefon kartları ve fiyatları:

Burada 2 operator var. Etisalat ve Du. Etisalat daha kaliteli ve çekim gücü ve ağ olarak daha iyi. Havalimanı geliş terminalinde bulabilirsiniz ama şehirde biraz daha uygun fiyatlı. Kontör ise dakika bazlı saniye değil.Ayrıca dubai mall da kendi yerleri de var buradan da alabilirsiniz. Yaklaşık fiyat ise 50AED civarı. HALUK  EREN isimli arakadaşımız 24 MART 2014 tarihindeki seyahatinde bize şunları paylaşmış:
"internet içinde yenı bır hat aldım, konusma ihtıyacım olmadığı için facebook,whats up , viber gibi programları calıstıran bır tarıfe var onu aldım. Günlük 25mb 5 gun ıcın hat dahıl 60dhs verdım (yaklasık 35tl)" 

Otelinizde zaten internet vardır ağır işleri oradan yapabilirsiniz, Türkiye ile tango gibi bazı uygulamalar yardımıyla konuşmak için otel uygun olur çünkü çok internet harcıyor ama elinizin altında internet olması iyi olur, çünkü bir yerde bir ürün vesaire gördüğünüzde Türkiye fiyatına anında bakmanız gerekebilir.

Taxi ve Araç Kiralama :

HALUK  EREN isimli arakadaşımız 24 MART 2014 tarihindeki seyahatinde bize şunları paylaşmış:

"Taksi fıyatları uygun km basına yaklasık 2 dirhem yazıyor.. taksımetre gunduz 3 dırhem gece 10 dırhemden acıyor. alısverıs merkezlerınde taksı kuyrukları var oldukca uzun..3-4 kısıysenız taksıden vazgecmeyın.araba kiralama için interneti tavsıye ediyorum. orda fıyatlar cok daha ucuz.. ben malasef acentadan kıraladım bıraz pahalı oldu. 220 dirhem gunluk mitsubushı lancer için full sigorta ve lımıtsız km.(avıs) navıgasyon mutlaka alın yol tabelaları cok az(50dırhem), ehlıyette sorun olmuyor. 
ücretli otoparklara gırıdıgınızde makınadan fiş almayı unutmayın ve arabanın on tarıfında gorunen bır yere koyun. aksı takdırde şapkalı arkadaslar sağlam cezayı sılecegınıze yapıstırıyor.he bu arada 30tl ye depo doldurmanın vermıs oldugu mutluluk tarıf edılmez:-)"

YEMEK ÇEŞİTLERİ:

  • Matchbous yada Makbus baharatlı kuzu etlerinin yada pirinç eşliğinde balık etinin güveçte pişmesiyle oluyor.
  • Ghuzi bahratlı ve bademli pirinç pilavı üzerine yatırılmış rostalanmış kuzu etinden oluyor.
  • Ful  madames mısır kahvaltısı domates sosu ve soğanla birlikte pişirilen kurufasulye yemeğinin üzerinin yumurta ve değişik soslarla süslenerek yanında ypğurt ve pita ekmeği ikram edilmesi.
  • Hareis kısık ateşte yavaşça pişirilen buğday ve kuzu etinden oluşan yemek.
  • Biryani hint usulü baharatlı pirinç eşliğinde pişirilen kuzu eti.
  • Shurba Addis Dubai halkının çok tükettiği mercimek çorbası.
  • Tabbouleh Lübnan mutfağından esinlenilen kısır salata.
  • Kibbe bildiğimiz içliköfte.
  • Warak enab, Lübnan kökenli zeytinyağlı yaprak dolması, arap mutfağında popüler.
  • Umm Ali, Alinin annesi anlamına gelir. Bir çeşit ekmek pudingidir genellikle üzerine vanilyalı dondurma konarak yenir.
  • Mehalabiya, Dubai diyince ilk akla gelen tatlı Fıstık ve gülsuyu serpiştirilmiş puding.
  • Esh asaray, Üzeri kalın bir kat krema kaplı cheesecake.
  • Churma, (kurabiyesi yada lokması), hint yağı ve hurma şekerinin buğday ile yoğurularak fırında yada kızartılarak pişirilmesinden oluşan kurabiyedir.
  • Gulab Jamun, kakule,safran,gülsuyu,şeker ve krema ile hazırlanan hamur toplarının kızartılmasıyla oluşan lokma tatlısı.
  • Double ka meetha, beyaz ekmeğin kakule,safran,şekerli şurup meyve kuruyemişle buluşması.
  • Humus bildiğimiz nohut ezmesi,susamlı
  • Bab Gannush, közlenmişi patlıcandan oluşan salata.
  • Falafel, nohut ve susam tohumlarının yuvarlak köfteler haline getirilip kızartılmasıyla oluşan nohut köftesi.
  • Fattayer Hot, kızarmış ekmeğin arasına yumuşak peynir, ıspanak ve soğan konulmasıdır.
  • Doodh Kadok, sütlü çay.
  • Zaffrani chai, sütlü safranlı çay.

HATAM RESTAURANT (koordinat   25.175427 , 55.387251 ) İran restaurant, kebapçı, ucuz pahalı değil.
         
Yukarıda saydığım yiyeceklerinin çok azına rastlayabilirsiniz. Çünkü ülke tamamiyle Amerikan kültürünün etkisine girmiş. Her yerde fastfood çılgınlığı var. Ben Mc Donalds da yemek yedim geçmiş zaman hatırlamıyorum ama big mac istedim sanırım büyük seçim yada direk menüydü veyse yetmez diye yanına birde hamburger istedim 5 dk beklememi söylediler ardından tepsimde 2 bigmac ve 1 hamburger duruyordu. Yaklaşık da 15-20 tl ödedim. Yani anlayacağınız menü daha büyük seçim hangi hatırlamıyorum ama onu seçince 2 adet geliyor.
Gelelim alışverişe, Benim kaldığım bölge Bur Dubai bölgesiydi. Orada Bur Dubai,Deira var birde Jumeirah, daha fazlasıda vardır ama bunları bilmeniz yeterli. Şöyle diyeyim dubaiyi kesen bir nehir var onun bir yakası deira diğer yakası  Bur Dubai.



DAY TO DAY (25.266936 , 55.309416)

Son gün keşfettiğim ucuz ürünlerin olduğu büyük bir mağaza parfümler dutyfree den bile ucuzdu. Deira bölgesinde. Al Maktum Road üzerinde Union Metro Station 1-2 ye çok yakın. Gargash center a gittiğinizde uğrayabilirsiniz.oraya da yakın sayılır. Baniyas metro satation a da yakın. Buraya dediğim gibi son gün gittik daha evvel gitmediğimiz için pişman olduk. Buradan aldıklarımızı hediyeleri götürebilmek için oradan ayrıca Jumbo boy valiz satınaldık ve tıka basa doldurduk.Çok fazla çeşit var, kozmetikten oyuncağa , traş makinesine vs.vs. Ama şunu da belirteyim ürünlerin çoğunluğu ÇİN MALI. Ama parfümşler %100 orijinal garanti verebilirim.

DEİRA CITY CENTER (25.254262 , 55.330008)

Adından da anlaşılacağı gibi Deira bölgesinde. DEira City Center metro Statioon da inilecek. İçinde Carrefour var. Carrefour emirliğin hemen hemen heryerinde var.İlk gidilecek yerlerden deniyor aslında carrefour dan fiyatları alıp diğer yerlerle kıyaslayabilirsiniz. Carrefour da elektronik de fena değil. Ben katar da uğramıştım yine carrefour a baya uygundu ps3, psp go sony fotograf makinası almıştım.

AL ARN CENTER computer palaza ( 25.256665 , 55.296335)

Bur Dubai bölgesinde, her yerde laptop var.bilgisayar satıcıları var.bana göre çok uygun değil ama fazla bilgisayar takıntısı olan biri değilim onu da belirteyim. Ama bluray writer bile yoktu. Hatta size şunu söyleyeyim giderken sanyo nun su geçirmez kamerasını almıştım kendime adamlar elimde görünce hepsi marka modelini aldı.Otele bayğı yakın bir yer. Karşısında Jumbo var orada elektroni,kçi çok katlı, sonradan 2. El ve teşhir elektronik ürünler de sattıklarını öğrendim gezilebilir.

MEDİNAT SOUK (25.133328 , 55.186084 )

Kapalı çarşı atmosferi olan biryer. Buradan hediyelik eşyalar alabilşirsiniz. Manzara süper akşam gidilmesi gereken bir yer. Yakınında wildwadi vardı oradan çıkınca uğramıştık. Hediyelikler var ama fiyatlar çok uygun değil.Palm Jumeira ya daha yakın bir yer.










WILD WADI (25.140273 , 55.188457)

Gelelim wild wadiye. İşte burası kesin gidilmesi geren bir yer ama bayağı kalabalık onu söyleyeyim, giriş de bir hayli pahalı.Çok büyük bir su parkı.Kişi başı giriş yaklaşık 100 TL. bileklik veriyorlar içine istediğiniz miktar para yükleniyor.içeride o paralarla yiyip içebiliyorsuuz.Kasa kiralanıyor, biz bir kasa kiraladık, ben soyununca eşyalarımı eşime verdim ve o tek kasaya koydu, sizde bu yolla tek kasa parası ödersiniz. Dikkat edilmesi gereken şey, bilekliğin birine kasa yukeniyor eğer yanlış bilekliği yemek için olan bileklikten de para düşüyor.bizim başımıza geldi biraz çirkeflikten sonra paramı geri aldım ama...
Çok dik olan kaydırak ve 4 kişi binilen simitle yukarıdan aşağı kaymak muhteşem. Şiddetle tavsiye ederim. Fakat felaket sıra oluyor bilesiniz. Yapay dalga verilen havuz da harika ama dikkat fazla sarmaşdolaş olmamakta fayda var çünkü görevliler anında düdükle uyarıyor. Ayrıca yapay sörf de var ama ben pek beceremedim yine de deneyin derim.  11:00 - 18:00 arası açık ve sanırım internetten de ödeme yapılıyor ve biraz daha indirimli olmalı.

yıkarıdaki kaydırak inanılmaz birşey buna muhakkak binmelisiniz insanı yola doğru fırlatacakmış gibi hissediyorsunuz.


THE DUBAI MALL (25.197525 , 55.279684)

Downtown Dubai'de. Dev Deniz Akvaryumunun olduğu alışveriş merkezi.Akvaryum muhteşem, üzerinde altı cam olan botla tur atılıyor. Fiyatı da yaklaşık 50TL. Çıkışta da hediyelik eşya dükkanından belirli bir limite kadar hediye seçebiliyorsunuz maksat hatıra olsun. Paraya kıyarsan akvaryuma girip köpekbalıklarıyla yüzebilir onları besleyebilirsin.Unutmadan akvaryumun tam karşısında içinde enfes şeker, şekerleme ve çikolataların olduğu dev gibi bir dükkan var, oraya uğramadan çıkmayın.



Dünyanın en uzun binası Burj Khalifa da burada, uzunluğu 828 metre. Oraya çıkmak da yaklaşık 50 TL gibi bir rakam, ayrıca oranın girişinde yapının çeşitli maketlerini ve hediyeliklerini bulabilirsiniz. Burj Khalifa metro istasyonunda inip otobüsle aktarma ile Dubai Mall a gidiliyor.

Yalnız yakında Çinliler bu rekoru egale edecekler.



Ayrıca Dubai Mall hemen dışında The Dubai Fountain var aynı alışveriş merkezinin bahçesi oluyor, orada muhteşem havuz gösterisini izleyebilirsiniz.Ama tam güneş batarken orada olmaya yada akşam saatlerinde olmaya özen gösterin, yoksa muhteşem manzaradan mahrum kalırısınız. Fotoğrafmakinamı otelde unuttum diye üzülmeyin, orada parayla fotoğraf çekenler de var. 






MALL OF EMIRATES (25.117835 , 55.200377)

İçerisinde kayak merkezi olan alışverişmerkezi. İçerisinde teleferik bile var hesap edin. Teleferikle yukarı çıkıp aşağı doğru kayılıyor. İçeriye girmek, kıyafet paralı.Teleferikle çıkmak pistten kaymak daha da pahalı. Zaten içeri girenler genelde Araplar, hayatlarında kar görmemiş insanlar içeri girip dar bir alanda dolaşıyor ve ellerini karlara sürerek eğleniyorlar. The Palm Jumeirah a yakın sayılan bir yerde bu alışveriş merkezi.




24 Mart 2014 tarihindeki seyahatinde HALUK EREN arkadaşımızın yorumu şu şekilde:
Emirates mall (kayak pistinin oldugu alısverıs merkezi) pistin tam önunde beyrut restorantı var..orda tavuklu mantar çorbası içtiğim en iyi çorbaydı bugune kadar. bıde kuzu şiş..tavsıye ederım kuzu şiş 60dırhem corba 25dırhem..



DHOW GEZİSİ (25.264103 , 55.305090)

Deira linamında günlük tekne turları.Akşam 8 gibi kalkan teknelerle açıkbüfe akşam yemeğini eşsiz Dubai manzarasını seğrederek yiyebilirsiniz.2 saat süren turlarda çeşitli gösteriler de oluyor. Mesela bizim katılduğımız turda illizyon gösterisi vardı.Birçok tekneye uğradık ama menüsünde balığın fazla olduğu bir tekne bulamadık, genelde yemek ağırlıklı, ,nsan tekne olunca haliyle balık yemek istiyor.Yaklaşık tur fiyatı yemek dahil 100 AED, pazarlık muhakkak yapın.







OPEN BEACH   (25.147965 , 55.194497) ve BURJ AL ARAB (25.140847, 55.185888)

25.26314 , 55.28760 Otobüs Son Durağından yani Ghubaiba Bus Station dan C-8 otobüsüne binerek gidebilirsiniz. Yada o otobüsün geçtiği herhangi bir duraktan C-8 e binin. Şezlong yok, şemsiye yok,duş yok, kısaca hiçbirşey yok. Burj El Arap a yakın haliyle manzarası çok güzel.Deniz kumsal süper ama denize girmek istiyorsanız hiç tavsiye etmem, halk plajı ama güneşin alnında kalırsınız, bu yüzden kimseler yok. Aşağıdaki resimde Burj El Arap otelinin sağındaki denizin yuvarlak kısmının yanına düşen yer open beach.











işte resimde de görüldüğü gibi kimsecikler yok diyebiliriz.


Otele gelince:
Dünyanın ilk 7 yıldızlı oteli olma unvanı kazanan Burj Al Arab tam 321 metre yüksekliğinde ve 70 katlıdır. 111.500 metrekarelik alana sahip olan otel, lüks bir otel olmasının yanı sıra muhteşem bir manzaraya da sahiptir. 1994 yılında ilk kazmanın vurulduğu inşaat, 1 Aralık 1999 tarihinde tamamlanmıştır. Yelken otel olarak da adlandırılan Burj Al Arab, 650 milyon dolar gibi çok büyük bir rakama mal olmuştur.
Bu oteli gezmek için para ödemeniz gerekmektedir, yada restaurant kısmında yemek yemeli o da olmazsa o otelde konaklamanız...
24 Mart 2014 tarihindeki seyahatinde HALUK EREN arkadaşımızın yorumu şu şekilde:
"Burj al araba çatısına çıkmanın ucuz yolunu bulamadım 125€ yemek ücreti isteniyor. Belki diğer restoranlarda daha uygun yemek bulunabılınır çok araştırmadım." 
Yani anlaşılacağı üzere 125 değil de 100 olsun diyelim. İşte minimum bu parayı gözden çıkarmak gerkli kişi başına...














JUMEIRAH BEACH PARK 825.196243 , 55.236168)


Güzel bir park, deniz gayet güzel ama çok sıcak, serinlemek için denize girecekseniz bir daha düşünün. Duşlar ise kaynar kaynar, borular yüzeye yakın gittiğinden duşun altına girdiğinizde haliyle yanıyorsunuz.Giriş paralı. Şezlong , şemsiye duş, yiyecek var. Soyunma kabini ve wc var.
Şezlong 15 AED.
Giriş 5 AED
Şemsiye 5-10 AED boyutuna göre.
Buraya da Ghubaiba Bus Station dan otobüse binerek gidebilirsiniz. Sadece haftanın 1 günü bayanlara özel.Dikkat edin de o güne denk getirmeyin.




DUBAI MUZESİ (25.263288 , 55.297268)

Bur Dubai bolgesinde.Güzel gezilebilir, tarihi bir yer.Giriş çok düşük bir ücret.Biraz karanlık, kameraile çekim yaparken bunu göz önünde bulundurun.Dubai tarihini anlatan bu müzenin çıkışında hediyelik eşya dükkanı var.Al Fahidi caddesine yakın.Yani Ankara'nın Ulus'u gibi hatta daha kötü, ve tehlikeli görünen yer.





AQUAVENTURE (25.133474 , 55.121378)

Palmiye adasında, Atlantis otelin oradaki büyük oyun havuzlarının, kaydırakların olduğu yer. Saat 11:00 – 18:00 e kadar açık.Kişi başı 220 AED + kabin + vs. Buraya gitmedim çünkü biz tercihimizi WildWadi den yana kullandık.Ama burasıda on numara.



DUBAI MARINA  (25.082295 , 55.144458)

Dubai Marine Metro Station da inilerek gidilrebilir. Etrafında uzun lüx binalar var. Lüx yatlar ve bir o kadar da lüx arabaları görebileceğiniz çok zengin bir bölge.Gündüz gittik ama çok gidilmesi gerek bir yer mi derseniz? Değil. Akşamları güzelmiş ama otele uzak olduğu için yeltenmedim, ama gördün mü oraları derseniz gördüm.

GARGASH CENTER  (25.270681 , 55.307536)

Union Metro Station da inip gidebilirsiniz. Telefon kamera, fotoğraf makinası ucuz bulabileceğiniz bir yer. Oradan fotoğraf makinası ve hafıza kartı aldım fiyatı çok uygundu. Çok aşırı büyük bir yer değil ama gündemdeki elektronikleri burada uygun fiyatlı bulabilirsiniz. Çevresinde de Mısırlıların olduğu saatçi vs. yerler var buradan da uygun bir seiko saat aldım muhakkak ama muhakkak pazarlık yapın. Ben saati yarı fiyatın aldım.

DEİRA BÖLGESİ (25.268129 , 55.298061)

Bur Dubai bölgesinden haliç kıyısından tam hatırlayamıyorum ama 2 yada 5 dirhem karşılığında Abra adındaki deniz dolmuşlarla karşıya geçiliyor.Karşısı deira bölgesi oluyor.



Ankara da ulus Çıkrıköılar yokuşu tarzı biryer, anlayacağınız kalbur altı biryer. Baharat pazarı , Altın pazarı, tekstil pazarı var.Tekne dolmuşla karşıya geçer geçmez karşınıza geliyor. Solda kaln kısım baharatçılar çarşısı, burada bulamayacağınız baharat yok.



Sağ taraf ise altın pazarı. Sağ taraf altın pazarına döner dönmez solda kalan saatçi dükkanında 2. El orijinal marka saatler var. Orada çalışan bir Türk var, ismi Serkan. Bize kartını da verdi orada ne sıkıntımız olursa aramamız için kendisini hiç aramadık gerek olmadı ama bunu söylemesi bile büyün incelik.Altınları bir görün vitrinler ışıl ışıl ve bir hayli fazla altın var, hiç o kadar altını bir arada görmemiştim.




Daha yukarılarda da inci satılan yerler varmış. Dubai çok eski tarihlerde balıkçılık ve inci ticaretiyle meşhurmuş bu nedenle incileri de çok güzeller.Biz buradan yürüyerek gargash center a gittik.Buraya Ras Metro Station da yakın sayılır.

AL FAHIDI CADDESİ (25.262647 , 55.294350)

Bur Dubai bölgesinde  ve Dubai müzesi civarında bir yer.Her yerde taklit ürün satılan yerler var ama bunlar ulu orta değil. Yasak çünkü.Güzel Hintli kıyafetleri falan bulabileceğiniz bir yer.Pazarlık yapın neredeyse yarıya yada 3 te 1 e düşüyorlar.Görünüşte tekin değil. Sokakta adamlar yanınıza gelip taklit ürünlerden isteyip istemediğinizi soruyorlar, eğer istiyorsanız peşine takılıyorsunuz.Apartman gibi bir yere oradan da bir daireye sokuyorlar. Bundan sonrası biraz ürkünç, çünkü adamlar içeriden kapıyı kilitliyorlar ve sahte malları ortaya çıkarıyorlar. Tırsmadım desem yalan olur ama bunu belli etmedim tabi . Buradan eşime 4 te 1 fiyatına pazarlıkla çanta aldım. Sanırım kapıyı arkadan kilitleme biraz da taktik biran önce bir şey alıp çıkmak isterler diye düşündüklerine eminim. Yalnız olsanız belki sorun olmayabilir ama yanınızda eşiniz kız arkadaşınız varsa önce onları düşünüyorsunuz.

JUMEIRAH CAMİİ 825.23378 , 55.26585)

Bizim bu camiye gitme fırsatımız olmadı, ama gitmeyi de çok istedik.Çok eski olmamakla birlikte en meşhur camisi. Bu arada burada Cuma Namazına giderseniz sadece 2 rekat kılıp dağılıyorlar bilginiz olsun.



WONDERLAND (25.232092 , 55.327963)

Dubai  Healthcare  Metro istasyonuna yakın.Orada inince yürüyerek 2 dakika sürüyor. Sabah 10 akşam 6 arası açık olan su parkına giriş yaklaşlık 200 AED. İnternetb sayfasından rezervasyona %20 indirim yapıyorlar.

AL DIYAFAH STR.  (25.236738 , 55.277195)

Bu cadde boyunca sıralanmış ucuz lokantalar var. Toplumun en alt katmanındakilere hitap eden bu yerde Lübnan ve İran yemeği yerken yoldan geçen Dubai halkını izlersiniz. Caddenin kuzey ucunda lezzetli salata ve iyi kızarmış ızgara eti yiyip Akdeniz mutfağının tadına varacağınız Sidro Restaurant vardır. Caddenin diğer tartafında taze kuzu eti ve deniz ürünleri yapan PARS IRAN KITCHEN var.
Ben buraya gitmedim, aslında Dubai ye gitmeden önce yaptığım planda buralarda vardı, ama vaktim olmadı.Bazı arkadaşlar 3 gün gidip nasıl her yeri geziyorlar bilemedim. bu bilgi alıntıdır, sadece sizinle paylaşmak istedim.

WAFI CENTER (25.228974 , 55.317621)

Dubai nin en kaliteli ürünleri, en pahalı markaları burada. Lüx bir alışveriş merkezi. Piramit şeklindeki yapısıyla dikkat çekiyor.Wonderland a yakın. Dubai Healthcare Metro istasyonu yakını.




BUR JUMAN CENTER (25.25243 , 55.30210)

Bur Dubai bölgesindedir. Kaldığımız otelden yürüyerek yaklaşık 12 dk. Kadar sürüyor. Otelin yanındaki sokaktan girince biraz da kestirme oluyor. Büyük bir alışveriş merkezi burası. Bu alışveriş merkezi önünden gezi otobüsleri kalkıyor ve Dubai şehir turu atılıyor. Orada tanıtım için harita veriyorlar o haritanın bile elinizde yoksa şayet, tatilinizde inanın faydası oluyor. Gezi otobüsleri 1-2 seçenekli olarak hizmet veriyor. Turun biri daha uzunken diğeri daha kısa sürüyor ve fiyatıda ona göre artıyor. Hemen hemen saatte bir var. 40 liradan başlıyor. Metro istasyonuna da çok yakın.




GHUBAIBA BUS STATION  (25.26314 , 55.28760)

Otobüs ana durağı burası, buradan kart alınabilir.Şehrin her yerine buradan kalkan otobüsler var. Yürüyerek otelimizden 25-30 dk sürüyor biraz uzak bu yüzden taxi tercih edilebilir buraya giderken. Otobüslere binerken kart okutulduğu gibi inerken de okutuluyor. Gidilen mesafeye göre para düşüyor karttan.

NASSER SQUARE  (25.268726 , 55.304843)

Deira bölgesinde elektronik alabileceğiniz bir yer.Dünyanın tüm elektronik ürünlerini bu bölgede bulabilirsiniz.Jacky’s var burada. Candans Telekom var. Ayrıca Gargash Center dediğim yer de bu bölgede zaten. Çok fazla pazarlık imkanınız yok, fiyatta fazla düşmüyorlar ama siz yinede şansınızı deneyin.Baniyas metro istasyonu yakını oluyor.Ayrıca burada Giftvillage denen bir yer var oradan da sevdiklerinize hediyelik eşya falan alabilirsiniz, birçok çeşit var.






GECE HAYATI

PEOPLE BY CRYSTAL  (25.227839 , 55.319646)


23:00 den sanırım gece 03:00 a kadar açık olan bu mekan bazı günler kapalı gitmeden siteden bakarsanız yada ararsanız hevesiniz kursağınızda kalmaz.

360° (25.145695 , 55.188626)


Jumeirah Beach Hotelde bulunan 360 gece 03:00 e kadar açık.

Armani/Privé (25.197569 , 55.274328)


Armani otelde bulunan bu bar akşam 22:00 dan sabah 03:00 e kadar açıktır. Rezervasyon ve açık olan günler için sitesini ziyaret edin.

Club Boudoir (25.233770 , 55.263318)


Pazartesi kapalı diğer günler 21:00 dan sabah 03:00 e kadar açıktır. Dubai Marine Beach Resort da bulunmaktadır.

ZERO GRAVITY BEACH CLUB (25.088982 , 55.137422)
Gayet şık ve güzel bir mekan. Buraya erken saatlerde gidip gece de burada kalabilirsiniz. Byanlar için ayrı gece olduğu gibi çeşitli zamanlarda da etkinlikler var. İnternet sitesinden gerekli takipleri yapabilirsiniz.


CAVALLI CLUB DUBAI (25.226482 , 55.284226)



Gece 03:00 e kadar açık olan bu mekan Dubai nin gözde mekanlarından birisidir.

204 yorum:

  1. Umarım Dubai'ye gideceklere faydam olmuştur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bana yardim ede bilirmisiniz ? dubaide olan bi arkadasim var.

      Sil
  2. Teşekkürler güzel bir paylaşım olmuş..

    YanıtlaSil
  3. Teşekkürler emeğine sağlık
    Bende şu an Dubai de yim bayağı faydası oldu

    YanıtlaSil
  4. Az da olsa faydalı olabildiysem ne mutlu

    YanıtlaSil
  5. masraf yönünden pahalı bir gezi yerimi dubai ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yeme-içme uygun kalacak yerler de çok pahalı değil orta halli. Fiyat olarak elektronik ve inci ucuz.Fiyatlar Türkiye ile hemen hemen aynı kıyafet falan açısından.Değişik yerler var, gezilecek görülecek, ben tekrar gitmeyi düşünürüm.

      Sil
  6. Cem Bey merhaba. Şubat tatilinde nasipse eşimle beraber bir tur acentesi vasıtasıyla 4 günlük Dubai gezisi yapacağız. Sizden öğrenmek istediğim Acentanın ekstra turlarına katılmaksızın (ekstra turlar kişi başı 70 avro ve turlar genelde sizin önerilerinizle aynı) kendimiz sizin önerileriniz doğrultusunda gezebilir miyiz.. Turlara katılmamızı mı tavsiye edersiniz, bağımsız hareket etmemizi mi? İlginize şimdiden teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnanın hiç zor değil. Metro hemen hemen her yere gidiyor. Elinizde navigasyon cihazı yada dubai haritası varsa herşey çok kolay. Bende onlar bile tam yoktu ben gitmeden internetten araştırdım ve gidince de her yeri not alarak koordinatlarını yazdım. Bence 560 Avronuz cebinizde kalsın. Ben sadece çöl tarafına gitmedim onu da siz bilirsiniz. Eşim istemediği için o da. Zaten siz 4 günlüğüne gidiyorsanız oraları görmeye bile fırsatınız olmayabilir. 4 gün size inanın yetmeyecek.

      Sil
  7. Toplam 4 tur öngörülüyor. Kişi başı 70 avrodan toplam 560 avro ödememiz gerekiyor. Dediğim gibi hepsi sizin önerdiğiniz yerler. Tavsiyenizi bekliyorum. Tekrar teşekkürler.

    YanıtlaSil
  8. 560 Avronuz cebinizde kalsın. Sırtınızda çanta elinizde harita ile gezmek inanın bambaşka keyif veriyor insana. Bu arada yanınıza yedek t-shirt alın yada siyah giymeyin. İnanın siyahtaki tuz ve ter lekesi felaket oluyor.

    YanıtlaSil
  9. İlginiz ve önerileriniz için sonsuz teşekkürler. Saygılarımla.

    YanıtlaSil
  10. pazartesi Dubai'ye gidiyorum açıkçası gezibu zamana kadar planı yapmaya en zorlandığım yer oldu. Şansıma blogunuza rastladım :) Gezi planlarımı yapmamda çok yardımcı oldu, teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok sevindim. Takıldığınız bir yer olursa çekinmeden sorabilirsiniz, seve seve yardımcı olurum.

      Sil
  11. Cem bey,bizde yılbaşını 2 çift olarak dubaide geçirmeyi planlıyoruz,
    size 3 soru sormak istiyorum
    1-normalde gezi planlarımızı ailede ben yapıyorum,ve genelde avrupada uçak biletimizi ve kalacağımız oteli rezervasyonla turdan bağımsız kendimiz yapıp, yine internetten yaptığım araştırmalara ve tavsiyelere göre bireyselolarak şehri yada ülkeyi geziyoruz, zaten avrupada ulaşımda çok rahat toplu taşıma vs. aynı şekildede dubaidede uçak ayrı oteli gene bookingten yada tur acentelerinden yapsak kendi başımıza gezebilirmiyiz? (güvenlik ulaşım vs açılarından?)
    2. sorum ise ben evliyim ama 2. çiftimiz sevgili,dubaide otellerde evli olmayanlar aynı odada kalabiliyormu yada sokakta sahilde vs. polis kontrol yapıp hapse atılanlar vs olmuş gibi duyumlar almıştım.aslı astarı varmıdır?
    3- denize girmek istiyoruz,muhtemelen rezervasyon yapacağımız otel sahilde olmaz (maliyet açısından şehir içi tercih ediyorum) plaj çantamızı alıp denize nerde girebiliriz, dışardan halka açık plajlar varmı güvenlik vs nasıl? bu konuda ne önerirsiniz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Size şimdiden iyi eğlenceler dilerim.

      1- Dubai'ye bahsettiğim gibi bende sizin gibi uçak biletini puandan oteli de booking den ayarlayarak gittim. Ulaşım için de metro,otobüs ve çök nadir olarak taxi kıllandım. Şehir inanılmaz güvenli ve temiz rahatlıkla dolaşabilirsiniz. Yalnız size nacizane tavsiyem kiralık araç da düşünün. Çünkü siz kalabalıksınız sadece 2 kişi olsaydınız toplu taşım araçları uygun olurdu. Ben gitmeden kiralık araç bakmıştım fiyatları çok uygundu.

      Sil
    2. 2- Dubai hakkında bilinen en büyük yanlış gelirinin çok büyük kısmının petrolden elde edildiğinin sanılmasıdır. Aslında en büyük gelir ticaret ve turizmdir. Dolayısıyla alkolün bile birçok yerde serbest olduğu bir yerde evlilik cüzdanı sorulması garip olmaz mı. Süper saçma birşey sakın aldırmayın. Sadece aşırıya giderseniz uyarı alırsınız :-)

      Sil
    3. 3- Anlaşılan güvenlik açısından bayağı bir tereddütünüz var. Sakıııın. Denize girilecek yerler hakkında bilgi yazımda var. Halk plajı var birde burj el arap yakınları çık güzel sahil ama şezlong şemsiye duş yok. Genelde havlusunu alıp yere seren sonra katlayıp giden insanlar var. Ben tavsiye etmem orayı ama aqua parka kesinlikle gidin.

      Sil
  12. cem bey gerçekten çok iyi bir gezi özeti olmuş emeğinize sağlık...öncelikle biz 3bayan dubai gitmeye karar verdik ama tur şirketi olmadan gidemeyiz:)))ve burda aklımız biraz karışıyor hangi turla?çok farklı fiyatlar ve çok çeşitli turlar var hangisi güvenilir bilemedik?MEHMET ÇELİK bey acaba hangi turdan satın almışş?size sorum biz alışveriş festivaline denk geliyoruz ve elektronik eşyalar almak istiyoruz :))belirttiğiniz bir yer var sanırım yukardaki blogta oranın dışında yerler de varmı orasımıdır sizce alınacak mağza?
    ayrıca kışın ortasında dubai de olmak deniz ve kum açısından mükemmel bizce dediğiniz agua parka gitmek isteriz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öncelikle beğenmenize sevindim. Tur ile gitmek istiyorsunuz anladığım kadarı ile ama turlara bakın 1 hafta olan yok. Turlar benim bahsettiğim yerlerin çoğuna gitmiyorlar.3-4 gün süren turlar var ve süre kısıtlı olunca mekanlar azalıyor. Bende ilk başta turlarla gitmeye niyetlenmiştim ki iyi ki gitmemişim, gönlümce gezebildim.Saat süre kısıtlaması olmadı. Öncelikle size ve diğer yurt dışına giden arkadaşlara bir hatırlatma yapmak istiyorum. Mesela Dubai'ye gittiniz diyelim ve oraya gitmeden Teknosadan iphone 5 fiyatına baktınız, farzedelim ki 2000 TL fiyat gördünüz. Dubai'ye gittiğinizde bir mağazaya giriyorsunuz ve aynı iphone 5 i 1700 liraya görüyorsunuz. Aaaa ucuzmuş diyorsunuz. Öncelikle ürünün garantisinin olmayacağını unutmayın. Aynı şekilde yurtdışı cihazları Türkiye'de bulmanız mümkün. Üstelik de aynı şekilde hatta daha ucuza.Gitmeden benim tavsiyem vatan,teknosa gibi yerler yerine sahibinden ve gittigidiyor gibi yerlerdeki yurtdışı ürünlere bakmanızı tavsiye ediyorum. Bu ürünleride en uygun bulabileceğiniz yerler alışveriş merkezleri yerine GARGASH CENTER a gitmenizdir. Çok fazla düşmüyorlar ama yine de indirim isteyin. Burada 2-3 tane dükkana girip fiyatları karşılaştırın. Bence de aquaparka muhakkak gidin ama çok kalabalık olacaktır unutmayın. Birde gideceğiniz tur aquaparka falan götürüyor mu emin olun, ben sanmıyorum ama...

      Sil
  13. merhabalar
    bizde eşimle maldivlere gideceğiz ve 1 günde dubaide kalacağız görebileceğimiz ve keisnlikle gidin diye tavsiye ettiğiniz yer neresidir aynı zamanda ingilizce çok bilmiyoruz nasıl iletişim kurabiliriz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öncelikle 1 günde ne yapabilirsiniz bilemiyorum. Saatiniz ve amacınız önemli. Eğer akşam gibi alacaksanız tekne turu yaparken akşam yemeği tavsiye ediyorum. Gündüz ise burj khalifa(dünyanın en uzun binasını görmek ayrıcalık olabilir) yada kayak merkezi yada akvaryum. Bu biraz da size kalmış.elektronik ile alakalı Alışveriş derseniz gargash center. İnanın hangisini seçmeniz biraz da size kalmış. Ingilizceye gelince, orada hemen hemen herkes ingilizce biliyor, ama tarzanca, çok iyi değil inanın. Zaten elinize gideceğiniz yeri not alın oradan bile anlarlar. İyi eğlenceler.

      Sil
    2. Öncelikle 1 günde ne yapabilirsiniz bilemiyorum. Saatiniz ve amacınız önemli. Eğer akşam gibi alacaksanız tekne turu yaparken akşam yemeği tavsiye ediyorum. Gündüz ise burj khalifa(dünyanın en uzun binasını görmek ayrıcalık olabilir) yada kayak merkezi yada akvaryum. Bu biraz da size kalmış.elektronik ile alakalı Alışveriş derseniz gargash center. İnanın hangisini seçmeniz biraz da size kalmış. Ingilizceye gelince, orada hemen hemen herkes ingilizce biliyor, ama tarzanca, çok iyi değil inanın. Zaten elinize gideceğiniz yeri not alın oradan bile anlarlar. İyi eğlenceler.

      Sil
  14. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  15. Merhabalar,

    öğlen saat 13:00 gibi dubaide olacağız, Aslında maldivler dönüşü 1 gece konaklama yapacağız ertesi gün 2 de uçağımız var türkiye için o yüzden size sormak istedim. hiç te bilmediğimiz bir yer çünkü , Taj Palace diye bir otelde kalacağız akşam yemeği için nereye gidebiliriz mesela yada akvaryum olan alışveriş merkezine gitsek orada bir seyler yiyebileceğimiz bir yer var mı yada kaça kadar açık dışarda mı yiyeylim daha sonra orayamı geçelim size bir sürü soru sordum ama kusura bakmayın

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne kusuru arkadaşım, sonuçta bilgi paylaştıkca güzel. Bence akşam yemeğini teknede yiyin hem değişik hemde güzel bir anı olur. Akvaryum olan alışveriş merkezinde de yemek yiyebilirsiniz. Buradaki her alışveriş merkezi gibi orada da fast food bölümü var. Yanılmıyorsam akşam 9 a kadar açık her yer.Bu arada akvaryum ankara ve istanbulda da var fark derseniz kayak pisti olan alışveriş merkezine gidin.

      Sil
  16. Merhaba Cem Bey , 11 yasinda cocuklari olan iki aile olarak somestr tatilinde dubai turu dusunduk. Zaman sorunu oldugu icin tur ile gidecegiz . Tur harici gitme sansimizi ( zaman daraldigi icin ) kaybettik . Jolly tur da kontenjans var, farkli bir tur oneriniz olur mu ? Tum paylasimlarinizi okudum . Hepsi icin tesekkurler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnanın tur hakkında bilgim yok. size yardımcı olmak isterdim, ama size şunu önerebilirim birçok turda serbest zaman var onlardan birinde turun götürmediği ama gitmek istediğiniz bir yere gidin. mesela aquapark yada sizin hoşunuza giden başka bir yer. Size verdiğim bilgiler koordinatlar kesinlikle doğrudur. telefonunuza harita yukleyin devam. O da olmadı zaten metro ve otobüs bilgileri de mavcut. yardımcı olabileceğim başka da birşey olursa seve seve yardımcı olurum.

      Sil
  17. Merhaba Cem Bey, paylasiminiz kesinlikle cok faydali, ayrica herkese icten desteginiz icin tesekkurler. Subat ayinda 4 gunlugune Dubaiye gidiyorum, en buyuk korkum zit konumlu yerlere gitmek ve zaman kaybetmek, ayrica kisitli bir butcem var :( sizden rica etsem bolge ve yakinlik acisindan gidilmesi yerleri gruplandirabilir misiniz, cunku koordinatlardan pek anlayamadim :( gece tekne turu, bur dubai ve day to day avm cok ilgimi cekti. Umarim donus yaparsiniz, cunku tarih yaklastikca ne yapicam diye panik oluyorum...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Panik yapmanıza hiç gerek yok. oradaki koordinatlar telefonunuza navigasyon yüklediğiniz zaman size direk koordinatları yazdığınız zaman gideceğiniz yerleri gösterir. bir navigasyon cihazınız varsa yada android telefonunuz varsa internetten kolaylıkla navigasyon programı yükleyeblirsiniz. bu programa da dubai haritası indirip yüklemeniz yeterli. Kısıtlı bir bütçeniz varsa size o zaman metro otobüs tavsiye ediyorum. Zaten metro ile her yere gitmeniz mümkün. Kalacağınız oteli ve havalimanından neyle gideceğinizi bilsem daha iyi olacak, Ben şimdi metro haritası ekleyeceğim onun da yardımı olabilir.

      Sil
    2. Haritayı ekledim gideceğiniz alışveriş merkezine göre günde 3-4 tane yeri gezebilirsiniz. Metro ile rahatlıkla ulaşabiirsiniz. Mesela day to day, gargash center ve altın çarşısı hepsi hemen hemen aynı mıntıkalarda. Size tavsiyem google map açın verdiğim koordinatları yazın ve yerlerini görün önce. Çok kolay olduğunu göreceksiniz hatta orada en yakın metro istasyonunun adı da yazıyor.

      Sil
    3. Çok teşekkürler Cem Bey, tavsiyelerinizi yerine getirmeye çalışıcam inşallah her şey yolunda gider...

      Sil
    4. RİCA EDERİM. İnanın hiçbir sıkıntı yaşamayacak ve çok memnun olacaksınız. İyi eğlenceler.

      Sil
  18. Cem bey merhaba. Elektronik, parfüm vb. Alışverş için crazydeals,souq,jado gibi online satış sitelerinden sipariş verip otele getirtebiliyor muyuz? Bu konuda tecrübe/bilginiz var mı acaba? Zira bu siteler bir hayli ucuz gibi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnanın hiçbir fikrim yok ama sanırım oluyordur.

      Sil
  19. Cem bey,çok güzel paylaşımlar bunlar,ellerinize,emeğinize sağlık,cuma günü gidiyorum ben de çok yararlı oldu bana:)

    YanıtlaSil
  20. Merhaba, 12 Şubat'ta gidiyorum ben de İnşallah. Birçok yazı blog vs okudum en faydalı bilgileri sizde buldum.
    Birçok kişi parfüm getirmemi istiyor duty free nin sınırı 600 ml. Acaba Dubai'nin içinden alınan parfüm sigara vs de de bi sınır var mı? Day to day den alıcam galiba tüm yorumlar mall larda fiyatların uygun olmadığı yönünde. Kozmetik ürünü de var mı o avm de? Herkese tek tek cevap vermek zordur tebrik ediyorum sizi... Teşekkürler şimdiden :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba gitmeden önce bu yazidan faydalanmis biri olarak parfüm alisverisinizi kesinlikle daytodayden yapmanizi öneririm ama mağazada tester yok maalesef onu hatirlatiyim. Makyaj malzemesi olarak pek çeşit yok maybelline, deborah vs. Gibi drugstore urunleri var ve fiyatları bizimkilere benzer. Bir de orasini ben bu blogda okumasam hayatta girmezdim bir şey bulacağımi dusunmezdim o nedenle dışaridan bakip önyargılı olmayin benim gibi ;-)

      Sil
    2. parfüm belirttiğim gibi en uygun daytoday de. Dutyfree den falan bayağı bir ucuz ama arkadaşın da dediği gibi tester yok orada. parfümü pasaporta işletme gibi bir durum olmadığı için sıkıntı yaşamazsınız istediğiniz kadar alın ama yine de abartmayın drim yoksa kilo problemi yaşarsınız. biz oradan çıkarken büyük boy valiz alıp öyle çıktık.

      Sil
  21. Çok teşekkür ederim:)) tester önemli değil zaten hangi markaları alacağım belli. Kozmetik alışverişini de mall lardan bakacağım artık :))

    YanıtlaSil
  22. BİRDE Dubai ye gidecek arkadaşlara önerim var. DİKKAT......

    ORAYA GİDİNCE KENDİNİZDEN GEÇİYOR VE ÇILGINCA LIŞVERİŞ YAPIYORSUNUZ BİZİM GİBİ AMA SONRA HAVAALANINA GİDİNCE LİMİTLERİ AŞTIĞINIZI GÖRÜYORSUNUZ VE HAYALKIRIKLILIĞI YADA REZİLLİK YAŞIYORSUNUZ. SIRADAN ÇIK, VALİZİ AÇ BAŞKASINA AKTAR VS. VS.

    GEÇEN HAFTA ÇİNE GİTTİM VE YANIMA UFAK BİR KANTAR ALDIM SİZE TAVSİYEM BU YÖNDEDİR BÖYLELİKLE GİTMEDEN AYARLAMALARINIZI YAPMIŞ OLURSUNUZ. YOKSA ÇOK DELİ PARALAR ÇIKAR KARŞINIZA FAZLA KİLODAN ÖTÜRÜ.

    BİRDE BENİM BAŞIMA GELDİ 2 KERE SIRADAN ÇIKTIM VE KADIN BANA ORADAN UFAK BİR VALİZ ALIN İÇİNE AKTARIN DEDİ AMA VALİZ HAVAALANINDA PAHALIYDI. BENDE FAZLALIKLARIN BIRAKILDIĞI BİR BÖLÜM VAR ORAYA GİTTİM VALİZLERİ VERDİKTEN SONRA, BİR DE NE GÖREYİM BİR SÜRÜ EŞYA VALİZ BIRAKMIŞLAR ORAYA ÇOK RAHATLIKLA BİR KOKPİT VALİZİ ALABİLİRSİNİZ ORADAN ÜSTELİK DE BEDAVA.....

    YanıtlaSil
  23. Çok teşekkür ederim cem bey. Önerilerinizi dikkate alacağım...

    YanıtlaSil
  24. Ağustos ayında sıcaklık nasıldı? (Vizeniz alış tarihi 22 ağustos olduğu için o tarihlerde gittiğinizi tahmin ediyorum) :)

    HAziran sonu gitmeyi planlıyoruz. HAva çok bunaltıcı olur mu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fena halde sıcaktı siyat t-shirt giymeyin kesinlikle tuzdan terden iğrenç bir hal alıyor çünkü

      Sil
    2. haziran sonu da sıcak olur en güzel kış aylarıdır.

      Sil
  25. döktürmüşsün abi.cillop gibi olmuş.kimse senin kadar iyi anlatamazdı.senin sayende dubai'de nereleri gezeceğimi açk ve net anladım.yalnız bi sorum var
    ^fotoğrafları senmi çektin^

    YanıtlaSil
  26. abi dubai mall kaç katlı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Level LG, Level G, Level L1, Level L2 olmak üzere toplamda 4 katlı

      aşağıdaki linkten de bakabilirsin:

      http://www.thedubaimall.com/mapdubaimall/mapviewer.html

      Sil
  27. Dostlar dubaide yaşayan biri olarak, kısa kısa cevaplıyım size. Haziran Temmuz Agustosta aklınız varsa gelmeyin +45! Parfumleri en garanti daytoday ve dfree'den alın, souq gibi int. siteleri size orjinal gondermeyebilir. Dubai mall G,F,S olmak üzere sanırım üç katlı, önce geziyim sonra alırım diyorsanız iki gün ayırmalısınız. Yalnız Dubai Mall cogu zaman pahalı olabilir, indirimli urunleri alın, eger belli birsey bakıyorsanız Ibn Batuta Mall'a da kesinlikle bakın derim. Geldiginizde carrefour'un indirimli elektroniklerini kontrol edin, işinize yarayan birşey cıkarsa alırsınız, en güvenilir yerdir. Marinayı gezip tekne turu yapın, ucretsiz girisi olan salsa cluplerine gidin, fuar zamanına denk gelirseniz gezmeden dönmeyin derim. Birseye ihtiyac duyar, zorda kalırsanız da aramaktan cekinmeyin. 00971529133274. Daha ben size daha ne yapıyım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. souq, crazydeals gibi sitelerden elektronik(özellikle cep tlf.) sipariş edip kalacağım otele getirtmeyi planlıyorum. Bu sitelere, ürünlerin orjinalliği ve sağlamlığı konusunda güvenebilir miyiz? Veya sizin tavsiye edebilecğiniz ucuz ve güvenilir siteler var mı?

      Sil
    2. Valla ben size gidip görüp pazarlık edip kendi elinizle almanızı tavsiye ediyorum üstelik oraları da görmüş olursunuz. Gargash Center özellikle.

      Sil
  28. Merhabalar. Çok güzel bir yazı olmuş, ellerinize sağlık. Sormak istediğim birşey var. WILD WADI'deki bileklik olayını anlayamadım. Kasa bilekliği ile yeme-içme bilekliği farklı şeyler mi. Biz 4 kişi gideceğiz. Sanırım 1 kasa yeter.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şöyle izah edeyim:
      Yeme içme için bir bileklik veriyorlar diğer bileklik de eşyalarınızı koymak için. Yanlız ikisini karıştırmamaya dikkat edin çünkü yeme içme için para yüklettiğiniz bilekliği soyunma dolabına tutunca ondan da kontör gidiyor. Ben biraz cazgırlık yaptım paramı geri vermişlerdi, siz dikkat edin. Şimdi şöyle bilekliğin birini dolaba ayırdık ben üzerimi çıkardım, çıkanları eşime verdim ve o aldığımız dolaba koydu. yani sırayla giyindik ve 1 dolap kulanmış olduk. Dolaplar çok büyük değil o yüzden 4 kişiyi kaldırmayabilir, ama karar sizin tabi, biraz balık istifi ile işi bitirebilirsiniz.Aslında bileklikler aynı isterseniz tek bileklik ile işi bitirebilirsiniz ama kaza ile fazla kontor gitmemesi için bilekliğin birini tam dolap tutarı kadar yükletin derim.

      Sil
  29. Merhaba Cem Bey paylaşımınız için çok tşk.Sizden ve Dubai tecrübesi olan arkadaşlardan bazı tereddütlerim hakkında yardım isteyeceğim.
    Tur şirketi ile 3 gece 4 günlük Dubai turuna katılacağım , otel olarak muhtemelen Four Points Shareton olacak. Ancak kısıtlı olan bu zamanda ben kız arkadaşımla ekstra olan turlara katılmak yerine zamanı kendi gezmek istediğimiz görmek istediğimiz yerler olarak belirlemek istiyoruz.
    Öncelikle şunu sormak isterim ki , Burj Khalifa'ya turla katılırsak 124. kata çıkıp resim çekme gibi imkanlarınız olabiliyo ancak tur a katılmadan harici olarak gittiğimizde bu imkanımız olabiliyor mu ? Yoksa sadece tur şirketleri mi bu imkanı sağlıyor ?
    Diğer bir sorumsa , giderken alışveriş için ayırdığımız nakti yanımıza mı alalım yoksa Türkiye'de bulunan banka hesabımızda bırakıp oradan bu hesaba bağlı banka kartımızla mı alışveriş yapalım fikrinizi öğrenebilirmiyim?
    Teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Burj Khalifa'ya kendiniz de girebilirsiniz, sonuçta parayı veren düdüğü çalar. Para yanınızda olsun bankadan nakit çekerseniz komisyon kesecektir, yani en azından Katar'a gittiğimde dediğinizi yapmıştım ve banka komisyon almıştı. Sonuçta paranızı TL olarak cekemeyececeksiniz.

      Sil
  30. cem bey merhaba, sayenızde dubaı planını yaptım fakat 4 günlük dubai turumuza katarı'da sığdırmak istiyoruz. Araç kiralama niyetimiz var. sanırım 150km dubai den katara. Sizce bu sıkışıklığa değermi katarı görmek? Ayrıca bazı forum sitelerinde ehliyetle ilgili sorun çıktığından bahsediliyor bu konu hakkında fikriniz varmı? teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haluk bey, abu dhabi 160kmdir, qatar degil. Qatar 800km. Aracla gitmek zor. Ucagi tercih edin. Arac kiralama da ve kullanmakta Turk ehliyeti sorun cikartmaz. Arac kiralarken bir bilene sorun, imzalattiklari sozlesmeler yaptirim icerebiliyor ve sonucunda katli fiyatlar aliyorlar. Qatar ve oman'i gormek istiyorsaniz: dubai 30gunluk vizesi tek girislidir, cikis yaptiktan sonra tekrar vize almak zorunda kalirsiniz. 90gunluk multi enterence visa cevre ulkeleri kesfetmek isteyenlere en iyi cozum. +971529133274 zorda kalirsaniz aramaktan cekinmeyin.

      Sil
    2. Ersoy arkadaşım gerçekten inanılmazsın. Sayende birçok kişi aydınlanıyor. Katkıların için çok teşekkür ederim. Dubai çin gibi tek girişli vize veriyor,nasıl Çinden hong kong a girdiğiniz de geri donemezseniz, burada da aynı. Çaresi ise çoklu giriş, ben Katar a gittim ama pek beğenmedim ama şimdilik. Çünkü hala inşaat halinde, devasa büyük ve güzel binalar var ve hâlâ yapılıyor. Bence şimdilik kendinizi zorlamayın Katar a gitmek için. Katar hem uzak hem de 4 gün göz açıp kapayana kadar geçecektir bu nedenle vaktiniz kalmayacaktır.Metro ile iletişim çok kolay tabi araç kiralamak isterseniz de karar sizin. gitmeden araç kiralam bağlantısını buradan yapmanızı tavsiye ederim.

      Sil
    3. Ersoy bey, verdiğiniz önemli bilgiler sayesinde 640km lik bir hata yaptığımın farkına vardım ve vızemde muhtemelen tek girişli, bu yüzden qatar mantıklı olmadığı için planımızdan çıkardık.
      Cem bey, tavsiyeleriniz için teşekkür ederim. Sanırım qatarda binaların bitmesini bekliyeceğiz.
      Bir sorum daha olacak burj khalife için biletlerimizi aldık, fakat burj al arab için bilet bulamadım. Sanırım restorantta yemek yeme zorunlulugu var. Ve fiyatlar oldukca yuksek. burj al araba çıkmanın en ekonomik yolu nedir? niyetimiz sadece burj el araba çıkmak yani tv de gördüğümüz zaman aa biz oraya çıkmıştık diyebilmek ve bır kaç fotograf elbette... allah nasip ederse yarın dubaideyiz umarım gitmeden yorumlarınızı görebilirim.. şimdiden teşekkürler.

      Sil
    4. birde internet ihtiyacımız için telefon hattı almayı düşünüyoruz içinde 3g interneti olan bu mümkünmü??

      Sil
  31. cem bey, ersoy bey tavsiyeleriniz için teşekkürler. 19-24 mart tarıhlerı arasındakı tecrubelerımden bende bıraz bahsediyim .. önce yukardakı sorularımın cevapları,
    burj al araba çatısına çıkmanın ucuz yolunu bulamadım 125€ yemek ücreti isteniyor. Belki diğer restoranlarda daha uygun yemek bulunabılınır çok araştırmadım.
    internet içinde yanı bır hat aldım, konusma ihtıyacım olmadıgı ıcın facebook,whats up , viber gibi programları calıstıran bır tarıfı var onu aldım. gunluk 25mb 5 gun ıcın hat dahıl 60dhs verdım (yaklasık 35tl)

    tecrubeye dayanan tavsıyelerım, burj khalıfe için bıletınızı onceden internetten alın, aksi takdirde 125€ kısı bası ucret . (ineternetten aldım yaklasık 25€) .. 124 katta 1 dakkada çıkan bır asansor ve hıssetmıyorsunuz gıttıgınızi..
    plaja gıderken herşeyizi yanınıza alın.. bız kumsalda hıc bısey bulamadık su yok, şemsıye yok,şezlong yok can kurtaran yok...yıyecek hıc bısey yok (burj al arab otelı yanıdakı halk plajı)
    taksi fıyatları uygun km basına yaklasık 2 dirhem yazıyor.. taksımetre gunduz 3 dırhem gece 10 dırhemden acıyor. alısverıs merkezlerınde taksı kuyrukları var oldukca uzun..3-4 kısıysenız taksıden vazgecmeyın. metro kartı 20 dirhem her bınıs 2 dırhem (silver kart için)
    araba kiralama için interneti tavsıye ediyorum. orda fıyatlar cok daha ucuz.. ben malasef acentadan kıraladım bıraz pahalı oldu. 220 dirhem gunluk mitsubushı lancer için full sigorta ve lımıtsız km.(avıs) navıgasyon mutlaka alın yol tabelaları cok az(50dırhem), ehlıyette sorun olmuyor.
    ücretli otoparklara gırıdıgınızde makınadan fiş almayı unutmayın ve arabanın on tarıfında gorunen bır yere koyun. aksı takdırde şapkalı arkadaslar sağlam cezayı sılecegınıze yapıstırıyor.he bu arada 30tl ye depo doldurmanın vermıs oldugu mutluluk tarıf edılmez:-)
    termınal 2 yı kullanacak arkadaslar hava alanında alısverıs yapmayı hayal etmesinler .sadece 1 dukkan var hedıyelık esya ıcın oda dısarının 3 katı fıyat...
    he bıde emırates mall (kayak pistinin oldugu alısverıs merkezi) pistin tam önunde beyrut restorantı var..orda tavuklu mantar çorbası içtiğim en iyi çorbaydı bugune kadar. bıde kuzu şiş..tavsıye ederım kuzu şiş 60dırhem corba 25dırhem..
    Aklıma gelenler bunlar, gıdecek olanalara iyi eğlenceler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haluk bey yazınız ve verdiğiniz bilgiler çok güzel ve aynı zamanda da çok yardımcı olmuş. Sizin yazınızı da blog sayfama ekleyeceğim tabi müsaade ederseniz. Başka arkadaşlar da yararlansınlar.

      Sil
    2. Cem bey yazıyı istedğiniz gibi kullanabilirsiniz.Amacımız başkalarına yardımcı olmak..teşekkürler..

      Sil
    3. Haluk Bey ya da Cem Bey verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim . Burj khalifa için bileti ve araç kiralamak için kullandığınız sitelerin linklerini paylaşırsanız sevinirim.

      Sil
  32. Cem bey, Haluk bey, Ersoy bey, allah yolunuzu açık etsin, allah herkesten çok parayı size versin siz de gezin ve yazın. Allah ne muradınız(bilet, buspass, metropass) varsa versin. :) :) Şaka bir yana bu dilenci temennilerin hepsini içtenlikle dilerim. Sağolun varolun. Dubaideyim, program yaparken karşılaştım yazınızla, çok işime yaradı-yarayacak... Merakla diğerlerini bekliyorum. İyi günler dilerim.

    YanıtlaSil
  33. Arkadaşlar herkese çok selamlar... Yazılanlar çok faydalı bilgiler, yazanların ve emeği olanların elleri dert görmesin, ALLAH RAZI OLSUN...

    Ben de birşey eklemek istedim, tüm yazıları okudum. Bir hususa da değinmek isterim. Dubai dediğiniz zaman çöl safarisi de unutulmasın... Gidenlerin hayatlarında bir defa da olsa denemesini isterim... Ben Dubai'ye iki defa gittim, gitme amacınıza göre planlarınız çok değişecektir. Haftaya tekrar gideceğim inşallah...

    Çöl turu hakkında kısa bilgiler vereyim, genellikle tur üzerinden giden arkadaşlara ekstra tur olarak satarlar ama yerel acentelerden de rahatlıkla alınabilen bir turdur. LandRover veya LandCruisur jipler ile sizleri otellerden alıyorlar, giderken bir kaç küçük dükkanlara alışveriş yapmanız için götürüyorlar ki komisyon alsınlar. Sizlere tavsiyem bu dükkanlardan elektronik, saat gibi ürünler almayın hepsi sahte!!! Hediyelik yada hatıra alacaksanız ki mutlaka pazarlık yapın.Ben davranışlarını sevmedim hiçbir şey almadım.Kamera alın yanınıza tur sonunda bizdeki yörük çadırları gibi vahalarda açık büfe yemekler veriliyor ve dansözler çıkıyor, şahin terbiyecileri gösteri yapıyor vs.. bol bol çekersiniz.Çöl turu bol aksiyonlu oluyor bayan arkdaşlar korkabilir, biz gittiğimizde eşim gitmedi ve bizim araba bulunan bir bayan kafasını vurmuştu.Araba güvenlikli ve çelik barlar ile korunaklı, çelik barlar süngerler ile sarılı..Bol köpklü köz kahvesinin tadına bakın, hediyelik eşyalarda pazarlık yapın... Orada çalışan fotoğrafçı arkadaş antepliydi ve bizlerer jest yaptı sağ olsun ama bir sürü vaha var biz hangisine gittik bilmiyorum... Umarım bilgilendirici olmuştur.

    Şimdiki gezimiz daha çok bilinmedik mekanlara olacak inşallah...Saygılar... Buradan Nadir Hurugil abimize selamlarımı iletiyorum...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim. Bir daha ki sefere mutlaka gideceğiz safariye. En azından bu sefer eşim yine istemese bile ben gideceğim. Size zahmet olmazsa fiyatları hakkında da bilgi verirseniz süper olur. Şimdiden teşekkür ederim.

      Sil
    2. Cem Bey, asıl ben teşekkür ederim... Yarından sonra gideceğiz inşallah gittiğimde tekrar yeni fiyatları sorayım. Eskiden ne kadara bu tura katıldık inanın bilmiyorum ama inşallah sizlere güncel fiyatları gelince yazarım...Saygılar...

      Sil
    3. Cem bey ve Oytun bey,
      paylaşımlarınız için teşekkürler,
      Oytun bey,
      ben ve 4 kız arkadaşım bir tur şirketiyle 7 ocakta Dubai'ye gideceğiz. çöl safariye katılmak istiyoruz ancak turun extra programı çok pahalı, bizi yönlendirebileceğiniz yerel tur şirketi var mı ve kendi grubumuzdan ayrı gitmek güvenli mi?

      Sil
  34. Sayın Cem beyin müsaadesi ile, bu blog sayesinde planlayıp eşimle beraber gittiğim ve çok büyük zevk aldığım tur hakkında bazı izlenimleri, gitmeyi planlayanlar için paylaşmak istiyorum. Kendim bir blog oluşturmadım, sizin hit olmuş ve herkesin uğradığı bu blogda daha faydalı olacağını düşündüm. Cem bey tekrar özür.

    Eğer siz de; yurt dışına çıkıp yeni bir kültür tanıyayım ve hem ihtiyaçlarımı hem de sevdiklerimi mutlu edeyim diye kısıtlı bir bütçe ile alışveriş yapmayı düşünüyorsanız;

    1. Burj Khalifa/ Dubai Mall haricinde herhangibir alışveriş merkezine gitmenize bence gerek yok. Bu söylediğim AVM ye ise, Burj Khalifa'yı ve genelde akşamları yapılan su gösterisi ve ambiyansı görmek için gidin. Onun haricinde hiçbir alışveriş merkezinin Türkiye'dekilerden farkı yok.(Bazı Türkiye'de olmayan lüks markalar/mağazalar hariç) Özellikle Mall of Emirates 'teki Kayak pisti ve Dubai Mall'daki akvaryum, ülkemizdeki kar turizmini TV'den bile seyredenler ile İstanbul ve Ankara'daki akvaryumları görenler/görebilecekler için hiçbir anlam ifade etmeyecektir. Bunun yerine Deira bölgesine 1 gün ayırın ve yaya olarak dolaşıp, hem elektronik (Gargash Center), hem otantik, hem hediye(parfüm, valiz, cam hediyelikler, elektronik aksesuarları vs.) (Gift Village), her türlü çanta, saat vs. nin çok iyi taklitleri (mutlaka pazarlık yapın- ben bana söyledikleri rakamın 3'te birini teklif ettim ve sıkı pazarlıkla ilk söylediğim rakama aldım) alışverişi yapabilirsiniz.

    2. Perşembe günü tura başlayanlar, o gün öğlene kadar otelinize yerleşemiyorsunuz ve o gün yorgunluktan leşiniz çıkıyor. Cuma günü öğleden önce AVM ler hariç dükkanlar ve metro kapalı. Metro 13:30'da dükkanlar 16:00 da açılıyor. Bu sebeple eğer yaparsanız Deira planınızı C.tesi sabahına erteleyin. Uzak olanlar metroyu kullanın.

    2. Otel olarak Radisson Blu Media City Hotel'de kaldım. Harika bir oteldi. Kahvaltılar açık büfe. Bulunduğu yer nezih ancak şehir merkezine uzaktı. Ancak eşimle beraber sırtımızda sırt çantası ile 500 m. ötedeki metro vasıtası ile her yere metro ile gittik. Zaten bu ülkede şehir merkezi haricinde, metro veya taksi haricinde hiçbir intikal gerçekleştiremezsiniz. Yaya olarak hiçbir şey yapamazsınız, trafik ve yol düzeni ona göre planlanmamış.

    3. Sevgilisiyle beraber gidenler Souq Medinah'da bir akşam yemeği ve kahve keyfini mutlaka deneyin.

    4. Yeşil pasaportu olanlar, uçaktan inince Retina kontrol, vize vs. uğraşmadan doğrudan pasaport kontrolüne gidin. Devletimiz sağolsun, bu konuda çok rahat ettik. Yeşil pasaportu olmayanlar için retina kontrolü vs. kafadan ilave bir 45 dk. sırada bekleyeceksiniz.

    5. Sigara ve içki alışverişinizi Türkiye Duty Free den yapmayın. Dubai'yi tercih edin. %30 karlı çıkarsınız. Ancak unutmayın, dönüşte yaptığınız duty free alışverişi de yanınıza alacağınız kabin bagajının 10 kg.lık limitine tabi.

    6. Son olarak gitmeden önce benim gibi kaç yıldızlı otel? sorusuna takılanlar için;
    4* oteller müthiş, ancak çoğu şehir merkezine(Deira'ya uzak). Havuzu, açık büfe kahvaltısı, otel odalarındaki ikramlar vs. çok iyi. Akşamları gezmek için taksi veya metro ile bir yerlere gitmek durumundasınız.(Pek problem olmuyor açıkçası)

    3* oteller, Deira'ya daha yakın. Akşamları dahil yürüyüş yapma, dükkan mağaza gezme imkanınız var. Oteller temiz ve yeterli.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazdıklarınız ve katkılarınız için çok teşekkür ederim. Sizlerin sayesinde Dubai sanki Türkiye kadar kolaylaşıyor.

      Bülent beyin dediği gibi deira bölgesinde pazarlık yapın. Mesela ben orada bir seiko saat beğenmiştim ve onu dediğinin 4 te 1 fiyatına aldım, tabi bunu ancak Deira bölgesinde Gargash center civarlarında yapabilirsiniz. Gargash center da da yapabilirsiniz ama sadece 20-30 dolar belki düşürürsünüz. Alışveriş merkezlerinde böyle bir şansınız tabiki yok.
      Cuma günleri onların tatilleri, o yüzden çalışma saatleri farklı oluyor o gün, Bülent Bey in dediği gibi dikkatli olun.

      Sil
  35. Bir de, VİBER Dubai'de yasak. Bu sebeple ya VPN ya da başka bir çözüm üretmeyi unutmayın.

    YanıtlaSil
  36. Merhabalar,

    Yarim saat once evimize girdik, son4 gunu Dubai'de gecirdik ve acikcasi sizin yazinizi telefonuma kopyalamak disinda hic bir hazirligim olmamisti.
    Son dakikaya kadar hep sizin yazdiklariniz uzerinden hareket ettik ailecek, tabii bazi aktivitileri kendimize uyarlayarak. Super ve neredeyse eksiksiz bir Dubai tatili gecirdik.
    Size gercekten cok ozel tesekkurlerimi sunuyorum. Hem hani derler ya hap gibi bilgi diye, iste hap gibi bu rehber ve en onemlisi de koordinatlar icin..oyle anlarda koordinatlariniz ise yaradi ki anlatamam..
    Bu arada day to day mukemmel bir yer, 1,5saate yakin zaman harcadik orada ancak gittigimiz daytoday'de original parfum kesinlikle yok. O bolgede birbirine cok yakin 3 daytoday vardi, bizim gittigimiz en buyuguydu, muhtemelen digerlerinde de (artik) yoktur diye dusunuyorum
    Cok tesekkurler tekrar,ellerinize saglik

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ismim cikmamis yazimda, kabalik etmek istemem.. Ismimi ekliyorum. Saygilar
      Umit Deniz Kul

      Sil
    2. Bir nebze faydam yardımım olduysa hatta diğer arkadaşların da...

      ne mutlu bize.

      Sil
    3. Merhaba Cem Bey, Bülent Bey.
      yorumlarınız ve paylaşımlarınız inanılmaz..çok teşekkürler.
      Biz iş sebebi ile gideceğiz önümüzdeki hafta. Cuma yı da uzatıp gezelim istedik ama cuma günü AVM vs dışında yapmayı önerebileceğiniz bir etkinlik olur mu..cuma günü orada kalmaya değer mi?

      Sil
    4. AVM ler ve denize girme haricinde saat 16:00 ya kadar bir şey yapamazsınız. Tercih sizin ...:)

      Sil
  37. merhaba ben Serkan su dubai deki ikinci el satan turk.Ismimin burada gecmesi beni cok mutlu etti.Dubai de herhangi birsey akliniza takilir sormak isterseniz sorabilirsiniz.Tekrardan cooook tesekkur ediyorum TUNA bey e.
    Serkan ABAY
    serkanabay7@gmail.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Serkan arkadaşımız gerçekten iyi biri, az bir süre konuşup muhabbet ettik ve bize hemen telefonunu verdi, ciddi söylüyorum laf olsun diye değil adam gibi adam. Sizinde gerçekten ihtiyacınız varsa çekinmeyin...

      Sil
  38. Cem Bey merhaba ,
    Biz eylül ayında balayı için gitmeyi istiyoruz ama dil bilmiyoruz. ve turla değil kendimiz gideceğiz çok problem yaşar mıyız ki ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba;
      Dil bilmek tabiki önemli ama zaten verdiğim bilgiler doğrultusunda ve koordinatlar sayesinde sıkıntı çekmezsiniz. Bence işinizi çok rahatlıkla göreceksiniz. Zaten Pakistanlıların konuşmalarını İngilizce bilmeme rağmen ben bile anlamıyordum.

      Sil
  39. merhaba cem bey yorumlarınıza ve engin yardımlarınız için teşekkür ederim 1-2 bilgi alabilme şansım varmı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabiki. Elimden ne gelirse...

      Sil
    2. Merhaba öncelikle teşekkür ederim kasım-sömestre veya nisan gibi ailemle gitmeyi düşünüyorum
      1-booking com ve pegasusla bireyselmi gitmek mantıklı yoksa turlamı boş yere çarpılmayalım
      2- Hafta içinemi yoksa haftasonunamı denk getirelim
      3-Avm -gezi-deniz imkanı varsa deniz düşündüğümüzden deira bölgesi otellerimi diğer bölgemi
      4- bookingden 4 kişilik oda secme şansımız olurmu
      5-Elektronik ürünleri sigara vs. Carrefourmu deira citymi free shopmu
      cevaplamınızı rica ederim saygılar

      Sil
    3. Elektronik için deira'da Gargash Center........

      Sil
  40. teşekkür ederim Bülent bey

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben ısrarla turlara gerek olmadığını söylüyorum tekrar tekrar. Turlar ya kısa oluyor yada sizin belirlediğiniz tarih olmayabiliyor. vs vs.

      Orada hafta sonu cuma günleridir onunda saatleri yukarıda yazıyor. Zaten 1 hafta yada 6 gün içinde 1 cumanın lafı mı olur...

      Deniz çok önemli ise kesinlikle jumeirah, biraz pahalı ama 10 numara olur. ben metroya yakın bir otelde kaldım her yere onunla gittim Bur Dubai tarafındaydı.

      booking.com a girin orada yetişkin oda sayısı çocuk yaşları ve tarih gibi ayarları yapın karşınıza 4 kişiklik odalar çıkacaktır. Ben sizin yerinize eylül başını 6 gece ayarladım 11-12 yaş 2 çocuk ile ramada 1000 tl civarı tuttu kahvaltı hariç. siz öncelikle tarihi kesinleştirin ve ondan sonra otel kolay, en kötü ihtimalle extra yatak parası alıyorlar. Bence kahvaltı dahil ayarlayın RAMADA mesela 250-300 TL fark ediyor kahvaltılı 4 kişi için 6 gece o size kalmış kolay olacak takılırsanız yardımcı olurum.

      Size tavsiyem önce Carrefour a gidin gezin ama elektronik olarak birşey almayın ve ardından Gargash'a da bakın ondan sonra alın alacağınızı. Sigara en sağlam dutyfree parfüm ise day to day.

      Ayrıca Carrefour da fındık fıstık badem de ucuzdur, severseniz limonlu antep fıstıklarından var orada, kahvaltılık zahter falan da var en güzelinden. Carrefour'u gezmekten zevk alacağınıza eminim, çok güzel değişik şeyler var.

      şimdiden iyi tatiller ve iyi eğlenceler.

      Sil
  41. teşekkür ederim cem bey söylemlerinizden anlaşılacağı üzere bur dubai bölgesi deria ya göre biraz daha geniş ve düzenli bölge konaklama açısından takılırsam sizden tekrar yardım isterim görüşmek üzrere hoşçakalın

    YanıtlaSil
  42. Arkadaslar,
    araba kiralayacaklar icin onemli bir degisiklik soz konusu, hiz limitleri degisti: Sheik Zayed Road' 120 den 110a dusuruldu. 111 ile gitmenin cezasi 600aed. 131'in ise 800aed. Ara yollarda ise tabelalara kesin uyunuz (40-60-80). Tatilinizi tadini kacirmayin.ok

    YanıtlaSil
  43. Serkan beye ve bilgisi olan arkadaslara bir sorum olacaktı
    Lux marka 2. El saatler türkiyede mi daha uygun yoksa dubai demi ..

    YanıtlaSil
  44. cem bey yazınız ve tavsiyeleriniz için çok teşekkürler dubaide çok işime yaradı. naçizane benimde tavsiyelerim olacak.
    1-tekne ile dubai creek turunu kesinlikle tavsiye etmem çok gereksiz ve sıkıcı.
    2-çok fazla alışveriş merkezi var ama dubai mall'a giderseniz -ki kesinlikle gidin diğerlerine gitmenize gerek kalmaz.5 saat hiç durmadan dolaştık zemin katını bitiremedik. burdan büyüklüğünü siz tahmin edin.
    3- akşam dubai mall'ın dışındaki muhteşem havuz gösterisini sakın kaçırmayın (her yarım saatte bir 3dk sürüyor) ölmeden önce yapılması gerekenler listesine girer :) 4- deniz için jumeriah beach parkı tek geçerim paralı amma çok cüzzi
    5- 3-4 kişiyseniz taksiden şaşmayın çok ucuz. açılış 3.5 dirhem 0.5 dirhem artıyor. dubai creekten dubai mala 35 dirhem yani 20tl
    6- Abu dabi ye gitmeden dönmeyin . Sheikh Zayed Bin Sultan Al Nahyan Camisi inanılmaz resmen büyüleniyorsunuz. yas adasında ki ferrari word anlatılmaz yaşanır.
    7-perşembe ve cuma geceleri tüm dükkanlar ve birçok alışveriş merkezi gece 2-3 e kadar açık.
    8- çöl safari sonunda ki bedevi çadırında yapılacak eğlencede VIP masa tutun asla pişman olmazsınız tatilde yemek için ara sıcak için içecek için nargile için tek tek sıraya girerim derseniz o ayrı.
    9-carrefour bence abartıldığı kadar iyi değil.
    10-özellikle haziran-ağustos arası gidenler dışarıda yürümeyi aklının ucuna bile getirmesin. hem çok sıcak hemde inanılmaz nem var. ama kapalı mekanlarda bir o kadar soğuk.
    11- aman dikkat kendinizi deliler gibi alışveriş yaparken bulabilirsiniz. resmen şehir bu mantık üzerine kurulmuş. :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Paylaştığın bilgiler için çok teşekkür ederim, ellerine sağlık. Ben seneye tekrar Dubai ye gitmeyi düşünüyorum, ama bu gidişimde Abu dabi'ye de gitmeyi istiyorum. Oraya gidiş şekli nereleri gezdiniz, orada kaldınız mı ne kadar sürüyor vs gibi bilgileri de paylaşırsan çok içime yarayacaktır.

      Sil
    2. asıl sizin ellerinize sağlık. abu dabi'ye günü birlik gittim o yüzden çok dolaşma fırsatım olmadı ama dubaiden çok daha yeşil çok daha düzenli bir şehir. tur şirketinin aracıyla max. 2 saat süren bir yolculuk. yeni başlayan projeler sayesinde 5-6 yıl sonra dubai yi geçeceği söyleniyor. ne kadar doğru tartışılır. ferrari word veSheikh Zayed camisine gidinde gerisi size kalmış.

      Sil
  45. merhabalar kolay gelsin arkadaşlar çok güzel bilgiler veriyorsunuz dubai ile ilgili benim de merak ettiğim bazı şeyler var yardımcı olursanız çok sevinirim.
    12-19 eylül de dubaiye balayı için gelmeye karar verdik mevsim olarak çok mu sıcak yani deniz kum güneş ızdırap mı olucak
    uçak biletlerini nerdeyse bedavaya almamız sebebiyle bu miktaı alışverişe harcamayı düşünüyoruz türkiye ile çok fiyat farkı oluyor mu giyim markalarında
    biz atlantis the palm ya da jumeirah beachte kalmayı düşünüyoruz merkez yerlere yakın mıdır bu oteller yada tavsiye edebileceğiniz bu klansman da oteller var mıdır ve son olarak da lüks araba kiralama fiyatları nedir internetten mi yoksa oraya gidince mi kiralayalım yardımcı olursanız çok teşekkür ederim baya soru sordum ama : ))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mevsim olarak sıcak ama uçak biletinin bedavaya yakın oluşu bunu telafi edecektir, hem zaten araç kiralamak istiyorsanız bunun pek önemi olmayacaktır.
      Markalı giyimlerde boss,gucci gibi fark var ama normal kıyafetler aynı hatta daha pahalı da diyebiliriz.
      Siz zaten kalınabilecek en iyi otelde kalıyorsunuz,biraz uzak ama çok değil ama araç kiralayınca bunun da önemi kalmayacak.Bence o otellerden caymayın.
      Araç kiralarına gelince giden arkadaşlardan yazımda alıntı yapmıştım internetten kiralamanın daha avantajlı olduğunu söylüyorlar.
      Ayrıca sizleri şimdiden tebrik ediyor ve mutluluklar diliyorum.

      Sil
  46. Merhaba Cem bey, cok faydali bilgiler iceren kulturel bir yazi hazirlamissiniz tebrikler. Notlarim arasinda birkac eksikler kaldi Dubai'yi bir bilen olarak size danismak istedim. Burasiyla ilgili giden arkadaslarin yazilarini da okudum yalniz.. Burj Khalifa Atmosphere adli rest. Rezervasyonla gidildigini ve belli bir tutar harcama zorlulugu oldugunu ogrendim fakat kimse rezervasyonla ilgili (nasil yapildigini, telefonla mi vs..) bilgi vermemis. Yabanci dil olmadigi icin acaba nasil yapabilirim diye insan dusunuyor tabi. Simdiden elinize kaleminize saglik, teseklurler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. http://www.atmosphereburjkhalifa.com/ internet sayfasında gerekli bilgiler var. kısaca özetleyeyim yazanları da:
      LOUNGE da kişi başı 300 AED eğer cam kenarı olursa 400 AED...
      RESTAURANT ta cam kenarı olmazsa öğle 350 akşam 500
      akşam yemeği ise CAM KENARI öğlen 500 akşam 650 AED
      ceket giyme zorunlu
      REZERVASYON mail ve telefon yoluyla oluyor.

      Sil
  47. Cem bey bu güzel bilgilendirmeler için teşekkür ederim , bir sorumuz olacaktı , eşimle beraber mart ayında dubai ye gideceğiz malum alışveriş de bu ziyaretin büyük bir kısmını oluşturacak , dubaiye giderken yanımızda hangi para birimi olsun tl mi yoksa türkiyeden alacağımız aed mi ( bu arada türkiyeden aed alınabiliyormu bilemiyorum ) hangisi daha uygun olur , hangisini yapmamızı önerirsiniz. İlginize şimdiden teşekkür ederim . ERSAN CENAN

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Orada TL kullanamazsiniz. Kullansaniz da bozdurmak için çok sıkıntı çekersiniz sanırım bayağı uğraşmak gerek.Yanınıza dolar almanız gerek.

      Sil
  48. yazı yazarak bizleri aydınlatan başta cem bey olmak üzere herkese teşekkürler.29 ekim 03 kasım arasında dubai ye kızımla birlikte gideceğim.benim de kafama takılan birkaç sorum var cevaplarsanız sevinirim.
    1. Al Rigga bölgesinde landmark grand otel de kalacağım oteli bilen ve kalan arkadaşım var mı?
    2. Havaalanından otele metro ile gitmeyi düşünüyorum havaalnından nasıl metro bileti alabilirim.
    3.metro bileti 1 adet alsam para yüklettiğimde 2 kişi ayrı ayrı giriş yaparak kullanabiliyor muyuz.
    4.alış verişlerde kredi kartı kullanmak emniyetli midir?
    5.tefon olarak türkiyedeki telefonumu kullansam 1 saatliği (60 tl) yoksa ordan internetide olan hatmı satın alsam
    6.gezeceğim yerlerde wifi bulmak sıkıntı olurmu (whatsapp ile haberleşmek için) (otelin wifi si hariç)

    şimdiden teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlk olarak bahsettiğiniz oteli ben bilmiyorum. İkincisi metroya, istasyondan yukarıda bahsettiğim kartlardan alarak binebilirsiniz, tabi uçak saatlerine dikkat ederek,metro kapanmış olmasın. Metro biletini 2 adet almalısınız, çünkü oradaki sistemde metroya binerken kart okutuyor, inerken tekrar okutuyorsunuz böylece yaptığınız mesafe kadarının ücretini ödüyorsunuz. Kredi kartı kullanmanızda hiçbir sakınca yoktur.telefon kullanımına gelince araştırırsanız günlük 10 lira vererek orada Türkiye deki tarifenizi kullanabiliyorsunuz yada oradan hat almanız sizin avantajınız. Wifi olan yerler var ama çok değil, otellerin çoğunda da wifi lobide olur dikkat edin.

      Şimdiden iyi eğlenceler iyi yolculuklar.

      Sil
  49. merhaba Cem Bey yorumlarınız için çok tşk ederim. bizde eşimle birlikte gitmeyi düşünüyoruz ancak size birkaç sorum olacak.
    1) kişi başı bagaj sınırlaması kaç kilodur bunu aştığımız takdirde kilo bası ödememi gereken ücret nedir?
    2) dubaiye gitmişken elektronik eşya almadan özellikle telefon almadan gelmek olmaz.bunun için telefon alırsak oradan çıkarken yada türkiyeye geldiğimizde havaalanında yapmamız gereken bir işlem var mıdır? ( türkiyede telefonu açtırmak dışında )- Ayrıca telefonun yanında playstation foto makinası gibi elektronik eşyalarda almayı düşünüyoruz bunlar içinde herhangi bir işlem yaptırmamız gerekiyor mu?
    3) yazınızda dubainin 2 kısıma ayrıldığını yazmışsınız.hangi kısımda kalmak daha iyidir ( denize kıyısı olan oteller nerede daha çoktur)
    cevaplarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 1) Bagaj sınırı havayolundan havayoluna değişiyor, bunu bilet alırken görebilirsiniz sanırım 25kg dı biz giderken. Uzun uçuşlarda 30 oluyor ama Çin Amerika gibi... Extradan el bagajı hakkınız da 8kg ama pek bakmıyorlar onu aşabilirsiniz. Yalnız bence bagaj limitini hiç ama hiç sormayın derim. İnanın extra bir bilet alırsanız dahi size yarı yarıya daha ucuz bir fiyata gelecektir. bizden sanırım 10kg için 500€ gibi bir rakam istemişlerdi.
      2)Elektronik eşya ile ilgili şunları söyleyebilirim. Aslında dediklerinizin hepsini alırsanız gümrüğe tabi oluyorsunuz, fakat hepsinden 1 er tane alacağınız için sıkıntı olmaz. Mesela telefonu kendiniz için alıyorsanız kutusunu atın ve telefonunuzu cebinize alın, aynı şekilde bir ikincisi varsa onu da eşinizin arkadaşınızın yanına almasını sağlayın. 1 tane daha varsa onu da yeni almış gibi bavula koyabilirsiniz. Dediğim gibi 3 tane playstation alırsan olmaz, 3 tane fotograf makinası olmaz. Olurda olmaz çevirip incelerlerse sıkıntı olur. Bunun dışında havalimanında yapmanız gerekn bir iş yok. Eğer benim gibi Ankara dan çıkarsanız gümrükten çıkan az olduğu için hemen xray den geçirirler.
      3)Dubai kanalın böldüğü iki kesime ayrılıyor doğru. En iyi oteller palmiye adası ve civarındadır aslında imkanınız varsa burada kalmanızı öneririm. Yoksa Bur Dubai tarafında kalırsanız iyi olur.

      Sil
  50. Dubaide euro bozdurabilrimiyim

    YanıtlaSil
  51. meraba,benim kafama takılan ulaşım nasıl rahat bir şekilde gezebilir miyiz benim kalacağım otel radisson blu media city, mesela bu saydığınız yerler yürüme mesafesinde yada metro hattı üzerinde mi?Ayrıca gezdiğiniz yerleri 4 güne yayarsak hangi gün nerelere gittiniz:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kalacağınız otel University metro station a tam 1 km. mesafede ve yine yürüyerek 12 dakika. Dubai'de hemen hemen her yere metro ile gidebilirsiniz. Eğer yazılarımı dikkatli okuduysanız burada gidebileceğiniz yerlerin ayrıntılı olarak yerleri yazıyor. Bir günde 3-4 yer birden gezebilirsiniz. Mesela wild wadi gidecekseniz buraya kesinlikle 1 gününüzü ayırmanız gerekecek, ama buradan çıkıp medinat souk a gidebilirsiniz. Yada bir günde 2-3 alışveriş merkezi gezebilir yada bunlardan sonuncusunu burj khalifa ile sonlandırabilirsiniz. Benim size tavsiyem yazılarımı tam olarak okuyun ve googlemaps ile gideceğiniz yerleri rotayı kendiniz belirleyin.

      Sil
  52. cevabınız için teşekkür ederim,inanın sayfanızı yazdırdım ve üzerinde notlar aldım:)size birkaç sorum daha olacak öncelikle biz iki bayan (annemle birlikte gideceğim)rahat gezebilir miyiz mesela akşam otele dönerken metrodan inince falan sıkıntı yaşar mıyız?tur şirketi ile gideceğiz fakat exra gezide burj khalıfa ya çıkma falan yok onlar; dubai outlet,dubai mall,su gösteris(1.gün)i-çöl safari(2.gün)-abu dhabi-dhow cruise(3.gün)-dubai eski çarşı(4.gün) turu diye paket yapıp 4 güne yaymışlar paket kişi başı 200euro. Ben 1.gün saat akşam 6 ya burj khalıfa çıkış biletini satın aldım. sizce kalan zamanda çöl safari-abu dhabi(özellikle sheikh zayed cami)kendim sırtımda çantam rahat gezer miyim?su parkına gitmiyeceğiz aklımda sizin önerdiğiniz day to day'i gezmek var elim de çıktılar ile:)

    YanıtlaSil
  53. cevabınız için teşekkür ederim,inanın sayfanızı yazdırdım ve üzerinde notlar aldım:)size birkaç sorum daha olacak öncelikle biz iki bayan (annemle birlikte gideceğim)rahat gezebilir miyiz mesela akşam otele dönerken metrodan inince falan sıkıntı yaşar mıyız?tur şirketi ile gideceğiz fakat exra gezide burj khalıfa ya çıkma falan yok onlar; dubai outlet,dubai mall,su gösteris(1.gün)i-çöl safari(2.gün)-abu dhabi-dhow cruise(3.gün)-dubai eski çarşı(4.gün) turu diye paket yapıp 4 güne yaymışlar paket kişi başı 200euro. Ben 1.gün saat akşam 6 ya burj khalıfa çıkış biletini satın aldım. sizce kalan zamanda çöl safari-abu dhabi(özellikle sheikh zayed cami)kendim sırtımda çantam rahat gezer miyim?su parkına gitmiyeceğiz aklımda sizin önerdiğiniz day to day'i gezmek var elim de çıktılar ile:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dubai çok güvenli bir yer Sırtınızda çantanız ile dilediginiz yeri gezebilirsiniz. Dilediğiniz saatte de otele dönebilirsiniz. Safariye eşim istemediği için gitmedik,Abu dhabi'ye de... Ama yorumları okursanız orada arkadaşların paylaştıkları bilgileri görebilirsiniz, ayrıca yine internette buralarla ilgili bilgilerin de olduğuna eminim. Dediğiniz her yeri rahatlıkla gezmeye vaktiniz olacaktır merak etmeyin. Sırtınızda ki çanta Day to Day'a gittiğinizde yeterli olamayacaktır bilginiz olsun.

      Sil
  54. Dubai'ye eylül ayında balayı için gitmeyi düşünüyorum. Hava sıcaklığı tatilimizi etkiler mi? Birde pek ingilizce biliyoruz sayılmaz. Telefondan translate tarzı çevirilerle derdimizi anlatabilirmiyiz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok sıcak olacaktır ama tatilinizi etkileyeceğini fazla düşünmüyorum. Zaten oradakilerin de sular seller gibi ingilizce konuştuklarını zannetmeyin. Siz gidip tatilinizin keyfini çıkarın.

      Sil
  55. Tatile veya iş gezisine gelecek hemşehrilerimize selamlar,
    Tur firmalarindan paket satin alirken, otel fiyatlarını booking.com 'dan karşılaştırmalarini, ayrica paket içeriğini detaylıca incelemelerini öneriyorum. Zira buraya gelen kendi misafir ve müşterilerimizden extra ücretler istenildiğine sıkça rastlar olduk. Kahvaltı. Internet kullanımı. Havaalanı transfer. Şehir içi aktiviteleri. Minibar kullanımı. Ucak bagaj kg. girdi bölümünü dikkatli inceleyin. Rezervasyonu kapattıgınız an kabul etmiş sayılıyorsunuz; sonradan düzeltmek mümkün olmuyor. Ayrıca nacizane küçük bir not: "bizi siz gezdirirmisiniz, otele gelip para bozarmısınız, havaalanından alır mısınız" diye arayan genç arkadaslarım; ofisime gelin kahvemizi ısmarlayalım tanışalım ama bu tür ihtiyaçları zorda kaldığınız durumlar haricinde karşılamam mümkün değil, lütfen bu taleplerle aramayın. Hersey gönlünüzce olsun

    YanıtlaSil
  56. Merhabalar, çok yakında bir iş gezisi için Dubai'de olacağım. Türkiye' sen aldığım dirhemleri dönerken orada tl ye çevirebilir miyim, zarar eder miyim?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. zarar edersin bence en mantıklısı dolar almandır. ihtiyacın kadar bozdurursun orada zaten birçok yer de dolar alıyor.

      Sil
  57. Merhaba Cem Bey öncelikle Adım Mahsun zi bi konu yani Dubai hakkinda bir sorum olacakti benle esimin ikimizin 15.000 Tl miz var ama biz biraz lüx bir tatil olmasini istiyoruz ve boyle Dubaiyi karış karış gezmek istiyoruz sizce paramiz yetermi yoksa biraz daha biriktirelimmi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yeter merak etmeyin çok pahalı bir yer değil ama çılgınlar gibi alışveriş yaparsanız bilemem...

      Sil
    2. 15.000 TL lüx bir tatil istiyorsanız sizi zorlayabilir... Geçen hafta Dubai'deydim epey gezdim tozdum. Öncelikle TR de olan markaların DUbaideki ürünleriyle fiyat karşılaştırması yaptım kesinlikle aynı ürün burada çok ucuz. Kozmetikte de bu durum aynı 30 - 50 TL daha pahalı buradaki fiyata göre...

      Yeme-İçme olarak AVMler hesaplı, lüx seviyorsanız JBR sahildeki restoranlar iyi, orta halli bir lüx için Marina keyifli diyebilirim. Medinat AVM olarak çok lüx bir yer Burj Al Arab'ın dibi gibi zaten orada da iç kısımda mekanlar var son derece canlı ve kokoş yerlerle dolu, pahalı ama olsun atmosferi güzel...

      Hediye sorunsalınız varsa Deira'yı öneririm... Pazarlık yapın mutlaka hatta pazarlık sonrasında da blöf yapın almıyoruz deyin gidin peşinizden koşarlar :)

      Sil
    3. katkılarınız için teşekkür ederim.

      Sil
  58. Cem Bey Merhaba,
    Bakü'den Dubai 'Ye geçicez haftaya. Vize için karşıma bir sürü site çıktı. Bu işin danışmanlığını yapan. Hangisine güveneceğimi bilemedim. Nereden online alabiliriz vizeyi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. THY 100 dolar , Emirates ise 30 günlük için tek girişlik vize 330 AED.

      Sil
    2. THY son derece rahat... belgelerinizi kopyalamanız yeterli ancak belgeleri toplamak zor olabilir

      Sil
    3. Doğru, belgeleri hazırladıktan sonra scanner ile taratıp mail atıyorsunuz.

      Sil
  59. Merhabalar,
    14-20 Haziran 2015 tarihlerinde Dubai'de eşimle birlikte tatil yaptık. Bu süre zarfında sizin bu yazınızdan faydalandık bunun için teşekkür ederiz.
    Vizeleri online olarak bir aracı site üzerinden 2 günde aldık. Dubai girişinde vize konusunda problem yaşamadık.kişi başı $115 ödedim.
    Bu tarihte gitmek gerçekten hata oldu 46 derece sıcaklığı gördük.

    Bende gideceklere faydalı olması için güncel bilgi paylaşmak isterim.
    Biz Jumeirah CreekSide Otel'de konakladık. Kahvaltı dahildi fakat kahvaltısından pek memnun kalmadık. Bunun dışında havaalanına yakın.ve metroya yürüme 500m mesafede. Biz hiç metro kullanmakdık. Taksi ücreti açılışda 5 Aed daha sonra km başı tahminim 1 Aed civarında. Havaalanından taksiye binerseniz açılış 25 Aed 'dir bilginize.

    Dubai Mall, Mall of Emirates'e gittik. Dubai Mall daha çok hoşumuza gitti.
    Burj Khalife'i gören Dubai Mall'ın dış bölümünde kalan bir restoranda 2 kişi yaklaşık 170 Aed'ye yemek yedik. Dubai Mall'da restorantlar epeyce pahalı.

    Konakladığımız otelin ücretsiz Wild Wadi giriş bileti vermesi bizim için çok iyi oldu. Normalde buraya giriş 1.1m'den uzun kişiler için 275 Aed'dir. Ayrıca içeriye girerken iki tane bileklik veriliyor birini kilitli dolap için diğerini içerisine para yüklemek isterseniz içeride harcamak için kullanabilirsiniz.
    İçeriside dışarısı kadar pahalı unutmayın. Biz kapıda 100 Aed yükledik fakat 2 tane hamburger menu 125 Aed olduğunu görünce tekrardan yükleme yaptık. Kayma sırasında resminizi çekiyorlar tanesi 80 Aed bilginiz olsun.
    İçeri girdikten sonra tüm alanlardan sınursızca faydalanabilirsiniz.
    Bu su parkının en büyük avantajlarından biri ise Burj el Arab'ı çok yakından görmesi. Bazı su kulelerinin üstüne çıkarak güzel fotoğraflar çekilebilirsiniz. biz önce eğlenip daha sonra fotoğraf çekilmeyi tercih ettik.

    Telefon alacaklar için Dubai Mall içerisinde Jumbo Electronic'i tercih ettim. Fiyatları carrefour'a göre 50 Aed kadar fazlaydı ama bana daha profesyonel geldi. Iphone 6 64gb aldım 2900 Aed'di. 2 tane'de Samsung S6 aldım oda 2100 Aed gibi bir fiyata geldi. Bunları ülkeden çıkarırken el bagajında hiç bir problem yaşamadım.

    Burj Khalife'e üst katına çıkmak için önceden rezervasyon yaptırmış ve iki kişi için 290 Aed ödemiştim fakat zamanı kaçırdığımız için çıkamadık ertesi gün gittiğimizde ise biraz sevimli davransakta tekrar bilet almamızı söylediler kibarca geri çevirdiler.

    Aşırı sıcak olduğundan Safari yapmak istemedik.

    Bir daha gittiğimde Burj Khalife çıkmak ve safari yapmak istiyorum.

    Umarım faydalı olmuştur. Gideceklere şimdiden iyi tatiller.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel paylaşımın için teşekkürler. Bizde mecburiyetten o kadar sıcak olan bir mevsimde gitmiştik. Gerçekten ama gerçekten çok sıcak oluyor. Size en basit örnek olarak şunu vereyim:

      -Birgün çıkarken siyah bir tshirt giymiştim ama öğleden sonra utancımdan gidip yeni bir tshirt almıştım, neden mi? Çünkü terden tshirt bembeyaz olmuştu.

      Bende tekrar gideceğim zaman sizin kaldığınız oteli değerlendireceğim.

      Sil
  60. merhabalar ,

    bizde 21 ekim perşembe günü dubaiye gideceğiz eşim ve bebeğimle.fakat ucagımız gece 3 te orda olacak.araba kiralamayı planlıyoruz.oyalanmak için nerler yapabiliriz ?bir de aileler için şezlonglu şemsiyeli düzgün bir beach biliyor musunuz ?teşşekürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hocam Ben mayıs ayında dubai deydim.
      sizin gibi bende gece 3 de indim dubaiye araba kiralamıştım gitmeden internet üzerinden (Sizinde öyle yapmanızı tavsiye ederim)
      Biz gece indik otele öğlen saat 12 de giriş yapacağımız için 8-9 saat gibi bir zamanımız vardı.
      Kiraladığım araçla bastık abu dhabi ye gittik 1.5 saat kadar sürüyor yol.orada Seyk zayed diye muhteşem bir cami var onuda görmüş olduk bu vesileyle Abu dhabi yide gezdik öğlen otelimize döndük kalan 4 günde dubai yi gezip geldik.

      Sil
    2. O boş olan zaman dilimini Abu Dhabi ye giderek değerlendirmeniz süper olmuş. Bence 10 numara bir iş yapmışsınız, tebrik ediyorum.

      Sil
  61. Hocam Anlattıiğın yerlerin Koordinatlarını yazman 10 numara hareket olmuş.
    Rehber Çok Faydalı oldu

    YanıtlaSil
  62. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  63. 20-23 kasımda kısmetse bende eşimle gideceğim Dubai'ye. Ucak Bileti flydubai den promosyon lu gidiş donus 470 dolara aldım. Alışveriş merkezine yakın bir otelde de 750 tl civarı bedelle 3 günlük yer ayirtik. Uçak 01.00 de sabah 7- 8 gibi havaalanina varacak kısmetse. Cuma sabahi oradayız metro çalışıyorsun anladigim kadari ile öğlen kadar. Taksi ile otele bavulu bıraktıktan sonra paralı plaja gidip 4 e kadar denizin tadını çıkarmayi düşünüyorum giriş yapısına kadar. Daha farklı bir öneriniz olabilir mi acaba.

    YanıtlaSil
  64. Merhaba, cuma günleri orada metro cuma namazı saatlerinde birkaç saat çalışmaz, ama taksilerle pazarlık yapabilirsiniz. Havaalanında da siyah afilli taksileri değil, sarı ve yanlarında kırmızı, mavi, yeşil gibi renkleri olan taksileri tercih edebilirsiniz. Çünkü siyah olanlar pahalı. Ve havaalanından başlayan taksiler 25 dirhem kafadan koyuyor. Sabah vardığınız saatte metro ile gitmeniz de mantıklı... Metro kartını bir haftalık almanızı tavsiye ederim ve metronun 2. vagonu sadece bayanlar için... Türkiye'de deniz, güneş,kum varken orada tüm gününüzü denize vermeniz yerine Deira'ya gitmenizi öneririm. Zaten bana kalırsa çok zengin değilseniz alış veriş yapılacak tek yer orası. Dubaimall'da fountain showu izlemeden gelirseniz hiç Dubai'ye gittim demeyin. Onu izlemeden önce de Dubaimall'da gezmeniz gerekiyor ki o da zaten bir gün sürer... Bir de Dubai'nin bağları bahçeleri, parkları var magic garden var, harika resimler çekebilirsiniz buradaki parklara nazaran çok güzel... Dubaimall'da en alt katta BlueNotes mağazasında muzlu magnolya puding yerseniz Dubai'ye tekrar gitmek için bir sebebiniz olur... Akşamları Marina mekanları ve JBR Beach çok güzel olur... Gitmişken bir de romantizm yapalım derseniz Medinat Mall da güzel mekanlar var, Burj Al Arab manzasıda facebook için güzel kareler sunar... Dubai'de 3 günü dolu dolu geçirmeniz dileğiyle...

    YanıtlaSil
  65. Merhaba, biz ailece 24 aralikta Sharjaha gedecez. Cocuklar 8 ve ikizler 6 yaslarinda. Onlari nerelere götürelim? TAvsiye etdiyiniz merakl yerler varmi? Tesekkur edirem önceen cevabladiginiz icin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. dubai mall ve mall of emirates onlara göre, hem akvaryum var, dev şekerci dükkanı ve kayak pisti.üzeri açık otobüs turu ve dhow gezisi bence cocukların hoşuna gidecektir.

      Sil
  66. Merhaba Cem bey acaba vize konusunda sorun ya da bi aksaklık çıkarmı ve benim ingilizcem pek de iyi değil bi sorun yaşarmıyım birde metro ya da otobüse binmek için kartlları nereden alıp yükletebilirim acaba bu arada yazınız muazzam olmuş çok teşekkürler.

    YanıtlaSil
  67. Birde gitmeden kaç gün önce vize alınması gerekir Dubai vizesi hakkında biraz bilgi verebilirmisiniz.

    YanıtlaSil
  68. THY ya da Emirates ile uçacaksanız internet ortamında vizeyi 1 gün içinde alırsınız... Ama farklı hava yolu kullanacaksanız vize şirketlerini öneririm onlar da birkaç gün içinde çıkarırlar. 100 Dolar vize ücreti ancak özel şirketler bunun üzerine 20 - 50 dolar kar koyuyorlar, pazarlık yaparsanız biraz daha iner ama işin mayası 100 Dolar bunu THY ve Emirates de alıyor...

    Kartları metro istasyonlarında iç kısımda alır ya da yükletirsiniz, Hintlilerle İngilizce konuşup da anlamazsanız kendinizi suçlamayın bıngıl bıngıl melodisi olan bir şekilde İngilizceleri var, az buçuk İngilizceyle Dubai gezilir :) Zaten metroya da binmeyin Taksiye binin çok uzun Deira gibi uzak bir yere gidecekseniz de pazarlık yapın... İnat yapmaya kalkarlarsa arkanızı dönün gidin hiç dayanamıyorlar indiriyorlar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yine her zamanki gibi benden önce ve benden güzel anlatmışsınız. Bu blog sayenizde daha da faydalı oldu. Teşekkürler.

      Sil
    2. Cem Bey çok özür diliyorum, lütfen kusura bakmayın, sabahları işe gelince maillerimi kontrol ettiğimden erkenden konuya girmiş oldum. Ben de daha yeni gittiğim için insanlara faydalı olmaya gayret ediyorum. Çünkü ilk gittiğimde sağ olun sizin sayenizde bir sürü endişemize sabırla cevap vermeniz sayesinde tüm tedirginliğimizi atmış önerilerinizi değerlendirerek Dubai'nin keyfini çıkarmıştık... Gerçekten şu anda fark ediyorum size saygısızlık oldu lütfen affedin artık dikkat edicem

      Sil
    3. Olur mu, aksine ben daha çok memnun oluyorum. Benim gibi bildiklerini aktaran, karşılık beklemeden yardımcı olmaya çalışan birilerinin olduğunu bilmek çok güzel. Siz yine imkanınız oldukça benden önce cevaplayın, memnun olurum. İşlerimin yoğunluğundan bazen geç cevap verdiğim zamanlar olabiliyor.

      Tekrar tekrar katkılarınızdan dolayı çok teşekkür ediyorum.

      Sil
  69. Peki oraya hangi para birimiyle gitmem gerekli dolar veya euro orada geçerlimi geçerli değil ise otele gitmek için ne yapmam gerekir şimdiden çok teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Birleşik Arap Emirlikleri para birimi Dirhem dir. Dubai para birimi AED olarak kısaltması kullanılır. BAE para birimi yani dirhemi ABD Dolarına sabitlenmiştir.
      1 USD 3.65 dirhem'dir.
      Havalimanı ve otellerde kur 3.50 olup döviz bürolarında 3.66 dir.
      Abu dabi para birimi olarakta nitelendirilmektedir. Dubai ve Abu Dhabi Birleşik Arap Emirliklerine bağlı olduğu için BAE e bağlı tüm emirliklerin para birimi UAE Dirham idir. 1AED = 100 fils tir. Dubai parası dolara endeksli olduğu için güvenilir bir para birimidir.

      Sil
  70. Merhsba ben de dubaiden araba cam filmi ve ya araba folyosu ve onun aletlerini almak istiyorum neeeden ala bilirim ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnanın hiçbir bilgim yok, ama olan arkadaşlar varsa yardımcı olacaklarına eminim.

      Sil
  71. cem bey merhaba.
    öncelikle bilgi paylaşan herkese çok teşekkürler.
    benimde birkaç sorum olacak izin verirseniz.
    day to day 'de parfümler sahte yazmış bir arkadaşımız bu doğrumu
    çok ucuz bir yer bulduk dediniz son gün oranın ismi nedir?
    saat olarak türkiye ile fark çok varmı.
    otel olarak burj el arap ın orda denize nerde girebilirim.?
    şimdiden çok teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Son gün bulduğumuz yerin adı zaten DAY TO DAY zaten. Oradan aldığımız parfümler %100 orjinaldi, şimdi durum farklı mıdır değil midir bilemiyorum ama benim aldıklarım kesinlikle ve kesinlikle orjinaldi. Türkiye'de yaz saati uygulaması olduğunda fark 1 e iniyor onun dışında saat farkı her zaman 2 saattir. Otel olarak pek bilmiyorum ama Open Beach BURJ EL ARAP ın hemen yanındadır, buradan denize girebilirsiniz ama yazımı dikkatlice okursanız OPEN BEACH in nasıl bir yer olduğunu görürsünüz.

      Sil
  72. Cem bey merhaba. yazınız için öncelikle teşekkür ederiz. Çok güzel paylaşımlar. ben eşimle 4 gecelik ocak ayında gitmeyi planlıyoruz. yazılarınıza ve diğer sitelere bakarak az buçuk bir plan yaptık sizinle paylaşmak istiyorum. uzun olursa kusura bakmayın.
    1- ocak 4-8 tarıhlerınde orda olacağız deniz sıcaklığı konusunda farklı yorumlar var. sizce nasıl olur rahat denize girebilirmiyiz?
    2 - öncelikle sabah saat 8 gibi orda olacağız. otel giriş saat 14.00. o saatler arası ne yapabiliriz? bavulu otele koyma ihtimalimiz olabilir mi? ücretlendirirler mi? aynı gün yani 1. gün jumeria beache gıdelim diyoruz? sizin öneriniz ne olur? sıkışık bir zaman dilimi çünkü?
    3- 2. gün safari turu planlıyoruz. saat 3 gibi başlıyor öncesinde gezilebilecek 3-4 saatlik önereceğiniz neresi olabilir şehrin merkezinde?
    4- 3. gün aqua parklardan birini düşünüyoruz.(havanının durumu nasıl olur?) hepsi güzelmiş zaten. sonrasındada dubai mall a gideriz diye düşündük.
    5- 4. gün jumeria beach ve akşamında önerdiğiniz teknede akşam yemeği. ( bu arada denizlerde tekne turu yapılıyor mu?)
    6- 5. günde beach ve şehir turu şeklinde üstün körü bir plan.
    düzeltmeler eklemeler ve çıkarmalar konusunda fikirlerinizi paylaşırsanız çok memnun olacağız. uzun oldu kusura bakmayın. iyi akşamlar...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 1- Kasım, aralık ayında Dubai'de denize çok rahat girilebiliyorken Ocak ayında bu birazcık riskli çünkü hava sıcaklığı 20-25 derece aralığında seyrediyor Ocak ayında bu, biraz da sizin şansınıza kalmış olacak diyelim.
      2- Otelinizin konumu gideceğiniz yerler için önemli ve ulaşım için ne seçeceğiniz ile alakalı. Sabah 8 de inince limandan çıkışınız otele varışınızı hesap ederseniz daha doğrusu metroyla mı taksi ile mi neyle gideceğinize göre süre değişir. Farzedelim ki taksiye bindiniz ve saat 9 da oteldesiniz. Bavullarınızı emanete bırakıp oradan ayrılmanızda bir sakınca olmayacaktır ve sizden para da talep etmeyeceklerdir, tabi çok çok cins bir otel ve görevliye düşmediğiniz sürece. Jumeira Beach e gitmek için otelinizin çok uzak olmaması ve havanın da iyi olması gerek. Bu şartları sağlıyorsanız neden gitmeyesiniz ki. Anladığım kadarıyla dolu dolu bir program yapmışsınız ve her anını yaşamak istiyorsunuz sizi tebrik ederim.
      3- Safari öncesinde baharatçılar çarşınız olduğu yerleri gezebilir, alışveriş merkezlerinden birini seçebilir yada dünyanın en uzun binasına çıkabilirsiniz. Aslına bakarsanız seçenek çok, bu biraz da otelinizin konumuna bağlı demek zorunda olacağım tekrar :-)))
      4- Umarım hav aquaparka gidebilecek kadar güzel olur da sizin programınız da bozulmaz.
      5- Ben denizlerde tekne turu yapıldığını duymadım ama eminim ki parayı verdikten sonra illa yapılır. Yalnız şunu unutmayın ki orada bir çeşme gibi bodrum gibi koylar yada thailand gibi gezecek irili ufaklı adalar yok, bu yüzden de boş boş denizi gezmenin manası yok. Dhow gezisi çok keyifli ve unutulmaz bir anı olacaktır sizin için.
      6- Anladığım kadarıyla denizi çok seviyorsunuz. Her fırsatta beachlere koşuyorsunuz. Şaka bir yana 2 kere beach planı yapmışsınız zaten 1 gün de aquaparka gideceksiniz. Bence başka bir alanda başka bir yerde geçirin bence o gününüzü. havuz gezisi, medinat souk, müze, deira bölgesi, hediyelik için day to day.

      umarım dolu dolu geçen, havanın güzel olduğu keyifli bir tatil geçirirsiniz.

      Sil
    2. Bu arada arkadaşımın dediğine göre Ocak ayında 15 dereceye kadar da düşüyormuş.

      Sil
  73. Merhabalar. Benim Şubat ayında dubai aktarmali uçuşum olacak.havaalanında beklerken alisveris imkanim olabilecekmis.havaalanında da telefon fiyatının Türkiyeye nazaran daha ucuza olduğunu duydum . Havaalanıda iphone6s fiyatlarıyla ilgili bir bilginiz var mı .ordan almamin sizce ne denli avantajı olur

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hava alanında telefon fiyatları teknosa, vatan, bimeks vs gibi yerlerden daha ucuz olabilir ama genel olarak düştüğümüz yanlıştan bahsedeyim size:
      1- Biz yurt dışında ürün alırken Türkiye'de Teknosa gibi firmalarla karşılaştırıyoruz.
      2- Gitmeden sahibinden.com veya gittigidiyor.com gibi firmalardan yurt dışından getirilmiş ürünlere bakmıyoruz.
      3- Yurt dışındaki telefon fiyatlarını yaşadığımız yerde satış yapan spot telefonculardaki yurt dışı yada taahütle alınıp ambalajı açılmamış yerel garantili telefon fiyatlarıyla karşılaştırmıyoruz.
      4- Yurt dışından alacağımız telefona 150 lira gibi bir masraf yapacağımızı hesaplamıyoruz.

      Bütün bunları gözönüne alıp yurt dışından telefonunuzu öyle alın derim. Fiyat farkının deyip deymediğine öyle karar verin. Umarım yardımcı olmuşumdur.

      Sil
    2. Teşekkür ederim. Göz önünde bulunduracagim soylediklerini zi

      Sil
  74. Emeğinize sağlık gerçekten çok güzel bir yazı olmuş. Yazınızı okuyup özetini çıkarıp sitemizde yer verdik. http://gezginlerinnotlari.com/a-dan-z-ye-dubai-seyahati/ Bilginize

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnsanlara faydası olacak her türlü bilgiye emeğe sonuna kadar destekçiyim...

      Sil
  75. merhabalar cem bey yazınız hem çok faydalı hemde çok keyifli.. bir çok şey hakkında bilgi sahibi oldum diyebilirim ama bir konu hariç belki birileri birşeyler yazmıştır diye her yorumu da okudum:) şubat ayında sömestr tatili için dubai ye karar verdik ailecek:) ve en önemli şey bizim için deniz ve kum:) şubat ayı bunun için uygun mu? yüzebilecekmiyiz yani gerisi teferruat gezer görür buluruz hele de sizin bu açıklayıcı yazınız ile bence sırtımız yere gelmez çok teşekkürler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazımın en başında ayrıntılı olarak, hangi mevsim hangi ay daha uygundur paylaştım. Tekrar kontrol ederseniz sevinirim. Şubat başı riskli gibi görünüyor ama kısmet diyelim yinede. Bu arada tatil dönüşü yine buradan havanın durumu, deniz vs. gibi bilgileri de paylaşırsanız sevinirim.

      Sil
  76. Merhaba, dört gün sonra gideceğim inşallah Dubai'ye.. Yorumlara kadar her satırı tek tek okudum, notlarımı aldım. Verdiğiniz bilgiler sayesinde güzel bir kaç gün geçireceğime inanıyorum. Çok teşekkür ederim:) G.Ateş

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah umduğunuzdan daha güzel vakit geçirirsiniz.

      Sil
  77. Merhabalar cem bey. Paylasiminiz cok faydali.bjz de esim ve onaylik kizimla martin 16si gidicez dubai ye. Denize girmek uygunolurmu sizce? Bu mapsta harita linki paylastiginiizimi yazmissiniz benmi yanlis okudum? Öyle bi harita varsa iyi olurbizim için. Bir de telefonlarumiz için internet paketi nerden aldiniz bunu nasil ifadeyle ettiniz yani sadece internetpaketimi istiyoruzdediniz? Son olarak aksam yemegi için muzikli ya da ozel mekan oneriniz varmi dir? Hotel sofitel jumeriah beach bizim kalicagimizyer. Çok çok tesekkurler. Umarim Bi de doludolu gecirebiliriz tatilimizi:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mart ve Nisan aylarında çok bunalmadan denize girmek daha rahat ve güzel olacaktır. Mart aylarında hava sıcaklıkları gündüz 27-30 derece iken geceleri ise 17-19 derece arasındadır.
      Nisan ayında ise gündüzleri 30-35 derece, geceleri de 19-22 derece arasındadır. Derecelerden de anlayacağınız gibi Nisan ayı en iyi ay gibi görünüyor. Tabi bu verdiğim dereceler yaklaşıktır ve bir garantisi yoktur.

      Burada 2 operator var. Etisalat ve Du. Etisalat daha kaliteli ve çekim gücü ve ağ olarak daha iyi. Havalimanı geliş terminalinde bulabilirsiniz ama şehirde biraz daha uygun fiyatlı. Kontör ise dakika bazlı saniye değil.Ayrıca dubai mall da kendi yerleri de var buradan da alabilirsiniz. Yaklaşık fiyat ise 50AED civarı. HALUK EREN isimli arakadaşımız 24 MART 2014 tarihindeki seyahatinde bize şunları paylaşmış:
      "internet içinde yenı bır hat aldım, konusma ihtıyacım olmadığı için facebook,whats up , viber gibi programları calıstıran bır tarıfe var onu aldım. Günlük 25mb 5 gun ıcın hat dahıl 60dhs verdım (yaklasık 35tl)"

      Harita olayına gelince. Kendi gmail hesabınızdan giriş yapıp benim verdiğim koordinatları girer ve favorilere eklerseniz zaten karşınıza gelecektir orada. Ayrıca o koordinatları navigasyon a da yükleyebilirsiniz.

      Ayşam yemeğine gelince DHOW GEZİSİ değişik ve güzel bir deneyim olacaktır.Yazılarımın içerisinde bulabilirsiniz.

      Şimdiden iyi eğlenceler dilerim.

      Sil
  78. Merhabalar cem bey. Paylasiminiz cok faydali.bjz de esim ve onaylik kizimla martin 16si gidicez dubai ye. Denize girmek uygunolurmu sizce? Bu mapsta harita linki paylastiginiizimi yazmissiniz benmi yanlis okudum? Öyle bi harita varsa iyi olurbizim için. Bir de telefonlarumiz için internet paketi nerden aldiniz bunu nasil ifadeyle ettiniz yani sadece internetpaketimi istiyoruzdediniz? Son olarak aksam yemegi için muzikli ya da ozel mekan oneriniz varmi dir? Hotel sofitel jumeriah beach bizim kalicagimizyer. Çok çok tesekkurler. Umarim Bi de doludolu gecirebiliriz tatilimizi:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mart ve Nisan aylarında çok bunalmadan denize girmek daha rahat ve güzel olacaktır. Mart aylarında hava sıcaklıkları gündüz 27-30 derece iken geceleri ise 17-19 derece arasındadır.
      Nisan ayında ise gündüzleri 30-35 derece, geceleri de 19-22 derece arasındadır. Derecelerden de anlayacağınız gibi Nisan ayı en iyi ay gibi görünüyor. Tabi bu verdiğim dereceler yaklaşıktır ve bir garantisi yoktur.

      Burada 2 operator var. Etisalat ve Du. Etisalat daha kaliteli ve çekim gücü ve ağ olarak daha iyi. Havalimanı geliş terminalinde bulabilirsiniz ama şehirde biraz daha uygun fiyatlı. Kontör ise dakika bazlı saniye değil.Ayrıca dubai mall da kendi yerleri de var buradan da alabilirsiniz. Yaklaşık fiyat ise 50AED civarı. HALUK EREN isimli arakadaşımız 24 MART 2014 tarihindeki seyahatinde bize şunları paylaşmış:
      "internet içinde yenı bır hat aldım, konusma ihtıyacım olmadığı için facebook,whats up , viber gibi programları calıstıran bır tarıfe var onu aldım. Günlük 25mb 5 gun ıcın hat dahıl 60dhs verdım (yaklasık 35tl)"

      Harita olayına gelince. Kendi gmail hesabınızdan giriş yapıp benim verdiğim koordinatları girer ve favorilere eklerseniz zaten karşınıza gelecektir orada. Ayrıca o koordinatları navigasyon a da yükleyebilirsiniz.

      Ayşam yemeğine gelince DHOW GEZİSİ değişik ve güzel bir deneyim olacaktır.Yazılarımın içerisinde bulabilirsiniz.

      Şimdiden iyi eğlenceler dilerim.

      Sil
  79. Merhaba cem bey;
    6 temmuz 2016 da ordayım, otele karar vermedim patong beach otelde ne kadara kaldınız. Bikaç sitede değişik fiyatlar çıkıyor. 220 tl 180 tl Tatilsepeti nde 25 euro yani 80 tl çıkıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ömer bey bu konu Dubai ile alakalı ama bahsettiğiniz otel phuket ile alakalı. Ben phuket olduğunu farzederek cevaplıyorum.

      Geçmiş gün ne kadar ödediğimi hatırlamıyorum ama eşimle birlikte yaklaşık 1 haftaya 1250 lira civarı ödemiştim kahvaltı dahil. fiyatların o kadar oynayacağını düşünmüyorum, kişi kahvaltı farkı olabilir bence tarihleri ve seçenekleri gözden geçirerek tekrar deneyin.

      Sil
  80. merhaba. size bir kaç sorum olacaktı. Ben eylül veya ekim gibi gitmeyi planlıyorum o zamanlar da hava nasıl olur dubaide bir de dubainin pahalı olduğunu söylüyorlar fiyatlar hakkında bilgi verir misiniz mesela safari veya en yüksel tepeye çıkmak ne kadar tutar son olarak ta turla gitmeyi planlıyorum sizce turla mı bireysel olarak gitmeye mi önerirsiniz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dubai’yi ziyaret için en güzel aylar Ekim başından ile Mayıs sonuna kadar olan zaman dilimi. Haziran – Eylül arası epey sıcak oluyor. Fiyatlar bence çok uygun hiç de kazık değil. internetten safari ve burj khalifa fiyatlarını görebilirsiniz.

      Sil
    2. Bana kalırsa bireysel gidin derim hem daha uygun olacaktır hemde kafanıza göre gezersiniz

      Sil
  81. Merhaba dubaide kozmetik almak icin onerdiginiz uygun yer nerededir.Tesekkurler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. DAY TO DAY (25.266936 , 55.309416)

      Son gün keşfettiğim ucuz ürünlerin olduğu büyük bir mağaza parfümler dutyfree den bile ucuzdu. Deira bölgesinde. Al Maktum Road üzerinde Union Metro Station 1-2 ye çok yakın. Gargash center a gittiğinizde uğrayabilirsiniz.oraya da yakın sayılır. Baniyas metro satation a da yakın. Buraya dediğim gibi son gün gittik daha evvel gitmediğimiz için pişman olduk. Buradan aldıklarımızı hediyeleri götürebilmek için oradan ayrıca Jumbo boy valiz satınaldık ve tıka basa doldurduk.Çok fazla çeşit var, kozmetikten oyuncağa , traş makinesine vs.vs. Ama şunu da belirteyim ürünlerin çoğunluğu ÇİN MALI. Ama parfümşler %100 orijinal garanti verebilirim.

      Sil
  82. merhabalar daha önce soru sormuştum bir sorum daha olacaktı eşimle ingilizcemiz fazla olmadı için turla gitmeyi düşünüyorduk . Turla gitmesekte ingilizce az olduğu için zorluk çekermiyiz yine de yoksa turla gitmemiz daha mı mantıklı olacak? son sorum ise eğer turla gidersek bu önerdiğiniz yerlere tur hepsine götürüyor mu yoksa bazı günler tura katılmayıp biz kendimiz gezsek de sorun olur mu şimdiden teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. benim verdiğim bilgiler konumlar vs. hep nokta vuruştur, şaşmaz ve şaşırtmaz bu yüzden ingilizceniz olmasa bile sorun yaşamazsınız. turlar bu kadar kapsamlı olarak sizi gezdirmeyecektir, bilginiz olsun.

      Sil
  83. Merhabalar 20 veya 21 agustos gecesi saat 9 gibi 10 gibi dubai ye inice 14 saat vaktimiz var. Gece oralarda cıkıp neler yapabiliriz gezip gormeye degecek AÇIK yerler yemek manzara alısveriş yerler var mı bize detaylı bilgi vermenizi cok cok rica ederim. Kim ne biliyorsa Yazarsa inanılmaz mutlu oluruz. Para ile ilgili hesap yapmıyorum. Pahalı olması onemli degil yeter ki 13 saati guzel gecirebilecekmiyiz uyumadan tekrar ucaga binip çin e gececegiz. Tesekkurler.
    bk@bahadirkilic.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bahadır bey öncelikle o süre zarfında havalimanından dışarı çıkıp çıkamayacığınızı öğrendiniz mi? acaba vize uyguluyorlar mı onu araştırdınız mı.?

      Sil
  84. Cem bey merhaba öncelikle bilgiler için çok teşekkürler emeğinize sağlık. 5 günlük dubai planımız var. Metro kullanmayı düşünüyoruz bahsettiğiniz silver kartı 20 dirhem verip aldığımızda 1 kişi mi kullanabiliyor yoksa iki kişi arka arkaya okutup aynı kartı kullanabiliyormuyuz ve metro çalışma saatleri kaçtan kaça kadar?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her bir kişi için bir kart alıyorsunuz. Güncel saatlerini ınternette adresinden bakın bizim gittiğimiz tarihte 23:00 da kapanıyordu

      Sil
  85. gittiğiniz boat restaurant tour un ismini hatırlayabiliyor musunuz acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. inanın hatırlamıyorum ama pazarlık yapın mutklaka

      Sil
  86. Cem bey selam valla bravo üşenmeden tek tek cevap vermişsiniz herkese. Süpersiniz. Biz de şubatta gideceğiz kimse sormamis sanırım gece hayati nasıldır bar vs en eğlenceli yerler nerededir hangisine gidelim ? Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. zero gravity, the rooftop terrace, buddha bar, siddharta lounge (buddha bar ile aynı otelde), zuma, 360, people by crystal en bilinenleri. diğer arkadaşta sormuş aynı soruyu ona da cevaplarken biraz detay vereceğim.

      Sil
  87. Cem bey merhaba, Şubat ta erkek ağırlıklı bir grupla Dubai ye gideceğim.Ezgi hn. benim yerime sormuş :) ama bende sorayım, gece hayatı nasıl, eğlenmek için nereye gidelim ? tavsiyeniz var mıdır ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazımın altına ekleme yaparak sorunuzu yanıtladım. Daha sonra tekrar ekleme yapacağım isterseniz bakın.

      Sil
  88. Cem gosterdigin ozveri icin bende tebriklerimi iletiyorum.
    Dubaide yasayan/calisan biri olarak fazla zaman bulamadigim icin buraya yazamiyorum ama facebook'tan mubalasiz hergun gelen sorulari toplu bir sekilde yanitlamaya ozen gosteriyorum.

    1. Dogumgununu Dubai de gecireceklerin Atlantis Hotel Aquapark'ina ucretsiz giris haklari bulundugunu bilmelisiniz. Hotelin websitesi: http://www.aquaventurebirthday.com
    2.Yeni gelenlerin yeni acilan Dubai Canal, Wasl Box Park, City Walk ilgi merkezlerini ziyaret edebilirler
    3.Luks araclarin deneme surusleri icin seyahatinizden bir hafta once showroomlarin test drive request formlarini doldurmanizi tavsiye ediyorum.
    4.Uber ile yapacaginiz taxi ayarlamalarinda luks suprizlerle karsilasabileceginizi unutmayin. Bugatti Drive-Uber :)
    5. Jet ski biniisi JBR ve Al Mamzar bolgelerinden temin edebilir, Atv ve Buggy'leri ise sadece col safari benchlerinde kullanabilirsiniz.

    En sik soru ise Dubai Turist Vizesi ve Col Safari - Burj Khalifa At The Top gibi rezervasyonlar uzerine geliyor.
    Bu konuda ihtiyaci olanlar icin Dhabi Tur bunyesinde Turk hemsehrilere maliyetinden vize verildigini, gold safari ve Burj Khalifa biletlerinde piyasanin enn alt fiyatina temin ettiklerini herkese soyluyorum. istek icin uaevisa@post.com a mail atilabilir.
    Daha da detay sorusu olanlar icin yine bu baslik altindan yazilan yorumlara cevap vermeye calisiriz, herkese sevgiler - iyi tatiller

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ersoy arkadaşımız gerçekten de yardımlarını esirgemiyor. Sonsuz teşekkürlerimi bütün faydalanan arkadaşlar adına ediyorum.

      Sil
    2. dubaiye gidebilmek için bayanların 25 yaşının üstünde olması gerekiyor yoksa vize vermiyorlarmış böyle birşey gerçekten varmı ?

      Sil
    3. O mail adresine atamadım sorumu uyarı verdi. 6binlira paramız var balayi için bize yeter mi yeterse dubai'de neler yapabiliriz altı bin en son limitim ancak

      Sil
    4. Benim kizim 19 yasinda, pasaport kopyasini mail ile ileterek sorunsuz vize aldi. danisabilirsiniz: dubaijetvize.com

      Sil
  89. Ilk defa duyuyorum öyle birşey yok.

    YanıtlaSil
  90. Day to day e tavsiyeniz uzerine parfum almaya gittim. Su N kullandigim paefum versace absoluyu denettiler. Allahtan denetmeme izin vermisler cunku parfum sahteydi. Ilk siktigimda ucuz paefum kokusu geldi biraz bekledikten sonra da psrfum bambaska birsey oldu. Iyi ki satin almamisim

    YanıtlaSil
  91. inanın ben aldım, hatta birkaç tane aldım ve hepsi orjinaldi.

    YanıtlaSil
  92. Sevgili Cem bey, internetten arastirma yaptigimizda bircok reklam icerikli bilgi ile karsi karsiya kaldigimiz bu donemde, genel ozellikleri ile gezimize isik tuttunuz, yorumlarinizdan elde ettigimiz bilgiler ile 04-11 Subat 2018 arasinda harika bir tatil yasadik. Gitmeyi dusunenler icin bizimde kisa bir tavsiyemiz: Burj Khalifaya cikmadan donemeyin www.atthetop.ae onceden rezervasyon yapmak faydali. Ilk endisemiz olan Dubai vizesiydi (kirmizi pasaportu olanlar icin) onu da yorumlarda takip ettigimiz beyefendi(uaevisa@post.com) vasitasiyla hallettik. Email ile pasaportlari gonderip ertesi gun vizelerimiz bize ulastirildi sagolsun. Yeni acilan City Walk'a tabiri caizse asik olduk, milyon fotografimiz suan evimizde baskoselerde yerini aldi bile :) Dubai ve Abudhabi 'yi gezdik, adeta hayaller ulkesi gibi tertemiz-luks-keyifliydi, yine gelecegiz :) cook tesekkurler
    Aysun F.

    YanıtlaSil
  93. Size ozenip bizde tatil hikayemizi yazmaya basladik :) http://dubai-5yildiz.blogspot.ae/2018/05/dubai-seyahati-2018.html umarim gideceklere isik tutar... sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tek amacımız faydalı olmak tıpkı sizin gibi.

      Sil